Israël gerangschikt als achtste machtigste land ter wereld

Israël werd gerangschikt als het achtste machtigste land ter wereld, volgens een onderzoek dat zaterdag werd gepubliceerd door US News en World Report. De ranglijst kijkt naar de invloed van een natie en de politieke, economische en militaire macht ervan. De allianties van een land spelen mee, evenals de invloed ervan en of het land leidinggevend is, zei US News en World Report in zijn beschrijving van de ranglijst.

De Verenigde Staten werden gerangschikt als ’s werelds machtigste land, gevolgd door Rusland, China, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk , Japan met Israël op de 8ste plaats direct gerangschikt na Japan. De ‘Most Powerful’ -lijst maakt deel uit van de jaarlijkse ‘Best Countries’ -studie van de media-organisatie, die 80 landen beoordeelde op basis van de antwoorden van 21.000 mensen.

De ranglijsten van de ‘Best Countries’ werden gevormd in samenwerking met de merkstrategiefirma van het wereldwijde marketingcommunicatiebedrijf Y & R, BAV Group en de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Ze zijn gebaseerd op een enquête die meer dan 21.000 mensen uit vier regio’s bevroeg om 80 landen te associëren met specifieke kenmerken.

De machtsubranking is gebaseerd op een gelijk gewogen gemiddelde van scores van vijf landkenmerken die gerelateerd zijn aan de macht van een land: een leider, economisch invloedrijke, politiek invloedrijke, sterke internationale allianties en sterke militaire allianties. De Power sub-ranking score had een gewicht van 7 procent in de algemene Best Countries-ranking.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael ranked as eighth most powerful country in the world” van zondag 8 juli 2018 op de site van World Israel News (WIN)

2 gedachtes over “Israël gerangschikt als achtste machtigste land ter wereld

  1. En daar zal het niet bij blijven, de Bijbelse beloftes zijn duidelijk het land zal het middelpunt van de aarde worden!

    Like

Reacties zijn gesloten.