Duitsland: Joodse Syriër aangevallen door bende Syrische moslims in centraal Berlijn

Duitse en Zwitserse media berichtten op zondag een aantal gewelddadige aanvallen op Joden in Berlijn en Zürich tijdens het weekend. Zaterdag werden drie Duitsers en zes Syriërs gedetineerd omdat ze naar verluidt een Syrische Jood hadden aangevallen in een park in het Berlijnse stadsdeel Mitte.

In Zürich bedreigde een Duitse man drie orthodoxe Joden met een mes. Volgens het Zwitserse dagblad Blick schreeuwde de aanvaller antisemitische beledigingen terwijl hij zijn slachtoffers achtervolgde met zijn wapen. Een omstander stopte de man, die werd vastgehouden door de Zwitserse politie en vervolgens weer werd vrijgelaten. Het Zwitserse parket heeft een onderzoek geopend.

De politie van Berlijn heeft een bende van 10 gearresteerd nadat een 25-jarige Syrisch-Joodse man op zaterdagochtend vreselijk werd aangevallen door een groep moslimimmigranten naar Duitsland. Volgens de woordvoerder van de Berlijnse politie, Martin Halweg, werd het slachtoffer ongeveer een halfuur na middernacht aangevallen op de sabbat in het Berlijnse district Mitte, in James Simon Park.

De man “vroeg een groep mensen om een ​​aansteker in het park”, zei de woordvoerder van de politie, volgens een Engelse vertaling door Al Masdar News, met een citaat van Halweg, die in het Duits sprak. “De vraag alleen al leidde tot een mondeling argument tussen hem en leden van deze groep.” Een van zijn tegenstanders zag toen dat de 25-jarige op een ketting met een Davidsster erop droeg; hij trok deze af, maakte een antisemitische opmerking en stompte het slachtoffer meerdere keren in het gezicht,” zei hij.

“Aanvankelijk viel slechts één lid van de groep de 25-jarige aan en sloeg hem tegen de grond. Hij kroop weer overeind en vluchtte enkele meters maar stortte toen in elkaar vanwege de afranselingen. Sommige leden van de groep volgden hem en sloegen en schopten hem terwijl hij op de grond lag,” zei de woordvoerder. De verdachten werden kort daarna gearresteerd en volgens Halweg is door Police State Security een onderzoek gestart naar “verergerde aanval met antisemitische achtergrond.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Violent attacks commited against Jews in Berlin and Zurich” van 8 juli 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Berlin Police Arrest Muslim Gang of 10 After Vicious Anti-Semitic Attack” van 8 juli 2018 op de site van The Jewish Press

8 gedachtes over “Duitsland: Joodse Syriër aangevallen door bende Syrische moslims in centraal Berlijn

 1. Duitsland is vergeven dankzij te domineesdochter Merkel door bijna 1 miljoen radicale moslims , want gematigde of Europese islam bestaat niet, vele steden zullen tegen 2O4O in handen zijn van moslims en men zal het tij niet meer keren!!!

  Like

 2. Haha Shapira !! Jodenhaat is het allernieuwste import-product in Duitsland ! Het land van Goethe-Beethoven-Kant gaat nu TotaalLamiseert worden !! nooit meer kerstmarkt !! nooit meer oktoberfest !! nooit meer gemutlich!! TotalIslam !!

  Geliked door 1 persoon

 3. De kruik is allang gebarsten.

  Nederland (Europa) heeft de aangepaste straf ontvangen.

  Miljoenen nieuwe burgers met andere denkbeelden & prioriteiten.

  De normen & waarden t.a.v. Joden zijn echter niet verschillend.

  Like

 4. Je kan alle Joden uit Duitsland halen maar de Jodenhaat nooit uit Duitsland, vooral nu het ‘integreringsproces’ van alle nieuwe Duitsers zo goed verloopt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Beetje raar verhaal !! een kosjer-man zal op Shabbat nooit om een aansteker vragen ! zeker en vast nooit aan een pak arabieren ! is dit niet gewoon weer een zooitje anti-semieten die een verhaaltje maken??

  Like

 6. Nederland loopt achter op Duitsland, op Oostenrijk, en zelfs op Polen. Hier te lande wordt Jodenhaat niet als zodanig (h)erkend, en dat is beleid. Zo werd het Israëlische restaurant HaCarmel in Amstelveen tot drie keer toe aangevallen, en iedere keer opnieuw weigerden de autoriteiten het woord ‘antisemitisch’ als omschrijving te gebruiken. Hier ligt het probleem: indien Nederland officieel erkent dat er antisemitisme is, dan geldt dat ook met terugwerkende kracht. Dat laatste – toegeven dat aan de massale medeplichtigheid aan de moord op 100.000 Nederlandse Joden tijdens de Duitse bezetting misschien wel een antisemitisch motief ten grondslag lag – wil men om iedere prijs vermijden. Maar hoelang kan een kruik te water gaan? Totdat zij barst!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.