Israël valt Syrische militaire stellingen aan nadat drone het Israëlische luchtruim infiltreert

De Israëlische luchtmacht (IAF) voerde woensdag kort na middernacht luchtaanvallen uit in Zuid-Syrië, gericht op drie regimeposities in de regio Quneitra bij de grens, uren nadat een Syrische drone door het leger was neergeschoten nadat deze het Israëlische luchtruim was binnengedrongen.

De luchtaanvallen werden uitgevoerd uren nadat een Syrische drone het Israëlische luchtruim vanuit Syrisch grondgebied nabij het meer van Kinneret infiltreerde. De Israëlische luchtmacht schoot hem neer met een patriot-raket waarna delen van het onbemande luchtvaartuig (UAV) neervielen het water van het meer, ook wel het Meer van Galilea genoemd.

Syrische staatsmedia beweerden dat de “militaire luchtverdediging van het land raketten verijdelde die werden afgevuurd door Israëlische vliegtuigen op legerplaatsen in de provincie Quneitra.” De aanval, die werd uitgevoerd nabij het dorp Hader op de Syrische Golanhoogte, beschadigde de militaire posten, maar verwondde niemand , volgens een militaire bron geciteerd door het Syrische staat persbureau SANA.

De Israëlische luchtmacht zei dat het ongeveer 15 minuten moest wachten – waardoor het ongeveer 10 kilometer (of tien mijl) naar Israëlisch grondgebied kon reizen – vooraleer de IAF de drone neerschoot, om precies vast te stellen wie de apparatuur had gelanceerd en in bedrijf had genomen. In plaats daarvan gooide de luchtmacht vier straaljagers en twee aanvalshelikopters in de strijd om te reageren op de dreiging.

Israël coördineert zijn militaire activiteiten met Rusland in Syrië. Premier Benjamin Netanyahu was in Moskou een ontmoeting met president Vladimir Poetin toen de drone het Israëlische grondgebied binnenkwam, waarin hij sprak over de onwil van Israël om de militaire aanwezigheid van Iran in Syrië te accepteren.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel Attacks Empty Syrian Military Posts After Drone Infiltrates Israeli Airspace” van 12 juli 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “IAF strikes Syrian army posts near border in response to drone infiltration” van 12 juli 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Israël valt Syrische militaire stellingen aan nadat drone het Israëlische luchtruim infiltreert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.