Een glimp van het ware gezicht van Europa ten aanzien van de Joodse staat

Plaatje hierboven: Brussel, 27 februari 2018. Hartelijk weerzien tussen Federica Mogherini, chef buitenlandbeleid voor de Europese Unie, en Ahmed Aboul Gheit, voorzitter van het 22-landen blok van de Arabische Liga: “Jeruzalem moet gedeelde hoofdstad zijn van Israël en Palestina” [beeldbron: Arutz Sheva]

Vanwege een ongewone samenloop van gebeurtenissen hebben we de afgelopen twee weken een zeldzame glimp opgevangen van het ware gezicht van het Europese buitenlandse beleid. We mogen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Afgelopen vrijdag was Federica Mogherini, hoofd van de buitenlandse politiek van de Europese Unie, voorzitter van een merkwaardige top in Wenen. In dezelfde hal waar zij en haar collega’s de nucleaire deal met Iran drie jaar geleden sloten, probeerden Mogherini en haar kameraden manieren te verzinnen om het nuvleair akkoord te redden door de Amerikaanse macht te ondermijnen en diens besluit om zich terug te trekken uit het akkoord te tarten.

Mogherini werd in haar inspanningen bijgestaan door de Duitse, Franse en Britse ministers van Buitenlandse Zaken. Tengenover hen zaten de Iraanse president Hassan Rouhani, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif en de Russische en Chinese ministers van Buitenlandse Zaken. Samen brainstormden ze manieren om de economische sancties te ondermijnen die de VS volgende maand beginnen te implementeren tegen Iran en van om het even wie die handel drijft met Iran.

De Europeanen hebben enkele suggesties gedaan. De Europese Investeringsbank is bijvoorbeeld gemachtigd om te investeren in projecten in Iran. Europese regeringen zijn bereid om directe aanbetalingen in Iraanse banken te doen om Amerikaanse beperkingen op bankoverschrijvingen naar Iran te omzeilen.

De Duitsers zijn blijkbaar de beste om de geldstroom naar Teheran verder te zetten. Bild, een in Berlijn gevestigde tabloid, meldde dinsdag dat Iran de Europees-Iraanse handelsbank, die grotendeels in handen is van Iraanse staatsbanken maar in Hamburg is geregistreerd bij de Bundesbank (de Duitse centrale bank),  heeft gevraagd haar toe te staan ​​dat zij 350 miljoen euros in contanten afhaalt.

De Iraniërs zijn van plan het geld naar Teheran te sturen om te voorkomen dat de rekeningen bevroren worden zodra de Amerikaanse sancties opnieuw worden ingevoerd. Volgens het bericht van Bild ondersteunt de Duitse regering de geldoverdracht. De regering Merkel gelooft de Iraanse bewering dat het geld zal worden uitgekeerd aan Iraanse zakenlieden die vanwege de Amerikaanse sancties geen creditcards mogen gebruiken in de internationale handel.

De Duitsers zijn blijkbaar blij om te negeren dat Iran routinematig contant geld gebruikt om te betalen voor zijn oorlogen in Syrië en Jemen. Iran draagt ​​regelmatig miljoenen dollars contant over aan Hamas in Gaza. Contant geld is de gebruikelijke manier om Hezbollah en zijn terreur-imperium te financieren in Libanon en de rest van de wereld – ook in Duitsland. De Duitsers geven daar niet om. Hun doel is niet om terreur te voorkomen. Hun doel is Iran met geld te overspoelen.

De top van Mogherini in Wenen was een uiting van diepe minachting voor de VS. Dagen voordat de Amerikaanse president Donald Trump op het continent zou arriveren, hebben de leiders van Europa publiekelijk samengewerkt met Iran, China en Rusland om Amerika te ondermijnen en te verzwakken. Op zich was het schokkend, maar het gedrag van Europa heeft ons niets verteld wat we al niet wisten.

Mogherini heeft publiekelijk de VS aangevallen voor het weglopen van de nucleaire deal en haar loyaliteit aan het pact drie keer per dag betuigd, elke dag sinds 8 mei toen Trump aankondigde dat hij de VS zich eruit terugtrok en sancties oplegde aan Iran. Wat we tot voor kort niet wisten, is waarom Mogherini en haar collega’s ervoor hebben gekozen om met Iran tegenover Amerika te staan. We hebben het antwoord op 30 juni gekregen.

Zes dagen voor de top van Wenen arresteerden Belgische veiligheidstroepen leden van een Iraanse terreurcel toen ze op weg waren naar Parijs om een samenkomst op te blazen die die dag door de Iraanse oppositiebeweging Mujahedin e-Khalq werd gehouden. De cel werd geleid door Asduallah Asadi, het hoofd van het Iraanse inlichtingennetwerk in Europa. Asadi is geregistreerd als de Iraanse geheime dienst bij de Iraanse ambassade in Wenen. Hij is een officier van de al-Quds Brigade van de Revolutionaire Garde, die verantwoordelijk is voor de buitenlandse terreuroperaties van Iran.

Duizenden woonden de bijeenkomst in Parijs bij. Onder de vele aanwezige VIPS bevonden zich oud-premier Ehud Barak, voormalig Canadees premier Stephen Harper en voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani. De arrestaties in België brachten het feit naar voren dat Iran een enorme terreurinfrastructuur heeft ontwikkeld in Europa. De terroristen die werden gearresteerd, woonden en werkten in minstens vier landen: Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk.

Op het eerste gezicht is het verbazingwekkend dat direct nadat terroristen onder direct bevel van het Iraanse regime onderweg waren om een ​​aanval in Parijs uit te voeren, de topdiplomaten van Europa met de leiders van het regime gingen zitten en brainstormden over hoe hen te overspoelen met contant geld in openlijk verzet gericht tegen de Verenigde Staten.

En dat is niet alles. Het is waar dat Mogherini en haar collega’s erop staan ​​dat de nucleaire deal waar ze van houden zoveel voorkomt dat Iran kernwapens verkrijgt. Maar het is ook waar dat ze weten dat ze liegen. De Europeanen hebben Trump of premier Benjamin Netanyahu niet nodig om hen te vertellen dat de deal Iran binnen een decennium een ​​duidelijk pad geeft naar een volledig nucleair arsenaal. Dat hebben ze altijd al geweten. En het heeft hen nooit gestoord.

Lees hier verder het hele artikel van Caroline B. Glick


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “Een lesje politiek inzicht

♦ naar een artikel van Caroline B. Glick “Column One: a glimpse of Europe’s true face” van 12 juli 2018 op de site van The Jerusalem Post

7 gedachtes over “Een glimp van het ware gezicht van Europa ten aanzien van de Joodse staat

 1. Het is allang geen glimp meer.

  De maskers van beschaafdheid zijn allang afgegaan en Europa toont trots haar ware gezicht onder de noemer “morale menselijkheid”.

  Realiteit is dat ze beter de maskers op hadden kunnen houden om hun van Jodenhaat verwrongen tronies te verbergen.

  Like

 2. Er zit nog veel meer achter dit verhaal. Om te beginnen is dit Iraanse terreurcomplot ontdekt door de Mossad, die ons ingelicht heeft, en daarom is er op tijd ingegrepen. Het is niet de eerste keer dat de Mossad ons heeft behoed voor terreuraanslagen, want een complot om een Airbus van Etihad in de lucht te doen ontploffen is ook verijdeld dankzij Israël. Vlak voor de aanslag zijn de terroristen in Australië opgepakt, en de Airbus van Etihad kon veilig vertrekken naar Abu Dhabi. Waarom horen we nooit van dit soort zaken in de reguliere nieuwsmedia? Omdat het Israël dan in een positief daglicht zou stellen, zó vergiftigd zijn onze media tegenwoordig. De geslaagde reddingsactie in Thailand is b.v. ook mede te danken aan niet de Mossad, maar wel een Israëlisch bedrijf dat een filiaal in Thailand heeft. Dit bedrijf stelde speciale communicatiemiddelen ter beschikking die in grotten werkt, alweer een staaltje van Israëlisch technisch vernuft!

  Wat de nucleaire deal met Iran betreft, men probeert hier krampachtig om deze deal in stand te houden, omdat meerdere Europese ondertekenaars van deze deal grote bedragen smeergeld van Iran hebben ontvangen, en men bang is dat dit aan het licht zal komen als Iran z’n zin niet krijgt!

  Like

 3. De Nomenklatura in Brussel predikt over Ethiek&Moraal ! maar als politieker maken zij vrij baan voor de industrie ; zij mogen dan strakjes een vetbetaald commisariaat gaan bekleden !! de nucleaire wedloop tussen Pakistan-India heeft miljarden opgeleverd plus veel erebaantjes voor “predikers”
  Het laat ze volledig koud wat Iran met kernwapens gaat doen !!
  ethiek en moraal is borrelpraat in Brussel !!

  Like

 4. En dan hebben we het nog niet over de media, Israel is te onderdrukker, te Palestijnen het slachtoffer, altijd hetzelfde plaatje !!

  Like

Reacties zijn gesloten.