Gaza wil staakt het vuren met Israël; behalve brandstichting met vliegers die doorgaan

Volgens de bronnen van de Islamitische Jihad (PIJ) omvat het staakt-het-vuren tussen de leiders van Gaza en Israël niet de lancering van brandgevaarlijke vliegers, vertelde de journaliste Suleiman A-Shafi aan Avri Gilad en Hila Korach vanmorgen, zondag, op kanaal 2.

A-Shafi’s deed haar opmerkingen terwijl het Israël’s veiligheidsestablisment zich voorbereid tegen het middaguur, wanneer Gazaanse relschoppers zich opmaken om naar gewoonte de wind gebruiken om mortiergranaten te lanceren en heliumballonnen te lanceren om de velden van nabijgelegen Joodse gemeenschappen in brand te steken.

Journaliste A-Shafi zei dat Islamitische Jihad-elementen waarmee zij in contact staat, beweren dat het lanceren van de vliegers en ballonnen een ‘populaire activiteit’ is die niet is opgenomen in het staakt-het-vuren. A-Shafi merkte ook op dat, in de ogen van Hamas en de Islamitische Jihad, het lanceren van vliegers onderdeel is van de ‘vrijheid van meningsuiting’ die jihadisten zelf zoeken.

De arabieren van Gaza hebben sinds 30 maart 2018 honderden branden gesticht met opnieuw 24 branden het afgelopen weekeinde van 30 juni/1 juli 2018.  De vliegerterreurcampagne van de Palestijnen heeft tot dusverre ca. 8.000 acres – meer dan 3.250 hectaren – bos- en landbouwgrond en beschermd natuurgebied aan de Israëlische kant van de grens in de as gelegd. De schade loopt in de vele miljoenen euros.

Minister Naftali Bennett, een lid van het kabinet voor politieke veiligheid, zei dat er meer serieuze actie nodig is als reactie op de terreur in Gaza en stemde er zelfs mee in om inwoners uit het zuiden te evacueren voor dit doel. “Ik ben bereid alles te doen wat nodig is om de regio te evacueren voor zeer scherpe actie, maar niet door te stotteren of uit angst”, zei Bennett in een interview met Noam Zigman over Kol Baramah.

Gevraagd of hij kritiek had op de premier en zijn gedrag over wat er aan de grens met Gaza gebeurde, antwoordde hij: “Ik ben niet van plan de eerste minister punten te geven. Het punt is dat na 100 dagen waarin Hamas het zuiden in vuur en vlam schiet en honderden raketten afvuurt, en [dan] dicteert wanneer er een staakt-het-vuren moet zijn – dit is verkeerd.”

“‘Drie maanden geleden, toen de terreur met vliegers begon, kwam ik met een duidelijk standpunt dat de lanceerders [van brandvliegers en -balonnen] moesten worden geëlimineerd. Ze zeiden dat dit zou leiden tot een escalatie, [maar] ik denk dat als we vanaf het begin eliminaties hadden uitgevoerd, we een einde aan deze business zouden hebben gemaakt. We zullen ons verzetten tegen een staakt-het-vuren dat Hamas ons wilt opleggen”, besloot Bennett.


Bronnen:

♦ naar een artikelBennett: ‘We oppose a ceasefire dictated by Hamas’” en een artikelIslamic Jihad: Ceasefire does not include kites” van zondag 15 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Gaza wil staakt het vuren met Israël; behalve brandstichting met vliegers die doorgaan

 1. Op dit moment(15juli) is ook een lang-geplande oefening bezig in Beersheva !
  misschien kunnen de tank-bataljons bij de Gazastrook een beetje “vrijheid van meningsuiting “gaan geven ???? kwajonges moet je wat te doen geven op een vrije dag nietwaar !! IDF is veel te terughoudend !!

  Like

 2. Terwijl ik maar blijf herhalen op de Israelische sites:
  Voor ieder projectiel uit Gaza naar Israel 1 Hamas Villa plat gooien.
  De Israelische inlichtingen diensten weten ALLES over wie, wat, waar.
  Dus dat zou geen enkel probleem moeten zijn.
  Als zo’n corrupte Hamas leider bij de rokende puinhoop van zijn huis staat ts treuren gaan ze het wel begrijpen.
  Reeds NU de bewoners van de geselecteerde villas informeren,
  dan kunnen ze hun koffers vast pakken.
  Hoeven er ook geen doden te vallen.
  Maar de afschrikkende werking is tenminste maximaal.

  Like

 3. “A-Shafi merkte ook op dat, in de ogen van Hamas en de Islamitische Jihad, het lanceren van vliegers onderdeel is van de ‘vrijheid van meningsuiting’ die jihadisten zelf zoeken.”

  De volgelingen van de immorele nep-leer die ‘islam’ oftewel ‘onderwerping’ heet kennen God noch gebod. Het bindende karakter van wetten en afspraken is hen onbekend – daarom houden zij zich er niet aan.

  Like

Reacties zijn gesloten.