Palestijnen vernielen, Joden bouwen: premier Netanyahu opent nieuwe treinstations

Premier Benjamin Netanyahu en minister van Transport Yisrael Katz, waren op maandag 2 juli 2018 aanwezig bij de inwijdingsceremonie voor de stations Ra’anana West en Ra’anana Zuid. Voor de ceremonie reisden ze met de trein van Ra’anana West naar Ra’anana Zuid.

Hierna volgt een fragment uit de opmerkingen van premier Netanyahu:

“We zijn net van de ene kant van Ra’anana naar de andere gereisd en we hebben de glimmende torens en de hightech gezien. Je ziet de vooruitgang en de welvaart van de [industriële] parken. Je ziet Israël innoveren en je ziet de toekomst, je ziet werkelijk de toekomst.

Wat tunnels betreft, wij bouwen ze en vernietigen ze beiden. We vernietigen de terroristentunnels van mensen die niet als wij in een beter leven voor hun mensen investeren, maar alleen in hoe ons aan te vallen. En in tegenstelling hiermee bouwen we deze tunnels hier, die de afstanden verkorten.

Ik vertelde Yisrael [Katz] zojuist dat met de grote verbinding die we maken – van noord naar zuid, van zuid naar midden, van centrum tot centrum – we ons hier bij alles samenvoegen en al deze mogelijkheden openen.

Op het einde, in de steden, hoewel er inspanningen zijn gedaan om zeer belangrijk werk te doen met verhoogde treinen, metro’s, snelwegen en snelwegen, zullen we uiteindelijk vele tunnels met nieuwe technologie moeten uitgraven.”

Treinstation Ra’anana West


Bronnen:

♦ naar een bericht van Orit ben Tzvi “Israel is Leading an Infrastructure Revolution” van 3 juli 2018 op de site van Israel Rising

Een gedachte over “Palestijnen vernielen, Joden bouwen: premier Netanyahu opent nieuwe treinstations

Reacties zijn gesloten.