Gazaanse Palestijnen vuurden in 2018 reeds 289 raketten af naar Israël, hoogste aantal sinds 2014

Plaatje hierboven: Leden van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) op weg naar hun ‘werk’ in Gaza …

Palestijnse terroristen hebben sinds het begin van het jaar een recordaantal van 289 raketten en mortiergranaten vanuit de Gazastrook in Israël afgevuurd, aldus het ministerie van Defensie volgens Ha’aretz. Dit aantal explosieve projectielen afgevuurd op Israël is meer dan om het even welk recent jaar, inclusief de periode voorafgaand aan Operation Protective Edge in de zomer van 2014.

Ter vergelijking, voor het begin van de gevechten in Gaza die zomer werden op 8 juli slechts 205 raketten en mortiergranaten afgevuurd op Israël vanuit Gaza. In totaal werden 4.897 raketten afgevuurd op Israël in 2014 als gevolg van de 50-daagse anti-terrorisme vampagne in de Strook. In heel 2017 werden slechts 35 van dergelijke incidenten geregistreerd, vergeleken met 15 in 2016 en 21 in 2015.

Bij de meest recente aanslag brachten Israëli’s die in de nabijheid van de Gazastrook woonden brachten andermaal een slapeloze nacht door in bomschuilplaatsen toen op 27 juni minstens 12 raketten werden afgevuurd naar de stad Sderot en naar de Regionale Raden van Sha’ar HaNegev, Hof Ashkelon en Eshkol. Er werden geen gewonden of schade gemeld. Het Iron Dome luchtverdedigingssysteem van de IDF onderschepte drie explosieve projectielen.

Eerder in juni kenden de Israëlische burgers in het zuiden van het land de meest gewelddadige nacht sinds Operation Protective Edge met Hamas en Co die 45 raketten afvuurde op willekeurige burgerdoelwitten. Als reactie hierop bestookte jets van de Israëlische luchtmacht (IAF) 25 Hamas militaire doelen over de hele strook, waaronder een ondergronds trainingscomplex en een cementfabriek van de terreurgroep.

De spanningen aan de grens met Gaza blijven hoog, gezien de dagelijkse terreur met vliegers en balonnen die branden stichten aan de Israëlische kant van de grens en terroristen die constant proberen de grens te overschrijden.


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinians Fire Record Number of Rockets at Israel in 2018” van 8 juli 2018 op de site van United With Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.