Franse moslimleiders bekennen kleur: weigeren allen antisemitisme veroordeling te ondertekenen

Franse moslimleiders weigerden allemaal om zich aan te sluiten bij een gezamenlijke verklaring met hun Joodse tegenhangers die antisemitisme en anti-islamitische haat veroordeelden, volgens de Britse activist achter de interreligieuze campagne, die met succes in het Verenigd Koninkrijk liep.

Fiyaz Mughal, van de moslims tegen het antisemitisme-initiatief, probeerde vorige maand in Frankrijk een succesvolle openbare interreligieuze campagne na te bootsen die in mei in het Verenigd Koninkrijk werd ondernomen, waarbij krantenadvertenties op paginagrote pagina’s werden getekend door meer dan een dozijn Britse moslimleiders en die geplaatst werd in belangrijke Britse dagbladen – inclusief de Telegraph en Metro – waarin antisemitisme wordt veroordeeld.

Mughaz zei dat hij “een ontvankelijke basis binnen sommige moslims in het VK en zorg en empathie voor Joodse broeders en zusters had gevonden toen we de campagne in het VK voerden.” Britse Joodse leiders, geleid door opperrabbijn Ephraim Mirvis, werden vervolgens uitgenodigd voor een iftar feestelijke interreligieuze maaltijd met hun moslim tegenhangers.

“Het gevoel in sommige delen van de moslimgemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk is duidelijk anders en veel positiever voor Joodse gemeenschappen, hier in het Verenigd Koninkrijk, dan in Frankrijk”, voegde Mughaz toe, de oprichter en directeur van Faith Matters, een moslim anti-extremisme groep .

Toen hij echter de ontwerpverklaring aan de Franse leiders aflegde, was de reactie veel minder bemoedigend. “Dit was niet het geval in Frankrijk, en wat ik ontdekte, was diepe verdeeldheid en een diepe politisering van de meest elementaire kwestie van staan ​​voor de ‘ander.’ Ik moest de tekst en redraft wijzigen, en met heel weinig reacties terug en met suggesties dat moslims niet alleen geassocieerd zouden willen worden met het bestrijden van antisemitisme,” zei hij in een verklaring aan The Times of Israel.

“’Ik bedoel maar even nadenken. Het was onmogelijk om ondertekenaars bij elkaar te krijgen om vierkant te staan ​​tegen antisemitisme, de oudste historische haat,” zei Mughaz. Geen enkele Franse moslimleider wilde uiteindelijk de belofte ondertekenen, waarin werd opgeroepen tot een ‘uitdaging’ tegen haat tegen zowel Joden als moslims, die de Europese waarden verdedigde en eindigde in een oproep tot solidariteit tussen de twee geloofsgemeenschappen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marissa Newman “French Muslim leaders all refuse to sign anti-Semitism condemnation — activist” van donderdag 5 juli 2018

6 gedachtes over “Franse moslimleiders bekennen kleur: weigeren allen antisemitisme veroordeling te ondertekenen

  1. @Willy en Derk. Moslims laten altijd hun monsterlijke gezicht zien. Hun criminele moordlustige god Allah dwingt ze tot moord en afslachting van iedereen die geen interesse in hem heeft. Wij zijn degenen die weigeren de realiteit in te zien en te accepteren. Vertel dat ook aan de debielen aan de Israëlische Syrische grens die de naad uit hen broek werken om hun eigen vijanden te helpen!!!. Israëlische ziekenhuizen zitten nu vol met Syrische monsters. Belangrijke operaties worden geschoven omdat er geen plaats is voor eigen patiënten. Wat verwachten ze? Bedankt? Dat zal nooit gebeuren. Ook een gifslang of een krokodil zal de eerste de beste gelegenheid benutten degene die hem redt aan te vallen.

    Like

  2. En het nieuws is?

    Je kan geen ijzer met handen breken en geen eeuwenlange haatindoctrinatie veranderen….niet in de Moslimwereld en niet in het ‘beschaafde’ europa.

    Jodenhaat is een genetische erfenis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.