Syriërs vluchten naar de ziekenhuizen van ‘vijand’ Israël

De harde wind in de Golan-hoogvlakte blaast pijn en komt uit tentensteden waarin ontheemde Syriërs op een paar meter van het hek met staal en prikkeldraad samen met Israël worden geclusterd. We zijn dicht bij de dorpen Bir Ajam en al Briga, en toch kunnen we letterlijk overal op de grens van Golan zijn die zorgvuldig wordt bewaakt door Israëlische soldaten.

De Israëlisch-Syrische wapenstilstand van 1974 omvat een klein verlaten gebied. Nu komen er tienduizenden mensen toe. Ongeveer 60.000 Syriërs zouden zich langs de Israëlische grens opstapelen met honderdduizenden mensen die in beweging zijn. De strijd om Deraa, nu gewonnen door Assad, en een beetje verder naar het noorden in Harah en Quneitra, waar op vrijdag de rebellen het initiatief namen, ontwortelt de bevolking uit het zuiden en dwingt hen tot dakloosheid.

Gewond en hongerig hebben ze het ongeluk Syrië als hun thuisland te hebben. Oproepen voor hulp komen van diegenen die niet alleen vluchten voor het meedogenloze regime van de Syrische president Bashar Assad, maar ook voor Hezbollah en de Iraniërs die zonder medelijden over hun land vegen, terwijl ze ook bescherming zoeken tegen de Russische luchtaanvallen van vorige week. De wereld zegt weer en doet niets; alleen Israëlisch medelijden blijft.

En dus wordt het thema dat momenteel de wereld omsingelt – dat van vluchtelingen die kloppen aan de deur van Israël – uitgespeeld naar vluchtelingen die tot op de dag van vandaag vijanden waren. Wanhopige mensen verschijnen nu temidden van de eiken van de Golan om hulp te vragen aan hun al lang bestaande vijand. Hun kant is het belangrijkste oorlogsgebied geworden. Op vrijdag bereikten de gevechten Quneitra, en als de Iraanse strijdkrachten de overhand zouden krijgen en naast de Israëlische noordgrens woonden, kon Israël niet langer blijven toekijken.

Voor nu gaat het humanitaire-hulpproject van de Israëlische militairen Operatie Good Neighbor verder na zeven jaar van de Syrische burgeroorlog: het omvat tonnen voedsel, kleding, speelgoed, veldapparatuur, generatoren, tenten, dekens en kratten van medicijnen die telefonisch worden aangevraagd door wanhopige Syrische artsen. Israëlische burgers in verschillende Golan Hoogte-gemeenschappen zijn allemaal bezig met het verzamelen van de meeste goederen die ze kunnen voor Syrische vluchtelingen.

In de speciale nachtelijke operaties eerder deze week – altijd binnen de parameters van een voorzichtige militaire actie – openden Israëlische soldaten de poorten en leverden de items over de grens. En vanaf daar zorgde het medische personeel met de Israel Defense Forces voor de behandeling van gewonden en zieken …

Syrische vluchtelingen troepen samen op de Golan Hoogtes aan de grens met Israël


Bronnen:

♦ naar een artikel van Fiamma Nirenstein “Syrians flee towards hospitals of the ‘enemy’” van 9 juli 2018 op de site van The jewish News Syndicate (JNS)

5 gedachtes over “Syriërs vluchten naar de ziekenhuizen van ‘vijand’ Israël

 1. Hoi Leon ! met de Syrische Ramp : de nl-luchtmacht heeft daar 1800 militaire missies uitgevoerd , nu is de belgische luchtmacht daar actief !!de resultaten hiervan zijn staatsgeheim !! aangezien dit alles gebeurt ZONDER oorlogsverklaring en ZONDER VN-mandaat zijn wij feitelijk ALLEN in EU/NAVO oorlogsmisdadiger !!

  Like

 2. Waar blijven de nietszeggende blaffende honden uit Nederland en Europa ,zoals de met nederlands geld smijtende mevrouw Sigrid Kaag en haar semi-criminele trawanten van ontwikkelingssamenwerking ???Shalom van Léon van Duren.

  Like

 3. Inderdaad Israel zorgt voor zijn vijanden en laat ze niet in te steek en brengen zo het evangelie van Jesoea in praktijk en waar blijven die christenen?

  Like

 4. het gaat een beetje op “ZOMBIE-APOCALYPS” lijken !! gaat UN straks Israel veroordelen voor de hulp die ze geeft ??

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.