Antisemitisme en anti-Zionisme zijn de twee kanten van dezelfde munt

Anti-Zionisme is inherent, essentieel en noodzakelijk antisemitisch. Deze video (onderaan) geeft de eenvoudige uitleg om te begrijpen waarom dat zo is. Het Zionisme is het geloof dat het Joodse volk het recht op zelfbeschikking heeft in zijn thuisland Israël. In principe gaat het Zionisme over de legitimiteit van het bestaan ​​van de staat Israël als de staat van het Joodse volk. Zo simpel is het.

Anti-Zionisme is het idee dat Israël geen bestaansrecht heeft. Dat het Joodse volk geen recht heeft op een eigen land in hun voorouderlijk thuisland. Anti-Zionisme is geen kritiek op Israël, het is de ontkenning van Israël. Anti-Zionisme is de beweging om politieke, economische en morele druk te gebruiken om de enige echte Joodse staat van de kaart te vegen. In plaats daarvan streeft het ernaar om Israël te vervangen door een Arabisch meerderheidsland genaamd ‘Palestina’.

Anti-Zionisme haalt enkel de enige Joodse staat ervantussen die er niet zou moeten zijn. Deze uitsluiting van Joden is antisemitisch. Alle naties van de wereld hebben het recht op zelfbeschikking maar Joden? Dat is antisemitisch, puur en eenvoudig. De anti-Israëlische meute predikt dat het Zionisme een beweging is van de Joodse suprematie. Niets is minder waar. Zionisme is een beweging over gelijkheid voor het Joodse volk na duizenden jaren van vervolging en ongelijkheid als minderheid in andere landen.

Israëlhaters geven er de voorkeur aan dat we een minderheid blijven onder de heerschappij van anderen in plaats van het recht op zelfbeschikking te hebben. Dat we alleen onder de voorwaarden van andere meerderheden een minderheid kunnen blijven, maar dat we nooit soeverein in ons eigen land mogen zijn. Dat is politieke ongelijkheid, die alleen van Joden wordt geëist. Dat is antisemitisme.

Al duizenden jaren worden Joden geconfronteerd met vervolging en zijn we eindelijk soeverein in ons eigen land dat onszelf kan beschermen. De Israëlhaters willen dat vermogen van ons wegnemen. Alle anderen hebben het recht op zelfverdediging maar de Joden niet. Dat is antisemitisme. Antisemitisme en anti-Zionisme zijn de twee kanten van dezelfde munt.

Nou, de haters wennen er beter aan dat we niet teruggaan in de tijd. De wereld is een andere wereld en de Joodse staat is hier om te blijven. De wereld zal meer vrij zijn met gelijkheid voor iedereen wanneer het zich realiseert dat de basis van alle Israëlhaat puur antisemitisme is. Omdat anti-Zionisme precies dat is.

Waarom anti-Zionisme hetzelfde is als antisemitisme


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Anti-Zionism is anti-Semitism, and you’ll never again question why” van 27 juni 2018 op de site van Israel Unwired