Record aantal toeristen bezochten Israël tijdens eerste half jaar van 2018

Boycotacties van de BDS beweging, de diplomatieke oorlog tegen Israël van de Europese Unie, de onrust in de Arabische gebieden in Israël en in de buurlanden, de honderden anti-Israëlresoluties van Verenigde Naties en de gecultiveerde Israël- en Jodenhaat in de Arabische- en Moslimwereld … het lijkt allemaal maar weinig invloed te hebben op Israël’s bloeiende handel en economie, tot grote spijt van wie het benijdt.

Dat bewijzen nog maar eens deze toerismestatistieken die op maandag werden vrijgegeven door Israël’s Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor de maand juni 2018 werden 310.200 toeristische ingangen geregistreerd in Israël, bericht CBS op maandag 9 juli 2018.

In de eerste helft van 2018 werden ongeveer 2,1 miljoen toeristenboekingen geregistreerd, een stijging van 19% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het toerisme bereikte in juni ongeveer 1,66 miljard sjekel (ca. 375 miljoen euro), aldus het rapport. Het aantal van 310.200 geregistreerde toeristische vermeldingen in juni 2018 bedraagt ​​ongeveer 2% meer dan in juni 2017.

In de periode tussen januari en juni 2018 werden ongeveer 2,1 miljoen toeristentoegangen geregistreerd, een stijging van 19% in vergelijking met dezelfde periode in 2017 (1,74 miljoen) en 26% meer dan in 2016. Sinds het begin van het jaar injecteerde het toerisme meer dan 12 miljard sjekels in de Israëlische economie.

Minister van Toerisme Yariv Levin (Likud) zei: “De marketinginspanningen en -activiteiten die we in het ministerie leiden, leiden ons naar nieuwe records, omdat we voor het eerst de drempel van 2 miljoen hebben overschreden voor toeristische inzendingen in de loop van een half jaar. Ik ben blij om te zien dat de eerste helft van het jaar de vrucht heeften geplukt van onze intensieve marketinginspanningen en -activiteiten over de hele wereld.”

“Vooruitlopend op het winterseizoen zien we nu al een toename van het aantal vluchten van Europa naar Eilat, waarbij nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan dit momentum deelnemen. Ik weet zeker dat alle toeristische bedrijven deze resultaten zullen voelen in de toeristenindustrie, die elk jaar tientallen miljarden dollars bijdraagt ​​aan de Israëlische economie,” voegde hij eraan toe.


Bronnen:

♦ naar een artikelRecord number of tourists visit Israel in first half of 2018” van 10 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsrael sees record number of tourists for first half of 2018” van 9 juli 2018 op de site van Israel Hayom

6 gedachtes over “Record aantal toeristen bezochten Israël tijdens eerste half jaar van 2018

 1. Shapira ! Israel is inderdaad een wonderlijk land !! de meest onbestaanbare dingen zijn daar dagelijkse kost! geen mirakel dat erzoveel “greeneyedmonsters” rondlopen !! wist je trouwens dat Jerusalem de hoogste wereldrating heeft voor wederopstanding !!!

  Like

 2. Ik ben eind mei, begin juni op vakantie geweest naar Israel. Fantastisch, een echte aanrader. Mensen vroegen mij of dat wel veilig is, ik antwoordde dan dat het meest spannende moment dat ik in Israel meegemaakt heb, was toen ik aan het snorkelen was in de rode zee en ik plotseling midden in een school kleine visjes zat die ik tot dan alleen nog maar in een aquarium had gezien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed geschreven van shapira maar Israel zal nooit te wereldbeker voetbal winnen dat is aan te Belgen , sorry, goed verder dat Israel veel toeristen over te vloer krijgt !!

  Geliked door 1 persoon

 4. De economie boomt.
  Het tourisme bloeit.
  Eurovisie songfestival is gewonnen.
  Ambassades trippelen naar Jeruzalem
  Israel is de 8e belangrijkste natie ter wereld.
  Arabische landen zien Israel meer als bondgenoot dan vijand.
  (alleen W-EU, Iran “palestina” & Hamastan zien het anders).

  BDS & vrienden kunnen hun impotentie alleen compenseren door leugens & haatcampagnes met pathetische demonstraties & oeroude leuzen.

  Welkom in de realiteit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.