Hamas plant aanvallen met drones diep op Israëlisch grondgebied

Terroristen die opereren vanuit de door Hamas geregeerde Gazastrook plannen een nieuwe golf van brandstichtingen op Israëlisch grondgebied, ter vervanging van de low-tech ‘terreurvliegers’ en ‘ballonbommen’ met hi-tech drones om tijdbommen dieper in Israël te laten vallen.

In de afgelopen weken hebben Gaza-terroristen duizenden ballonnen en vliegers gelanceerd met geïmproviseerde explosieve en brandgevaarlijke apparaten op Israëlisch grondgebied, wat zo’n 700 branden veroorzaakte en schade ter waarde van vele miljoenen dollars veroorzaakte aan eigendommen.

Volgens een rapport van Israel Hayom op vrijdag geloven de Israëlische veiligheidsdiensten dat de Hamas-terreurorganisatie die de Gazastrook regeert, meer geavanceerde aanvallen plant met behulp van kleine onbemande vliegtuigen.

Met behulp van op afstand bestuurbare drones voorzien van een tijdklok en gewapend met brandbare en explosieve apparaten, is de nieuwe golf van aanvallen gericht op het raken van Israëlische gemeenschappen verder van de grens met Gaza, en zou zelfs mogelijk Israëlische steden in Judea en Samaria kunnen bereiken.

In het bericht van Israel Hayom werd ook gezegd dat een terreurvlieger deze week ten zuiden van Kiryat Gat, ver voorbij het grensgebied van Gaza, naast de stad Lakhish landde. Veiligheidsfunctionarissen zeggen dat de vlieger die gelanceerd werd naar Lakhish was verbonden met een meer geavanceerd elektronisch tijdvertraagd brandbomapparaat, mogelijk een test van Hamas ter voorbereiding op de komende golf van aanvallen met drones.

Hamas’ drones
Waar ze ook maargevestigd is, Hamas is vastbesloten om de nieuwste technologische ontwikkelingen voor zijn militaire doeleinden te volgen. In 2009 hielpen Syrië en Iran de groep met het smokkelen van verschillende modellen van kleine onbemande vliegtuigen (UAV) Gaza binnen via tunnels onder de Philadelphia Corridor tussen Gaza en Egypte.

Drie jaar later, op 16 november 2012, terwijl Operation Pillar of Defense aan de gang was, bracht de Israëlische luchtmacht een zware slag toe aan de ontwikkeling en productie van aanvals-UAV’s door Hamas. Israël meldde dat het een volledig UAV-magazijn met een geavanceerde ontwikkeling had aangevallen en vernietigd en dat het in staat was geweest precisieaanvallen uit te voeren en hoogwaardige intelligentie te verzamelen.

In 2014 onderschepte de Israëlische luchtmacht een Hamas UAV die de grens was overgestoken. Soortgelijke incidenten deden zich voor in juni 2015 en september 2016. In februari 2017 schoot de IAF een Hamas-drone neer die vanuit Gaza over de Middellandse Zee werd gelanceerd. De drone was gelanceerd als een test door leden van de militaire vleugel van de organisatie aka de Al Qassam Brigades.


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint.

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Report: Hamas planning drone attacks deep in Israeli territory” van 13 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Nikki Guttman “Israeli border towns hit with 1,000 fires in 3 months of Gaza terrorism” van 12 jui 2018 op de site van Israel Haypom

7 gedachtes over “Hamas plant aanvallen met drones diep op Israëlisch grondgebied

 1. Hoe zat het ook alweer met die arme palestijnse kindertjes die allemaal omkomen van de honger?

  Europa, met haar bezopen leiders die dit met hun financiele hulp blijven activeren moeten allemaal ter verantwoording worden geroepen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Misschien straks gedeeld Egyptisch-Israëlisch bestuur? Wachten tot een implosie? De bevolking wordt al jarenlang in Arabische landen (vooral in de Palestijnse gebieden), Iran en Turkije geïndoctrineerd.
  In Gaza tref je de belangen van Hamas, de leiders van Hamas (ook in het buitenland), de financiers in de Arabische wereld, de invloed van Iran en Erdogan. Wat een zooitje.
  Het enige dat ze gemeen hebben is machtspolitiek en haat voor Israël. Ze zijn zelf sunniet of shiiet of wel of niet Arabier. Hun haat verbindt ze. Daarna maken ze elkaar af. Gematigdheid kent men hier niet.
  Hopelijk zien voldoende Arabieren, Turken en Iraniërs in dat het anders moet. Dat de geweldsspiraal moet worden doorbroken. De disinformatie van de moeftie van Jeruzalem en zijn volgers moet stoppen. Er reële geschiedsschrijving moet plaatsvinden. Dat men eens gewoon door moet gaan met leven en leert inzien dat men in vrede met elkaar kan leven.
  Kan me niet voorstellen dat Israël meer drones zal accepteren. Als de dreiging toeneemt wordt, denk ik, toch ingegrepen, wat de internationale opinie ervan denkt. Er is vast al heel veel overleg gaande waarvan we helemaal niets weten.

  Like

 3. Hamas is en blijft een terreurgroep die hun eigen volk uitmoord voor de haat voor een ander volk en die GMO zijn medeverantwoordelijk voor die slachting die belastinggeld van de onnozele burger spenderen voor haat voor een bepaalde bevolking te droogte zal nog lang aanhouden geen druppel regen meer !!

  Like

  1. Er zijn weinig landen die de vertegenwoordigers van de Palestijnen nog intensief steunen. Zelfs bij Turkije blijft het tot nog toe bij beledigingen en uitdagingen. Dat laatste doen de meeste andere omringende landen niet meer. Zelfs Hezbollah is vrij rustig.
   De Palestijnse vertegenwoordigers hebben ruzie met iedereen gemaakt en zijn overal het land uitgezet of worden vastgehouden in kampen. Degenen die nu in Marokko wonen zeuren nu nog over hun recht op terugkeer en het onrecht wat hun is aangedaan.
   Allemaal klagen. Allemaal de schuld van de joden en die andere Arabieren die dat allemaal niet begrijpen.
   Die mensen in Europa hebben tenminste begrip. Die gaan praten en kijken en geven geld. Ze hebben het over onsymmetrische verhoudingen en leren uit het verleden en er is hoop, want er is tijdswinst. Ondertussen gaat het gewone leven door en wachten we af.
   Waarschijnlijk moet er toch wat gebeuren om aan deze situatie sinds de mislukking van de Camp David akkoorden of om het even de Oslo akkoorden. Twee leiders van een land dood, Arafat overleeft. Hoe kan het raar lopen.
   De Arabische bevolking in de Palestijnse gebieden lijdt, wordt geindoctrineerd in haat en doet al jaren niets aan opbouw. Ook buiten Israel leven de Palestijnen vaak erg geisoleerd.
   Hier zou de EU eens naar moeten kijken.
   Het zal me heel erg verbazen als Trump met een levensbare tweestatenoplossing komt. Een aparte oplossing onder toezicht voor Gaza, eventueel met Egypte enerzijds en een samenvoeging van een beperkt deel bij Jordanie lijkt mij meer voor de hand liggend. Misschien heeft Jordanie wel land daar waar Israel wel wat mee kan doen, wat men zou kunnen gebruiken. Uiteraard wordt daar al over nagedacht. Het land is zo klein. Het heeft alle bronnen nodig en Jordanie kan geschikt landbouwgrond goed gebruiken.

   Like

 4. Hopenlijk kunnen KNAPPE KOPPEN in ISRAEL bewapende DRONES linea recta meteen terug schieten, met eventueel ‘Hamas-eigen- vernietigingswapens’!.verantwoord als (”Kadootje retour afzender’)

  Like

 5. We weten wie de Hamas steunen, zoals Turkije, Qatar en Iran. Laten we deze landen dus boycotten. Géén vakantie naar Turkije. Geen vliegtickets kopen bij Turkish Airlines of Qatar. Dat geld gaat voor een deel rechtstreeks naar terroristen!

  Like

Reacties zijn gesloten.