Brits-Israëlische worstelaar die vecht als ‘The Chutzpah’ tracht al zijn tegenstanders te vloeren

Zoals zoveel Israëliërs die Europa bezoeken, is Leeor Brooks (de Britse naam van de Israëli Lion Ben-David) zich scherp bewust van de reputatie van zijn landgenoten in het buitenland vanwege hun onbeschoftheid.

Het boerse stereotype is zo bekend dat het daar zijn eigen term heeft – “de lelijke Israëli” (‘the Ugly Israeli) – en het onderwerp is van vele bewustwordingscampagnes. Er is zelfs een Goodwill-ambassadeur zonder winstoogmerk, volledig gewijd aan het opleiden van Israëli’s om zich in het buitenland beter te gedragen.

Maar Brooks maakt geen deel uit van die inspanning. Hij is een professionele worstelaar die regelmatig door Europa reist, en heeft de “lelijke Israëliër” (‘the ugly israeli’) naar een nieuw niveau getild en eromheen een hele personage gebouwd onder de naam ‘The Chutzpah.’

De kenmerken van The Chutzpah ‘zijn vrij eenvoudig’, vertelde de 28-jarige aan de Israel Broadcasting Corp. tijdens een recent interview. “Een Israëliër die er geen f**k om geeft, een a*shole die alles zou doen om te winnen. Een klassieke schurk.”

Brooks draagt ​​zijn wit-blauwe spandex kostuum, versierd met een Davidster, en begint aan zijn wedstrijden met een serie scheldwoorden en beledigende introducties.

“Mijn hele leven begreep ik niet waarom mijn grootvader Praag verliet naar Israël”, zei hij tijdens een recente wedstrijd in Tsjechië. “Maar nu dat ik hier ben, kan ik volledig begrijpen waarom hij die zet deed: uw land stinkt! Uw president is corrupt, hij is een dronkaard!”, schreeuwde hij terwijl hij door het publiek wordt uitgejouwd en velen glimlachen. “Iedereen hier vanavond kan mijn reet kussen!’

Tijdens het gechoreografeerde gevecht – een wedstrijd met echte slagen, een enorme inspanning en die veel theatraal spektakel brengt – levert Brooks wat hij noemt een ‘krav maga-schop’ in het kruis van zijn Hongaarse tegenstander.

Terwijl de rivaal op het matje ligt en bewusteloosheid fingeert, zet Brooks plechtig een keppel op zijn hoofd en schreeuwt het uit in het Hebreeuws: ‘Gezegend zijt u, Heer onze God, koning van het universum, Amen!” Terwijl hij tegelijk zijn zogenaamde “uitverkoren elleboog” in de blaas plant van de prostaatatleet. De menigte scandeert ‘f ** k you Leeor!” terwijl Brooks ze de middelvinger geeft. Leuk toch? 🙂

Plaatje hierboven: De Britse-Israëliër Lior Ben-David,die Israël vertegenwoordigde en vecht als ‘The Chutzpah‘, werd verslagen in de kwartfinales door Alexander Hyde van Noord-Ierland tijdens het evenement, dat op 23 juni 2018 werd gehouden in Ipswich (G-B).

De 28-jarige, die in Stanmore woont, zei: “Ik deed het goed en de fans toonden veel steun – voor mij was het een aangename verrassing omdat ik gewend ben om uit de zaal te worden gejaagd!”


Bronnen:

♦ Facebookpagina van Lior Ben-David aka “The Chutzpah” [klik hier]

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “An Israeli wrestler calls himself ‘The Chutzpah,’ and Europe loves to hate him” van 5 juli 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelLeeor gets to grips at Wrestling World Championships” van 28 juni 2018 op de site van Jewish News

Een gedachte over “Brits-Israëlische worstelaar die vecht als ‘The Chutzpah’ tracht al zijn tegenstanders te vloeren

  1. Aan de confrontatie tussen Daoudi(David) en Galewat(goliath) ging ook een verbaal voorafje !! Een waarachtige Jood begint nooit een gevecht- maar WINT een begonnen gevecht !! Israel Leeft !!!

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.