Bierfeest in Tekoa: ‘Een party in de woestijn van Judea’ +video

Bierdrinken in de woestijn van Judea, Israël? ’t Is eens wat anders. Het afgelopen weekeinde vond in Tekoa, Gush Etzion, het 4de jaarlijkse Bierfestival plaats. Bierfestivals zijn de afgelopen jaren ontstaan ​​in heel Israël, maar Tekoa is volledig uniek omdat het weinig of geen commercieel verkrijgbare biermerken aanbiedt. Vorig jaar bezochten 1.500 mensen het festival.

Het bierfestival herbergt vele brouwers, waaronder 16 lokale brouwers uit Tekoa. En hoewel de bieren allemaal van hoge kwaliteit zijn, zijn de meeste van deze brouwers alleen bezig met het maken van bier als hobby! Sommige van hun belangrijkste beroepen omvatten leraren, advocaten en artsen.

Een van de brouwers van het festival van vorig jaar, Eli Birnbaum, is een gepensioneerde psycholoog. Hij vertelde dat het brouwen van bier en het organiseren van het festival in Tekoa voor hem zo speciaal was omdat Tekoa de thuisbasis is van de meeste muzikanten en artiesten in Israël. Hij zei: “De mensen hier zijn zo creatief, maar zijn ook zo bereid om te delen.”

Op het festival waren vele eetstandjes en waren er optredens van Jerry’s Kids en Lazer Lloyd met Ronnie Peterson (Rock and Blues-muzikanten). Tickets voor het Tekoa Bierfestival kostten 60 sjekels (of ongeveer $ 16) en het eerste pintje bier was gratis. Er werden ook gratis shuttles georganiseerd tussen Tekoa en Jeruzalem die de hele nacht door reden.

[*] Tekoa is een Israëlische gemeente in Judea (aka de Westelijke Jordaanoever) gelegen op 20 km ten noordoosten van Hebron en 16 km ten zuiden van Jeruzalem en ligt in de onmiddellijke nabijheid van het Arabische dorp Tuqu. Tekoa valt onder de jurisdictie van de regionale raad van Gush Etzion. In 2016 telde de bevolking 3.633 mensen.

Video: Bierfeest in Tekoa – Een party in de woestijn van Judea

Israëlisch bier
Sinds de jaren 1950 wordt de Israëlische bierindustrie gedomineerd door niet meer dan twee bedrijven tegelijk. Beginnend in de jaren 1990 met de oprichting van Israel Beer Breweries contrleert dt samen met Tempo Beer Industries 70% van de Israëlische biermarkt. Tempo produceert de Goldstar- en Maccabee-labels, terwijl Israel Beer Carlsberg en Tuborg produceert. Daarnaast zijn er ongeveer twee dozijn erkende microbrouwerijen met vergunning actief in het land.

Het in Netanya gevestigde Tempo is de grootste brouwerij in Israël. In 1999 waren Tempo’s Goldstar- en Maccabee-bier goed voor 60% van alle bierverkopen in het land. Tempo importeert ook Heineken en Amstel. Israel Beer Breweries kwam in 1991-92 op de markt als een partnerschap tussen Carlsberg Group en het lokale Coca-Cola-bedrijf. In 1996 begon het Guinness te verdelen. Israel Beer Breweries heeft een bezoekerscentrum met een bierthema in Ashqelon.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aviva Morris “Tekoa Beer Festival” van 28 juni 2018 op de site van Lev Haoloam

4 gedachtes over “Bierfeest in Tekoa: ‘Een party in de woestijn van Judea’ +video

 1. Een ZEER goede reden voor veel Belgen (heel veel Belgen!) om daar eens op ontdekkingsreis te gaan !!!!

  Like

 2. Als oud-alcoholist zou ik zeggen: Liever alcoholvrij bier! Maar daar zitten ook weer nadelen aan: Want ‘onervaren’ drinkers leren dan de smaak van bier kennen – die in het begin heel smerig is – en de stap naar bier mèt alcohol is dan snel gemaakt.

  Like

 3. Henk !! er zijn meer ouwe zuipers dan oude dokters !! iedere dag bezopen is ook een geregeld leven hoor !! maar goed- we drijven af !

  Like

  1. Ik dwaal niet af, Jij dwaalt. Jij hebt geen idee hoeveel ellende zo’n ‘ouwe zuiper’ over zich heen haalt. Baan kwijt, vrouw kwijt, kinderen kwijt, opvang in een centrum voor anonieme alcoholisten, een kapotte lever etc. etc. De meeste van mijn ‘zuipvrienden’ zijn ruim voor hun pensioen overleden. Nee, je weet niet waar je over praat . . eh . . schrijft.

   Like

Reacties zijn gesloten.