Palestijnen vuren 17 raketten af naar Israël terwijl IDF tunnels van Hamas in Gaza bestookt

Israëlische vliegtuigen hebben in de vroege ochtend van zaterdag verschillende doelwitten van Hamas en de PIJ in Gaza bestookt, waaronder een terreurtunnel en verschillende basissen, nadat een officier van het IDF door een granaat gewond raakte tijdens de wekelijkse rellen aan de grens, zei het leger.

Na de luchtaanvallen lanceerden Palestijnse terreurgroepen een spervuur ​​van minstens 17 raketten en of mortiergranaten naar willekeurige burgerdoelwtten in Israël. Het leger zei dat vijf van de lanceringen werden onderschept door het Iron Dome-systeem. Er waren geen meldingen van verwondingen.

Eén raket landde echter in een kibboets in het gebied van de Regionale Raad van Shar HaNegev. Het was de meest serieuze aanval op de Israëlische strijdkrachten gedurende meer dan drie maanden van grensprotesten, gedurende welke tijd soldaten meerdere malen het doelwit waren van geweerschoten en bommen.

De IDF zei dat het vliegtuig “een offensieve terreurtunnel in de zuidelijke Gazastrook had aangevallen, naast verschillende terreurlocaties in militaire installaties in de Gazastrook, waaronder complexen die werden gebruikt voor het voorbereiden van aanvallen van brandstichtingen en een trainingsfaciliteit voor terroristische organisaties van Hamas.” Het is niet bekend of hierbij slachtoffers zijn gevallen in Gaza.

Na de luchtaanvallen loeiden de sirene’s die waarschuwen voor inkomende raketten in de Israëlische gemeenschappen rondom de Gazastrook herhaaldelijk, inclusief in het gebied van de Regionale Raad van Sdot HaNegev en de stad Sderot. Bewoners meldden geluiden van explosies, meldde Israel Radio. Ongeveer 30 minuten na de eerste golf klonken sirenes opnieuw in het gebied van de Regionale Raad van Hof Ashkelon  en in de regio Eshkol. Bewoners werden gewaarschuwd om de nacht door te brengen in schuilkelders.

Het leger zei dat het Hamas verantwoordelijk hield voor alle geweld uit Gaza, dat het sinds 2007 autonoom bestuurt. “De terreurorganisatie Hamas is verantwoordelijk voor de gebeurtenissen die zich in de Gazastrook voordoen en daaruit voortvloeien en zal de gevolgen dragen voor zijn acties tegen Israëlische troepen. burgers en de Israëlische soevereiniteit,” zei het leger, eraan toevoegend dat “de IDF de terroristische activiteit van Hamas met grote ernst bekijkt en voorbereid is op een breed scala aan scenario’s.”

Het geweld laaide op nadat een IDF-officier gewond raakte op vrijdagmiddag, toen een granaat door aanvallers naar hem werd gegooid tijdens schermutselingen aan de grens met Gaza, meldde het leger vrijdagavond. Het leger zei dat soldaten gericht terugvuurden naar de aanvallers en hen identificeerden. De officier werd met spoed naar het Soroka Medical Center in Beersheba gebracht en zijn familie werd op de hoogte gebracht.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinians fire 17 rockets into Israel as IDF bombs tunnel, Hamas base in Gaza” van zaterdag 14 juli 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “IDF Officer Seriously Wounded in Gaza Border Attack” van zaterdag 14 juli 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Rocket barrages fired from Gaza after IAF strikes Hamas targets” van zaterdag 14 juli 2018 op de site van The Jerusalem Post

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Gazaanse Palestijnen vuurden in 2018 reeds 289 raketten af naar Israël, hoogste aantal sinds 2014” van 9 juli 2018 [lezen]

Een gedachte over “Palestijnen vuren 17 raketten af naar Israël terwijl IDF tunnels van Hamas in Gaza bestookt

 1. Als ik nou 1 ding niet snap is het volgende.
  Waarom de IDF niet voor IEDERE raket welke op Israel wordt
  afgevuurd niet 1 villa van de rijke corrupte Hamas leiders
  plat gooit?
  Natuurlijk bericht je de Hamas tot over dit voornemen.
  Hamas families kunnen dan zelf besluiten om te blijven wonen
  in hun vilas of NIET.
  Ik denk dat het snel afgelopen is met de raketjes uit Gaza.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.