UN Watch over échte Apartheid: ‘Arabische landen, waar zijn al uw Joden gebleven?’

“Meneer de Voorzitter, een jaar geleden stelde ik in deze kamer aan de Arabische staten een eenvoudige vraag: ‘Waar zijn uw Joden?’

Mijn vraag werd met doodse stilte beantwoord. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de video bekeken en zijn getuige van de hypocrisie en dubbele standaarden die kenmerkend zijn voor veel van wat hier wordt gezegd en gedaan.

Vandaag ben ik gekomen om het antwoord op mijn vraag te geven. #Algerije, #Irak, #Syrië, #Egypte, #Libanon, #Jemen, #Libië – jullie Joden vluchtten als vluchtelingen na het lijden van vervolging en dodelijke pogroms zoals de Farhud van Bagdad in 1941.

Gelukkig openden landen zoals Israël, de VS, Canada, Frankrijk en anderen hun deuren, wat burgerschap en gelijke rechten bood. Deze Joodse vluchtelingen uit Arabische landen – wiens lijden en verliezen de VN nooit heeft aangepakt – hebben hun ontberingen achter zich gelaten en bouwen een geweldig leven voor hun families.

Laten we dit nu vergelijken met de situatie van degenen die afstammen van Arabische vluchtelingen die het gebied van het Britse Mandaat voor Palestina zijn ontvlucht tijdens de invasie van het in opkomst zijnde Israël door Arabische legers. Wat houdt hen tegen? Het antwoord is simpel.

Palestijnen zijn de enige bevolking in de wereld die niet in aanmerking komen voor hulp van de UNHCR, het VN-vluchtelingenagentschap. In plaats daarvan worden deze nakomelingen van vluchtelingen bestuurd door de UNRWA, die generatie na generatie gevangen houdt in vluchtelingenkampen, de integratie in de Arabische landen waarin zij zijn geboren heeft geweigerd en hervestiging elders is geweigerd.

Sommige donoren van #UNRWA zijn wakker geschoten door dit probleem. Zoals de Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken Ignazio Cassis die onlangs zei: “Door UNRWA te steunen, houden we het conflict alleen maar levend.”

Ik dank u, mijnheer de Voorzitter.”

Een jaar later – het antwoord op “Waar zijn uw Joden?”


Bronnen:

♦ naar een artikelOne year later — the answer to “Where Are Your Jews?”” van 10 juli 2018 op de site van UN Watch

♦ naar een artikelAlgeria, where are your Jews?’ – Hillel Neuer at U.N. human rights council” van 21 maart 2017 op de site van UN Watch

3 gedachtes over “UN Watch over échte Apartheid: ‘Arabische landen, waar zijn al uw Joden gebleven?’

  1. Inderdaad van familie moet je het hebben in Hongarije zijn onder het communistische regime vele joden vermoord en verbannen een vergeten historie!!!

    Like

Reacties zijn gesloten.