Palestijnse leiders vastbesloten om Amerikaanse vredesplan te verijdelen

Rami Hamdallah, leider van de Palestijnse Autoriteit (PA), zei dat de PA-Arabieren niet zullen onderhandelen over hun rechten en basisprincipes en zullen het rejectionisme van PA-voorzitter Mahmoud Abbas blijven ondersteunen, die zich houdt aan haar ‘oorspronkelijke nationale’ principes.

Tegelijkertijd kondigden de organisatoren van de Nationale Campagne om de “deal van de eeuw”, zoals The Donald zijn plan noemt, af te wenden en kondigden een uitbreiding aan van hun propaganda-activiteiten, die gericht zijn op oppositie tegen de voorgestelde vredesovereenkomst van de Amerikaanse president Donald Trump.

De organisatoren van de Campagne zeiden ook dat de eerste stap in hun propaganda-activiteiten groot succes kende, zowel lokaal als internationaal, evenals op sociale media. Volgens hen is het duidelijk dat “alle naties de neiging hebben de rechten van onze natie te [ondersteunen]”, met uitzondering dan van de VS en Israël.

Wel een beetje vreemd want op dit ogenblik kent niemand de inhoud van het Amerikaanse vredesplan, ook Israël niet noch de Palestijnen. De PA-oppositie zou zich naar verluidt richten tegen het feit dat Jeruzalem en de kwestie van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ niet langer op tafel liggen. De PA heeft ook een probleem met het feit dat het plan het oplossen van de problemen van Gaza als een humanitair probleem beschouwt.

Abbas heeft geweigerd om de Trump-regering als een eerlijke bemiddelaar voor vredesonderhandelingen met Israël te beschouwen sinds de erkenning door Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël afgelopen december. Eerder deze maand beweerden Palestijnse bevrijdingsorganisaties dat ze het vredesplan van Trump hadden verijdeld. PA-functionarissen hebben het vredesvoorstel van de Trump-regering herhaaldelijk verworpen en beweerden dat het gecoördineerd is met Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikelFatah Announces ‘National Campaign To Thwart The Deal Of The Century,’ Publishes Posters Against The Deal And Its Initiators” van 29 juni 2018 op de site van MEMRI.org

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Palestinian Authority determined to foil peace plan” van 1 juli 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians planning mass protests against Trump’s peace plan” van 1 juli 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelTrump/Kushner Falling Into “Palestine Peace” Trap” van 25 juni 2018 op de site van Shiloh Musings

2 gedachtes over “Palestijnse leiders vastbesloten om Amerikaanse vredesplan te verijdelen

  1. Met andere woorden : de pippistijnen Willen nooit Vrede, Willen nooit goed-nabuurschap,Willen nooit iets anders dan eeuwig durende Strijd !! strijd voor WAT ??

    Like

Reacties zijn gesloten.