Op vrijdag is het in Gaza dag van de ‘vreedzame’ Palestijnse relschopper en brandstichter …

Daoud Shihab, een lid van de ‘Nationale Raad van de Grote Mars van de Terugkeer’, kondigde op donderdag aan dat de wekelijkse demonstraties langs de grens met Gaza deze vrijdag onder de slogan “Gaza en de Westelijke Jordaanoever – één bloed en een gedeelde bestemming” zullen worden gehouden.

De slogan van de demonstraties, zei Shihab, is bedoeld om een ​​provocerende boodschap naar Israël te sturen, een boodschap van standvastigheid en vastberadenheid om de demonstraties voort te zetten, waarvan hij zei dat het een indrukwekkende prestatie was.

In een interview met de Hamas-krant Al-Risala voegde Shihab eraan toe dat de demonstraties een boodschap zouden overbrengen van de Palestijnse eenheid tegen het complot om de Palestijnse zaak schade toe te brengen. Hij riep Palestijnse Arabieren in Judea, Samaria, Jeruzalem en overal elders op om massaal naar de ‘nederzettingen’ en de checkpoints te gaan om ‘de kolonialistische nederzetting’ te bestrijden.

De zogenaamde ‘Mars van de Terugkeer‘ -protesten vinden plaats sinds vrijdag 30 maart en worden openlijk aangemoedigd door de terrreurleiders van Hamas in Gaza. In deze wekelijkse gewelddadige rellen hebben Gazanen stenen, brandbommen en brandende autobanden naar Israëlische soldaten gesmeten die de grens beveiligden en hebben ze geïmproviseerde ‘terreurvliegers’ en ‘terreurballonnen’ gebruikt om explosieven op Israëlische posities te laten vallen.

Hamasleider Ismail Haniyeh heeft onlangs verklaard dat de rellen zullen ‘voortduren totdat Jeruzalem wordt bevrijd en de blokkade van Gaza eindigt’. Haniyeh bedoelde uiteraard niét de Egyptische blokkade die veel efficienter is dan de Israëlische, maar waarover uw partijdige reguliere media nooit (willen) berichten.

Hamasleider Yahya Sinwar zei eerder over de protesten: “We zullen de harten van de Zionisten uitrukken en hun levers opvreten!” Dàt lijkt mij toch niet zo erg kosjer te zijn.

Echter, in tegenstelling tot zijn confrater in Gaza, wil Abu Mazennom de guerre van PA president Mahmoud Abbas, voorlopig de “harten nog niet uitrukken van de Israëlische Joden“, maar haalde wel uit naar Israël: “Stop de het Israëlische barbaarsheid van het bezettingsleger dat onschuldigen vermoordt.” Tja, de échte barbaren in eigen rangen worden door hem betaald. Dus dat zit wel snor.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Gaza protesters to send ‘defiant message’ to Israel” van vrijdag 29 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Op vrijdag is het in Gaza dag van de ‘vreedzame’ Palestijnse relschopper en brandstichter …

 1. Hamas moet heel erg voorzichtig zijn met hun acties tegen Israel.
  Op het moment dat Israel het zat is denk ik dat ze heel erg hard zullen ingrijpen.
  En Hamas zullen verdrijven uit de Gazastrook.
  En de Palestijnen een eigen staat? binnen een jaar hebben ze onderling oorlog.
  En dan ziet Palestina het zelfde uit als Syrië .
  De Palestijnse leiders zullen niet instaat zijn om een staat te besturen, zij spelen liever de onder dog , en worden financieel ondersteund door de rest van de Wereld die het spelletje van de Palestijnen niet door hebben, zo als de EU die het terrorisme met € 350 000 000 per jaar ondersteunen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.