Joods-Amerikaanse BDS activiste van CodePink mag Israël niet binnen

Plaatje hierboven: Washington, 29 juli 2009. Vrouwen van de linkse Israëlbashende organisatie CodePink manifesteren halfnaakt voor de etalage van een winkel die Israëlische Dode Zee-schoonheidsproducten van AHAVA aanbiedt [beeldbron: UPI]

Een activiste van de groep CODEPINK werd op maandag op de luchthaven van Ben-Goerion tegengehouden en teruggestuurd naar haar land van herkomst omwille van haar banden met de antisemitische boycot-Israël organisatie BDS (Boycott, Divest & Sanctions -beweging).

Ariel Gold, een Joods-Amerikaanse vrouw die fungeert als nationale mededirecteur van CODEPINK, een in de VS gevestigde extreem-linkse anti-oorlogsgroep die betrokken is geweest bij het protesteren tegen Israëls beleid jegens de Palestijnen, zei dat ze een studentenvisum had verkregen van het Israëlische consulaat in New York voorafgaand aan haar aankomst in Israël. Toen ze echter Israël aankwam, werd ze de toegang ontzegd vanwege haar banden met de BDS-beweging en werd haar visum geannuleerd.

“’We hebben voorkomen dat Ariel Gold, een extreme boycotactiviste, het land binnenkwam”, zei Gilad Erdan, de minister van Openbare Veiligheid op Twitter. “Ons beleid is duidelijk: degenen die campagne voeren tegen het boycotten van Israël en hierheen komen om schade aan te richten, mogen het land niet binnen. De regels zijn veranderd en Israël zal geen terughoudendheid tonen jegens degenen die het proberen te schaden.”

CODEPINK was een van de 20 organisaties die Israël afgelopen januari noemde omdat het het land verbood het land te betreden vanwege de banden met de BDS-beweging.

Belgische BDS activiste teruggestuurd
Iets dergelijks overkwam een tijd geleden de Belgische BDS activiste Brigitte Herremans in loondienst van de NGO’s Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Op 9 september 2016 werd zij bij haar aankomst op de luchthaven van Ben-Goerion door de immigratiedienst in Tel Aviv opgepakt en ondervraagd toen ze een door haar ‘geleide’ reis naar de Palestijnse gebieden wilde maken.

Vermits Herremans tijdens het verhoor in Tel Aviv weigerde mee te werken diende zij een nachtje door te brengen in een Israëlische cel om de volgende dag teruggestuurd te worden naar België. Vooral haar jarenlange subversieve activiteiten jegens de Joodse staat worden haar kwalijk genomen. Israël bestempelt haar voortaan als ‘persona non grata‘ en wordt beschouwt “als een bedreiging voor de openbare veiligheid en orde“. Zij  mag gedurende tien jaren Israël niet meer binnen.

Reacties van een gefrustreerde Herremans bleven niet uit. In een interview met de Vlaamse Radio 1 van 12 september 2016 riep zij België op om “sancties te nemen tegen Israël” en eiste zij dat “Israëlische burgers die naar België komen door de douane op de rooster worden gelegd.” In hetzelfde interview reageerde zij op het bericht dat het antisemitisme in België toeneemt, dat “met Israël gelieerde personen deze berichten bewust overdrijven om de aandacht af te leiden van Israël’s behandeling van de Palestijnen”.


Bronnen:

♦ naar een artikelCODEPINK BDS activist barred from entering Israel” van 3 juli 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar naar een artikel van Amir Alon “Jewish American BDS activist banned entry to Israel” van 2 juli 2018 op de site van Ynet News (Yediot Ahronoth)

2 gedachtes over “Joods-Amerikaanse BDS activiste van CodePink mag Israël niet binnen

  1. Als je deze halfnaakte dames ziet zou je ze snel een flesje AHAVA bodylotion aanbieden om de boel een beetje op te peppen want hier word je niet vrolijk van.

    Sommige “activisten” moet je echt tegen zichzelf beschermen want niemand zit op deze onsmakelijke aanblik te wachten.

    Vraag me toch altijd af waarom ze niet halfnaakt door “palestina” marcheren en schreeuwen om hard nodige vrouwenrechten, maar altijd in het veilige & verre Europa tegen Israel staan te blèren..

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.