Nachtelijke humanitaire operatie van de IDF om duizenden gevluchte Syriërs te helpen

De speciale eenheid van de IDF ‘Good Neighbor‘ (goed nabuurschap) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag j.l. humanitaire hulp geleverd aan vluchtende Syriërs in de tentenkampen in de zuidelijke en centrale Syrische Golanhoogte.

Ongeveer 300 tenten, 13 ton voedsel, 15 ton babyvoeding, drie pallets medische uitrusting en medicijnen en 30 ton kleding en schoeisel werden overgebracht in een operatie die vier uur duurde.

In de afgelopen dagen is er een verdubbeling geweest van het aantal Syriërs dat verblijft in DP-tentenkampen aan de Syrisch-Israëlische grens na de recente campagne door het regime-leger met steun van de Russische luchtmacht in Syrië tegen de rebellen op de Golanhoogvlakte.

Deze kampen zijn gelegen nabij de grens tussen Syrië en Israël, waar enkele duizenden Syriërs in slechte omstandigheden trachten te overleven zonder toegang tot water, elektriciteit, voedsel of basisbenodigdheden. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat sinds de start van het Assad-leger en het luchtoffensief van Poetin in Daraa meer dan een week geleden, meer dan 120.000 mensen uit hun huizen zijn gevlucht.

Russische gevechtsvliegtuigen zouden naar verluidt vijf ziekenhuizen aan de grond hebben gebombardeerd in door rebellen gecontroleerde gebieden rond Daraa. Het Observatorium voor de Mensenrechten meldde dat Russische Russische gevechtsvliegtuigen op vrijdag intensieve razzia’s uitvoerden in de steden ten oosten en ten westen van Daraa, samen met helikopters die explosieve vaten neerlegden in burgerwijken in de stad Daraa.

Dit bombardement, vele uren nadat een staakt-het-vuren was begonnen, viel samen met de beschieting met grond-tot-grond raketten van het Syrische leger op de steden ten oosten van het Daraa-platteland, samen met zware beschietingen door het gepantserde korps van het regime.

De IDF zei dat het de ontwikkelingen in Zuid-Syrië volgde en zich voorbereid op een verscheidenheid aan scenario’s, waaronder de voortdurende verstrekking van humanitaire hulp aan de vluchtende Syriërs. Het IDF benadrukte echter dat het geen plannen heeft om de ontheemde Syriërs naar het Israëlische grondgebied te laten gaan. Honderden nieuwe tenten werden gezien in de DP-kampen en er is druk verkeer van vrachtwagens met mensen die op de vlucht zijn voor de gevechten in Daraa.

Een bewoner van Quneitra in Syrië, vertelde aan Israëls Kanaal 1: “De humanitaire situatie is erg moeilijk, er zijn ongeveer 200.000 ontheemden die hun weg vinden naar de grens met Israël en de grens met Jordanië, maar de grenzen zijn volledig gesloten. De lokale besturen helpen ontheemden kampen opzetten.”

De hulpactie van Israël is welgekomen, en het lijkt nog maar het begin te zijn van een hele brok nieuwe ellende. Niet dat u hierover iets zal vernemen van uw reguliere media omwille van het selectief en subjectief anti-Israël beleid door de internationale pers ten aanzien van de Joodse staat in het algemeen.

Voor hen is en blijft “Israël een schurkenstaat die onmogelijk voor iets of iemand goed kan doen en al wie het tegendeel beweert is al evenzeer een schurk en een doortrapte leugenaar”, inclusief ondergetekende Brabosh. Maar die vooringenomendheid van de reguliere media tav Israël en Joden kennen wij toch allang? Who cares?

Duizenden vluchtelingen naderen Israël:
het DP-kamp nabij de Syrische grens is verdubbeld


Bronnen:

een artikel van David Israel “IDF Overnight Operation Delivered Humanitarian Aid to Thousands of Displaced Syrians” van 29 juni 2018 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Nachtelijke humanitaire operatie van de IDF om duizenden gevluchte Syriërs te helpen

  1. Dat Israel hun vijanden helpen en zo de wet van Jezus meer vervullen dan die zogenaamde hypocriete christenen is nergens vermeld de media heeft allen maar aandacht voor de ideologie van de migratie de heilige koe van de EU !!

    Like

    1. Valt mee hoor Willy, onder de Evangelische christenen (en dat heb je het over enkele honderdduizenden) is er veel liefde voor Iraël. De stichting ‘Christenen voor Israël’ heeft duizenden donateurs die heel veel goede doelen in het land financieren. Family7, een beginnende christelijke tv-zender met helaas nog maar 10.000 donateurs, besteedt ook veel (positieve) aandacht aan Israël.

      Like

Reacties zijn gesloten.