Hamas investeerde 45 miljoen dollar in 100 dagen ‘Terugkeermars’ rellen

Hamas heeft de afgelopen 100 dagen 45 miljoen dollar (38 ½ miljoen euro) geïnvesteerd in hun rellen langs de grens tussen Gaza en Israël. Die $ 45 miljoen ging naar campagnes, demonstranten, logistiek, compensatie voor de doden en gewonden, brandstichtingvliegers en terreurballonnen, volgens een rapport van Gal Berger van Kann News.

Het eindresultaat van de Hamas-investering waren 678 branden, die 2250 acres van Israëlische bossen, 1500 acres van Israëlisch landbouwgrond en honderd hectaren open ruimtes in Israël platbrandden, volgens een YNet-rapport. Naar alle waarschijnlijkheid was het geld voor de rellen afkomstig uit Iran.

‘Singapore van het Midden-Oosten’
Een andere belangrijke investering van de terreurgroep Hamas zijn de terreur- en aanvalstunnels. Die tunnels zijn uiteraard niet bedoeld om een ​​betere toekomst voor de inwoners van Gaza te creëren, maar vernietigen die eerder, waardoor Gaza in de richting van een conflict met Israël wordt gedreven. Honderden miljoenen dollars, waarvan vele afkomstig zijn van buitenlandse hulp, worden door Hamas afgeleid naar tunnelbouw en het organiseren van terreuractiviteiten in plaats van om de twee miljoen inwoners van Gaza te helpen.

Bouwmaterialen zoals cement, hout en metaal, en zelfs duurdere middelen zoals gas, elektriciteit en belastinginkomsten worden omgeleid naar het bouwen van Hamas’ terreurstunnels. Hamas verraadt zijn eigen volk, de bevolking van Gaza, door deze variabele middelen te gebruiken om Palestijnen te schaden in plaats van hen te helpen, en ten tweede verraadt Hamas de Internationale Gemeenschap die deze goederen heeft geschonken om de burgers van Gaza te helpen.

Sinds het einde van ‘Operation Protective Edge’ in augustus 2014 heeft de terreurorganisatie Hamas ongeveer 120 miljoen dollar (ongeveer 42,5 miljoen dollar per jaar) geïnvesteerd en blijft ze in hoge mate in de terreurtunnels investeren. Volgens verschillende schattingen kan een terreurtunnel tussen de 3 en 10 miljoen dollars kosten, afhankelijk van de diepte en lengte. Hamas zou beter afzien van zijn agenda van terreur en proberen om Gaza om te turnen in het ‘Singapore van het Midden-Oosten’ ten behoeve van de inwoners van Gaza.

Hamas’ terreurtunnels, gebouwd met geld dat gestolen werd uit de monden van de inwoners van Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikel van JNi.Media “Hamas Has Invested USD $45 Million in Gaza Border Riots” van 10 juli 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelHamas Terror Tunnels- Built with Gazans’ Stolen Money” van 18 mei 2017 op de site van COGAT

♦ naar een artikel van Avi Issacharoff “Hamas spends $100 million a year on military infrastructure” van 8 september 2016 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelHamas’ Exploitation of Humanitarian Aid” op de site van de Israel Defense Forces (IDF)

♦ naar een artikel van Lahav Harkov “Palestinians increase payments to terrorists to $ 403 million” van 6 maart 2018 op de site van The Jerusalem Post

5 gedachtes over “Hamas investeerde 45 miljoen dollar in 100 dagen ‘Terugkeermars’ rellen

 1. nogmaals newbie!die droom van Singapore in M-O is dat niet gewoon eendroom?
  Die gazanen kunnen lezen noch schrijven ! de “hoogopgeleide”gazar zit in Molenbeek en Borgerhout en gaat nooit meer terug! Gaza is ten dode gedragen door Hamas! Overdragen/verhuizen naar Egypte?? nog een paar honderd jaar sponsoring uit Brussel? Vrede WILLEN ze daar nooit !!

  Like

 2. de “nomenclatuur”in Brussel draagt in het geheim bruine hemden – zij geven graag geld aan onnozelaars om het vuile werk te doen !! is van alle tijden !

  Like

 3. Het geld kan veel beter besteed worden, maar wat wil je van Hamas ze geven het geld voor het volk liever uit naar wapens en laat het volk maar lijden!!!

  Like

 4. $45 miljoen in 100 dagen verbrand aan terreur!
  En het westen blijft maar storten met ons belastinggeld.

  Dat zijn de beroemde EU normen & waarden.

  Zolang het Westen hiermee doorgaat blijft ze deze terreur spiraal financieren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.