De diplomatieke kruistocht van Europa tegen Israëls regering via Israëlische NGO’s

Plaatje hierboven: Europese christen kruisvaarders veroveren Jeruzalem in 1099 tijdens de Eerste Kruistocht. Hun weg is bezaaid met de lijken van duizenden vermoorde Joden, moslims en andere ‘heidenen’ [beeldbron: Wiki]

De Europese Unie (EU) heeft een linkse organisatie opgericht en financiert deze voor een bedrag van 1,5 miljoen NIS (ca. 353 miljoen euro). De organisatie wordt ‘The Council for Freedom Protection‘ genoemd en heeft tot doel “de gevaarlijke trends te beteugelen” van het beleid van de “Messiaans-nationalistische rechtse” Israëlische regering.

De basisveronderstelling van de organisatie is dat de extreem linkse organisaties “hun krachten moeten bundelen en van verdediging naar een aanval moeten overgaan” tegen “conservatieve rechtse krachten”. Met andere woorden, de EU intervenieert expliciet in de interne Israëlische politieke arena.

Mark Gallagher, de afgevaardigde ambassadeur van de EU in Israël, beschreef de Raad als het “vlaggenschip” van de EU-projecten in Israël. Het EU-subsidiedocument draagt ​​de volgende titel: “De oprichting van de Freedom Protection Council: zorgen voor democratische ruimte voor maatschappelijke organisaties in Israël” (zie plaatje hieronder).

Het document stelt ook dat de algemene doelstelling van de Raad is”‘zorgen voor actieve betrokkenheid van maatschappelijke organisaties” – een witgekalkte term voor extreem linkse organisaties – door “het tegengaan van systemische barrières die hun deelname aan beleidsvormingsprocessen beperken”.

Het door de EU aan de Raad overgedragen bedrag wordt aangemerkt als een ‘actietoekenning’, wat betekent dat het geen bijdrage is aan een andere reeds bestaande organisatie, zoals Breaking the Silence of B’Tselem, maar eerder bedoeld is voor het creëren van een nieuw links orgaan dat de bestaande linkse organisaties zal beschermen en zal handelen om hun invloed op de Israëlische realiteit te vergroten, in tegenstelling tot de wil van de meeste Israëlische burgers en gefinancierd door inwoners van de EU. De subsidieperiode voor de Raad zal naar verwachting eind 2019 zijn.

In overeenstemming met de instructies die zij van de EU hebben ontvangen, ontmoeten leden van de Raad Knesset-leden, directeur-generaals van ministeries, juridisch adviseurs en woordvoerders van de Knesset-commissies en ministeries met het doel “de invloed van de extreem-linkse” organisaties te maximaliseren “en gemakkelijker de oren van de besluitmakers te bereiken.”

De Raad verklaart openlijk dat ze werken aan “het initiëren van wetgeving die bedoeld is om door de overheid gepropageerde wetgeving tegen te werken” en om overheidsinitiatieven die hen niet bevallen, te dwarsbomen, zoals de wet op gerechtelijke overheersing, de anti-boycotwet, de nationale wet, de wet Comptroller’s Law en meer.

In het ‘Strategisch actieplan’ van de organisatie staat: “De Raad zal een brief sturen naar de relevante leden van de Knesset, de ministers en de media, waarin hij zijn verzet tegen de wetgeving uitlegt.” De Raad doet ook een beroep op andere potentiële donoren om “lopend lobbywerk te financieren” in de Knesset. ‘

In hun reactie op dit artikel stellen de Europese Unie en de Raad dat de Raad onafhankelijk is en niet handelt “in naam van de EU”. Aan het einde van dit artikel worden hun volledige antwoorden gegeven.

10,35  miljoen euros voor extreemlinks
Onlangs heeft de Raad een campagne gelanceerd om het wetsvoorstel van parlementslid Robert Ilatov (Yisrael Beiteinu) te dwarsbomen om de verstoring van de operaties van IDF in Judea en Samaria te verbieden. Leden van de Raad stuurden een brief naar de Knesset-leden met de vraag om zich te verzetten tegen de wet en “alle wetgeving die zal handelen om de mogelijkheid te beperken om IDF-activiteiten in de gebieden te documenteren.” De bewuste e-mail waarop het onderstaande bericht is bijgevoegd (en die in het bezit van MiDA), stelt duidelijk dat “het project wordt gefinancierd door de Europese Unie”.

De Raad beklaagde zich erover dat het nieuwe wetsvoorstel schade zou toebrengen aan de inspanningen van extreem links om de strijd van het IDF tegen het terrorisme te dwarsbomen. “De camera is een centraal hulpmiddel in de handen van mensenrechtenorganisaties en journalisten die actief zijn in de gebieden – het maakt documentatie en verspreiding van moeilijke en routinematige bezettingssituaties mogelijk, van de realiteit van het leven in de gebieden zoals het is,” klinkt het in de verzonden brief naar de parlementslden.

“Elke poging om het vermogen van de organisaties om de activiteiten van het IDF te documenteren te beperken, kan alleen worden geïnterpreteerd als een poging van het politieke establishment om de acties van het leger te verbergen.”

De formulering van het wetsvoorstel, vorige week aangenomen in een voorlopige lezing maar waarvan verwacht wordt dat het significante veranderingen zal ondergaan, noemt de namen van Breaking the Silence, B’Tselem en MachsomWatch Women als organisaties die door de wet worden getarget.

In de afgelopen zeven jaar heeft de Europese Unie aan de kas van de drie organisaties een cumulatief bedrag van NIS 7,5 miljoen overgedragen. Volgens het Monitor Instituut van de NGO sinds 2012 heeft de EU meer dan NIS 44 miljoen (10,35 miljoen euros) overgedragen aan een verscheidenheid van linkse organisaties in Israël.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Gilad Zwick‘Attack the Right’: The EU is Fighting Israel’s Government through Israeli NGO’s” van 2 juli 2018 op de site van MIDA

4 gedachtes over “De diplomatieke kruistocht van Europa tegen Israëls regering via Israëlische NGO’s

 1. Het zijn de resultaten die tellen en die zijn niet fameus na alle plannen, complotten & verkwanselde miljarden.

  In Israel is rechts is de grootste politieke beweging en nog stééds groeiend.

  Links is verworden tot een roepende in de woestijn.

  “De Palestijnen” het onderwerp van de EU liefde, zijn totaal gestikt in hun eigen haat, leugens & laster campagnes en zijn vooral een irritant lijdend voorwerp geworden voor de rest van de planeet.

  Verder kortwiekt de Israelische regering door nieuwe strenge wetgeving alle anti Israel NGO’s want ze hebben eindelijk begrepen dat Europa met dubbele tong spreekt….., beschaafde mantra’s maar verder absoluut niet te vertrouwen wanneer het om Joden gaat!

  Like

 2. Over inmenging in binnenlandse aangelegenheden te spreken : Welk EU land zou het pikken als deze figuren zich met hun land zou bemoeien ?
  Israel heeft het volste Recht en goede Rede om “luitjes met bedoelingen” als persona non grata het land uit te zetten !!

  Like

Reacties zijn gesloten.