IDF houdt grote legermanoeuvres met simulatie van de verovering van Gaza Stad

De 162ste ‘Ha-Plada‘ Divisie van het Israëlische lefer (IDF) begint vandaag zondag met het simuleren van de verovering van Gaza Stad, die een half miljoen mensen telt. Commandant van het zuidelijke commando Hertzi Halevi ontmoette burgemeester Ruvik Danilovich van Beersjeba en toonde hem verschillende delen van de oefening, die in en om Beersjeba zullen plaatsvinden.

De IDF-woordvoerder merkte op zaterdagavond op dat de oefening reeds vorig jaar stond geprogrammeerd in de lijst met trainingsoefeningen van de IDF. Stafchef van de IDF, luitenant-generaal Gadi Eizenkot annuleerde zijn bezoek aan het Buitenlandse Zaken en Defensiecomité van de Knesset, dat normaal op zondag zou plaatsvinden.

Gepland of niet, als de huidige situatie aldus blijft escaleren, is de IDF al ter plaatse om als het nodig is de oefening in een daadwerkelijk offensief tegen Hamas en Co om te zetten en de bron van de terreur tegen Israël met wortel en al uit te roeien.

Meer dan 170 raketten en mortieren werden sinds vrijdag afgevuurd vanuit Gaza richting Israël. Drie mensen raakten gewond toen een raket op hun huis in Sderot insloeg. Een tweede raket viel in de buurt van een synagoge in Sderot, maar veroorzaakte geen gewonden.

Op zaterdagavond beweerden de terreurgroepen Hamas en Islamitische Jihad (PIJ) dat ze een staakt-het-vuren-overeenkomst met Israël hadden gesloten. Maar dat was de gebruikelijke onzin, leugens en misleiding:

 

Brigade-generaal Ronen Manelis, woordvoerder van de IDF, zei op 4 juli 2018 in de Franse Senaat:

“De gedachte dat iemand ’s morgens opstaat en door de dingen die hij zag op de sociale media – Facebook, Twitter en radicale islamitische regels – een mes neemt uit zijn keuken of auto en mensen gaat doden in Tel Aviv, Hyper Cacher of Nice, kan niet geaccepteerd worden door mensen in het Westen. Met betrekking tot het fenomeen van de terreur, deelt de wereld dezelfde waarden en Israël en Frankrijk geloven in dezelfde waarden. Wij moeten actie ondernemen om de terreur te stoppen. Het maakt niet uit hoe die genoemd wordt, Hamas of ISIS.” 

Bedreigde burgerbevolking in zuidelijk Israël


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF to simulate conquering Gaza City” van 14 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “IDF houdt grote legermanoeuvres met simulatie van de verovering van Gaza Stad

Reacties zijn gesloten.