Hamas: ‘De Moskee is de fabriek waar Jihadstrijders worden gevormd’ +video

Plaatje hierboven: Gaza, vrijdag 8 augustus 2014, Operation Protective Edge. Moslims houden vrijdaggebed in de schaduw van een omgevallen minaret. De moskee werd enkele dagen eerder door de IAF gebombardeerd tijdens , nadat was gebleken dat in de moskee raketten lagen opgeslagen en dat terroristen vanuit het gebouw vuurden naar Israël en naar het IDF.

Terwijl het grootste deel van de moslims de moskee beschouwen als het huis van ingetogenheid en gebed voor de moslim, geeft een religieuze Hamasleider hier in Gaza een heel andere invulling aan.

In deze videoclip, die werd uitgezonden op 24 april 2009 op Al-Aqsa TV – de staatsomroep van Hamas in de Gazastrook waar Hamas sinds de zomer van 2007 volledig aan de macht is – legt deze religieuze leider aan zijn publiek uit dat de moskee “de eerste fabriek is waar Jihad strijders worden opgevoed.”

Verder onderstreept hij dat Jihad, de oorlog die de Islam moet verspreiden over de ganse wereldbol, zo inherent is aan de Islam dat “elke moslimfoetus in de wereld oproept tot eenheid door de Jihad”:

“De fundamentele basis en de opvoeding [van de moslims] begint in de moskeeën… Beseft u wel wat de moskee is? Het is de eerste fabriek waar mannen worden opgevoed om Allah te vrezen en te behagen; [het is] de eerste fabriek waar Jihadstrijders worden gevormd. De moskee is het leven van de moslims en het symbool van hun moed en eer… De Palestijnse foetus in de baarmoeder van zijn moeder, de moslimfoetus in de hele wereld van zijn moeders baarmoeder, roept [de moslims] op om zich te verenigen in de vrees voor Allah, om hem te behagen, en door te kiezen voor de Jihad en het Verzet [door terreur].”

Mosque – factory for Jihad fighters

 


Bronnen:

♦ naar een berichtMosque – factory for Jihad fighters” van 24 april 2009 op de site van Palestinian Media Watch PMW)

5 gedachtes over “Hamas: ‘De Moskee is de fabriek waar Jihadstrijders worden gevormd’ +video

 1. Het theos terrorisme is een ramp, mensen doden in de naam van een god, voor wat deze god dan ook mag staan, elke moskee is een fabriek van haat tegen de mensheid!!

  Like

 2. De bijgeplaatste foto is niet in Gaza gemaakt, maar in Syrië nabij Homs, waar een Sjiitische MIG een Soennitische moskee had gebombardeerd.

  Like

  1. Volgens mijn info wel degelijk Gaza:

   “Al-Sousi mosque that was destroyed in an Israel strike, at the Shati refugee camp, in the northern Gaza City”
   http://www.china.org.cn/photos/2014-07/31/content_33104522.htm

   “Palestinian men walk under the toppled minaret of a mosque, almost completely destroyed in an Israeli airstrike weeks ago, in Gaza City on Friday. Muslim faithful still use a corner of it to pray on Fridays despite Israeli airstrikes continuing to hit the enclave. | AFP-”
   https://www.japantimes.co.jp/news/2014/08/23/world/hamas-says-killed-18-suspected-gaza-informers-deter-leaks/#.WzoCttUzaHs

   “Palestinians praying under a mosque in Gaza destroyed in the 51-day Israeli summer offensive. Anadolu – Published Monday, December 22, 2014”
   https://english.al-akhbar.com/node/22980

   Like

   1. Vreemd, niet zo lang geleden stond er bij een artikel over de Syrische burgeroorlog een identieke foto. Maar wat maakt het ook uit, hoe meer er van die ‘haat-paleizen’ platgebombardeerd worden, hoe beter. Het beste wat Israël had kunnen doen was om tijdens de zesdaagse juni-oorlog de Omar en de El Aksa met de grond gelijk te maken. Dan hadden we die toestanden naderhand niet gehad en had de tempel er nu reeds gestaan. Maar ik denk dat een aardbeving het probleem oplost, er zijn al meerdere breuklijnen gevonden.

    Like

 3. Wel degelijk een jihaat-fabriek in gaza !! ook in uw gemeente binnenkort een jiHAAT-fabriek !!

  Like

Reacties zijn gesloten.