Door droogte geteisterd Iran beschuldigt Israël van het stelen van hun wolken en sneeuw

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 19 februari 2015. Een ongewoon beeld. Sneeuwpret aan de oude stadsmuren van Jeruzalem. Links op de achtergrond de minaret van de Toren van David nabij de Jaffa Poort [beeldbron: AFP/Ahmad Gharabeli]

Een normaal denkende mens moet denken dat ik weer de een of andere grap of verzinsel uit mijn mouw schudt. Maar nee hoor! De waanzin heeft weer toegeslagen. Deze keer in Iran, notabene de bakermat van de beschaving. Maar dat is ook weer zowat 9000 jaar geleden.

Als het over Joden en of Israël gaat, krijg je de meest van de pot gerukte absurditeiten voorgeschoteld. En het ergst van al is dat bijzonder veel mensen dergelijke onnozele troep “geloven”. En wie valt voor “geloof”, voor het abstrakte en het wetenschappelijk onbewijsbare, tja, die kan je zowat alles wijs maken.


Iran: ‘Geef onze wolken terug!’
In weer een ander vertoon van schijnbare paranoia beschuldigde een Iraanse generaal op maandag Israël ervan het weer te manipuleren om de wolken en sneeuw van de Islamitische republiek te stelen en de lange droogte van Iran te veroorzaken.

Brigade-generaal Gholam Reza Jalali, het hoofd van de Iraanse organisatie voor de verdediging van de burgerbevolking, maakte de beweringen tijdens een landbouwconferentie in Teheran, meldt het Tasnim News Agency van Iran.

“Gezamenlijke teams uit Israël en een van de buurlanden houden de wolken tegen die Iran onvruchtbaar maken. Bovendien worden we geconfronteerd met gevallen van wolkendiefstal en sneeuwdiefstal,” zei hij.

Jalali noemde het andere land niet waarvan hij geloofde dat het Iraanse wolken en sneeuw zou stelen. Hij zei ook dat hij geloofde dat buitenlandse inmenging een rol speelde in de klimaatverandering. Het hoofd van de meteorologische dienst van Iran ging snel in op de beweringen van de generaal, hoewel hij toegaf dat hij misschien niet over alle informatie beschikte, aldus de Britse Daily Mail.

“[De generaal] heeft waarschijnlijk documenten waarvan ik me niet bewust ben, maar op basis van meteorologische kennis is het voor een land niet mogelijk sneeuw of wolken te stelen”, zei Ahad Vazife. “Iran maakt een langdurige droogte door en dit is een wereldwijde trend die niet alleen geldt voor Iran. Het aanreiken van dergelijke kwesties lost niet alleen geen enkel van onze problemen op, maar zal ons ervan weerhouden om de juiste oplossingen te vinden.”

Jalali is niet het eerste lid van de Iraanse regering die suggereert dat slecht weer opzettelijk door andere landen is veroorzaakt. In 2011 beschuldigde de toenmalige Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad de westerse landen ervan een droogte in Iran te veroorzaken. Hij beschuldigde de westerse staten ook van het creëren van het HIV-virus om de ontwikkelingslanden te verzwakken en een markt voor medicijnen te creëren.

Hoewel het Iraanse regime Israël routinematig bedreigt met uitroeiing, plaatste premier Benjamin Netanyahu vorige week een video op het Farsi-talige kanaal van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat Israëls geavanceerde watertechnologie aanbood aan het door droogte getroffen land. Het Iraanse volk “is het slachtoffer van een wreed en tiranniek regime dat hen vitaal water ontzegt”, zei Netanyahu in de video.

“Israël heeft de knowhow om milieurampen in Iran te voorkomen. Ik wil deze informatie delen met de bevolking van Iran. Helaas verbiedt Iran de Israëliërs om te bezoeken, dus we moeten creatief worden. We zullen een Farsi-website lanceren met gedetailleerde plannen over hoe Iraniërs hun afvalwater kunnen recyclen. We zullen laten zien hoe Iraanse boeren hun gewassen kunnen redden en hun gezin kunnen voeden”, zei de premier.

“De mensen van Iran zijn goed en fatsoenlijk. Ze zouden zo’n wreed regime niet alleen moeten trotseren. We staan ​​aan uw kant. We zullen helpen zodat miljoenen Iraniërs niet hoeven te lijden. De haat tegen het Iraanse regime zal het respect en de vriendschap tussen onze twee volkeren niet stoppen.” De video riep 5 miljoen keer op in de eerste vijf dagen dat het online was, 1,6 miljoen van hen op Netanyahu’s eigen sociale mediakanalen.


Bronnen:

♦ naar een berichtDrought-stricken Iran accuses Israel of stealing clouds, snow” van 3 juli 2018 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van JNi.Media “Netanyahu’s ‘Water for Iran’ Video a Huge Hit in the Islamic Republic” van 18 juni 2018 op de site van The Jewish press

2 gedachtes over “Door droogte geteisterd Iran beschuldigt Israël van het stelen van hun wolken en sneeuw

  1. Hierover moet Iran zeker een ernstige klacht indien bij de Verenigde Naties !!!

    Like

Reacties zijn gesloten.