Europese Unie kant zich voor het eerst tegen het verlonen van terroristen door de PA

De Europese Unie kant zich voor het eerst tegen het uitbetalen van bonussen en salarissen gekend als “pay to slay” (betalen om te moorden) door de Palestijnse Autoriteit aan Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenschap en of aan nabestaanden van terroristen die zijn omgekomen tijdens hun terreurdaad. Zoals bv. zelfmoordbomterroristen of terroristen die ter plekke of nadien uitgeschakeld werden door IDF en Israëlische veiligheidsdiensten.

Daarmee lijkt Europa voor het eerst te erkennen dat er zoiets bestaat als “Palestijns terrorisme”, waarvoor ze decennialang de andere kant opkeken of het minachtend afdeden als “kwajongensstreken” en soms ook “gerechtmatigd verzet tegen de Joodse bezetters“.

Maar sinds Europa zelf een koekje van eigen kreeg door eigen wanbeleid en lakse houding tegenover de terreur (het verspreiden van de lachwekkende lonewolf theorie bv.) en zelf kennis heeft mogen maken met islamitisch geïnspireerd terrorisme (opeenvolgende aanslagen in Parijs, Brussel, Londen en elders) en parallel daaraan de toenemende Jodenhaat op het eigen grondgebied, heeft dit blijkbaar toch bij een aantal europese leiders de ogen geopend.

Na de passage van de Knesset deze week van de ‘Pay to Slay Law‘, die belastinginkomsten onthoudt van de PA zolang deze zijn ‘pay to kill’ -beleid voortzet, hebben Europese functionarissen tegenover Israel Hayom verklaard: “Wij geloven niet dat geweld het waardig is van enige aanmoediging of beloning, maar integendeel, het moet worden voorkomen en veroordeeld.”

De Europese Unie heeft naar verluidt gezegd dat zij dit met de Palestijnse Autoriteit zullen bespreken. “Het betalingssysteem voor Palestijnse gevangenen, voormalige gevangenen en hun gezinnen maakt deel uit van de politieke dialoog van de EU met de Palestijnse Autoriteit die op het hoogste niveau plaatsvindt”, las de Europese verklaring volgens Israel Hayom.

Deze week tourt een delegatie van hoge EU-functionarissen door Israël en de Palestijnse Autoriteit. De delegatie omvat onder meer de directeur-generaal voor het EU Nabuurschaps- en Uitbreidingsprogramma bij de Europese Commissie, Christian Danielsson. In het kader van het programma geven de Europeanen de PA miljarden euro’s per jaar. De delegatie zal een ontmoeting hebben met leiders van de Palestijnse Autoriteit en hoge Israëlische functionarissen.

Volgens het Israëlische Ministerie van Defensie betaalde de PA in 2017 NIS 687 miljoen (€ 170 miljoen) aan het zogenaamde ‘martelarenfamiliefonds’ en NIS 550 miljoen (€ 137 miljoen) aan de Palestijnse Gevangenenclub – ongeveer 7 procent van het totale jaarbudget.

De Europese ambtenaren zullen naar verluidt bij de PA informeren of het Europese geld correct wordt gebruikt. De EU benadrukt dat zij de grootschalige economische hulp aan de PA niet zal verminderen, maar zou willen onderzoeken “of de financiële steun zo effectief en efficiënt mogelijk is om de tweestatenoplossing te bevorderen.”

Volgens beoordelingen zullen de Europeanen ook de kwestie van “terroristen salarissen” behandelen in hun gesprekken met de PA. Naast kritiek op betalingen van de Palestijnse Autoriteit aan terroristen, benadrukken de Europeanen dat zij verwachten dat Israël “de overeenkomsten van Parijs blijft uitvoeren”.

Deze overeenkomsten bepalen de belastinginning die Israël voor de PA doet. Volgens de nieuwe wet zullen deze fondsen naar verwachting worden gecompenseerd mits de aftrek van de ‘terreurlonen’ die door de PA tot op vandaag worden uitbetaald.


Bronnen:

♦ naar een artikelEU against PA ‘terror salaries’” van 5 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Europese Unie kant zich voor het eerst tegen het verlonen van terroristen door de PA

  1. En dáárom blijven ze geld in de UNWRA & “Palestina/Gaza pompen….2 d. geleden nogmaals 23.5 miljoen.

    De “inzichten” van EU moet men dan ook met een grote korrel zout nemen.

    Like

    1. Dat denk ik ook. Je kan het op z’n best beschrijven dat de EU een ietsiepietsie ‘argwanend’ staat tegenover de PA omtrent wat er met hun centen gebeurt, maar stiekem hopen ze toch dat de PA terreur Israël nog veel pijn gaat doen.

      Like

Reacties zijn gesloten.