Linkse infiltranten van IfNotNow verstoren Geboorterecht Taglit Tour

De grootste vijanden van de Joden zijn de Joden zélves“, is een veel gehoord gezegde en daar lijkt het helaas soms wel op. Ik zou er zelfs een aparte blog mee kunnen volschrijven met Joodse missers en dolste bokkesprongen ten aanzien van de Joodse natiestaat Israël.

Maar als gedreven Zionist, schrijf ik pro-Israël en om het even wie die ongeacht origine, religie of politieke voorkeur, mijn onvoorwaardelijke steun aan de Joodse natiestaat onderschrijft, reken ik tot mijn persoonlijke vriendenkring. De rest laat ik links liggen, letterlijk en figuurlijk.

Linkse Joden verliezen de pedalen
Voor het eerst in de geschiedenis van het Taglit Birthright [*] -programma verliet een groep van zes jonge Joods-Amerikaanse vrouwen van de Amerikaans-Joodse linkse organisatie IfNotNow voortijdig een Taglit Israël-ontdekkingsreis nadat ze beweerden dat “ze de waarheid voor ons verbergen omtrent de bezetting”.

[*] Taglit – Birthright Israel is een Israëlische organisatie die jonge Joodse mensen van over de hele wereld uitnodigt om een 10-daagse rondreis doorheen Israël te maken om hen aldus te verleiden aliyah te maken en terug  te keren naar het land van hun voorouders “omdat we vinden dat voor jou – als geboren Jood – wonen en leven in Israël je geboorterecht is“.

Toen ze uit de bus stapten, wachtten medewerkers van de Israëlische linkse organisatie ‘Breaking the Silence‘ hen op in wat een duidelijk leek op een vooraf afgesproken samenkomst. Een van de jonge vrouwen maakte een aankondiging op de Birthright bus voorafgaand aan het vertrek, vertelde haar medeleden dat op dat moment dat hun trip op dat moment eindigde en gingen in plaats daarvan op reis met Breaking the Silence om te leren over de “bezetting” vanuit het perspectief van “Palestijnen en IDF-soldaten.”

De zes jonge vrouwen stapten toen uit de bus en vergezelden hen die op hen wachtten, die hen vervolgens meenamen op een tournee door Hebron, volgens een tweet van Itamar Eichner, de Hebreeuws-talige diplomatieke correspondent voor de populaire Israëlische krant Yedioth Ahronot. Golan, de reisleider van Birthright Taglit  riep hen na dat ze “niet gekomen waren om over Israël te leren, maar veeleer over Palestina … om Israel expres en in het openbaar te bashen” tegenover al hun vrienden.

Collega-deelnemers aan het programma waren zichtbaar boos en sommigen wezen erop dat ze “ieders ervaring hadden verstoord”. Taglit Birthright heeft 650.000 Joden naar de staat Israël gebracht om uit de eerste hand kennis te maken met hun terugkeer naar hun wortels in de Joodse staat. “Aangezien we het vermogen van onze deelnemers om hun eigen mening te formuleren respecteren, verwerpen we de promotie van alle agenda’s, pogingen tot manipulatie of provocaties van politieke zijde”, zei de organisatie Taglit Birthright in een reactie na het incident.

De jonge vrouwen waren echter planten – een feit dat al snel duidelijk werd nadat ze een paar vragen hadden beantwoord in een interview dat ze tijdens hun tour door Hebron aan een andere Israëlische nieuwsuitzending gaven. Gevraagd naar hun redenen om weg te gaan, gaven ze toe dat ze allemaal activisten waren van IfNotNow en dat ze het gevoel hadden dat Birthright Taglit deelnemers niet “het volledige plaatje” kregen voorgeschoteld. Bovendien hadden ze geen tijd meer om te toeren: het was al donderdag en ze moesten op tijd terug naar de VS voor werk op maandag.

De muiterij van deze kleine groep verdwaasde Amerikaanse Joodse vrouwen gebeurde op de laatste dag van de Birthright-tour; en toen de groep van zes zich afscheurde om deel te nemen aan de tournee door Hebron, gerund door de extreem-linkse anti-Israëlische NGO ‘Breaking the Silence’, maakten ze het hun medecursisten duidelijk dat hun acties vooraf waren gepland.

De IfNotNow-organisatie zegt dat het zich inzet voor de “beëindiging van de Amerikaanse Joodse steun voor de bezetting” en het incident van donderdag maakte daar deel van uit. De uiterst linkse groep heeft een nieuwe anti-Israël-campagne gelanceerd, die ze “Not Just a Free Trip” (Geen gratuite reis) heeft genoemd, waarbij ze zich specifiek richt op het populaire programma Taglit Birthright. De linkse organisatie zegt dat de campagne een “verscheidenheid aan methoden” gebruikt om deelnemers aan Birthright te leren over “de dagelijkse nachtmerrie van bezetting”.

Blijkbaar is een van de nieuwe methoden van de groep om het Birthright-programma te infiltreren zonder kennis van de organisatoren en om rondleidingen en activiteiten aan te bieden om deelnemers zonder toestemming van Birthright te her-programmeren of dat toch minstens proberen te doen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Left Wing Infiltrators from IfNotNow Disrupt Birthright Taglit Tour” van 29 juni 2018 op de site van The Jewish Press

4 gedachtes over “Linkse infiltranten van IfNotNow verstoren Geboorterecht Taglit Tour

 1. Ook Joden stammen af van Adam, dus ook zij maken fouten er bestaat geen supermens of supervolk we maken allemaal fouten en je bent pas groot als je dat durft toe te geven, dus tegen domheid moet geen medicijn bestaan, God is het beste medicijn tegen domheid!!!

  Like

 2. Het wordt de hoogste tijd dat de zich noemende Palestijnen, ( in feite binnengedrongenen uit omringende landen, van Israel,: …..’afgekoppeld’ worden van het geld- infuus, verstrekt door de VS, en diverse landen vanuit Europa.genaamd EU !

  Like

 3. Tegen domheid is nog gee medicijn uitgevonden.

  In de Joodse geschiedenis waren er altijd zulke types en zie……we hebben het allemaal overleefd en zij & de vijanden zijn ondergegaan.

  Deze kapotte spaakjes stoppen het Joods/Israelische wiel niet verder te draaien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.