Eerste vier vrouwelijke soldaten geslaagd voor tankcommandant

De gelijkberechtiging tussen mannen en vrouwen in de IDF (het Israëlische leger) zet zich verder door. Na een jaar-en-vier maanden, werd de opleiding tot vrouwelijke soldaat van het Pantserkorps vandaag voltooid. Ze zullen dienen als soldaten in IDF-tanks. Van de 15 meiden die deelnamen aan de opleiding, beëindigden tien hun training, waarbij vier van hen een afzonderlijke cursus tankcommandanten hadden voltooid. Ze zullen dienen als commandanten bij het Pantser Korps.

De chef van het pantser Korps, brigade-generaal Guy Hasson, zei dat elke tank onder vrouwelijk commando alleen vrouwelijke soldaten zal hebben en dat er geen gemengde tanks zullen zijn. “De vier afstuderende soldaten zijn geweldige vrouwen, professioneel en vastberaden. Ik ontmoette hen voor een persoonlijk gesprek, om hun gevoelens te horen. Een pionier zijn is nooit gemakkelijk,” zei de generaal.

In dit stadium worden deze soldaten niet ingezet langs de grens met Gaza. Later zullen ze worden ingezet langs de grens tussen Israël en Egypte, Jordanië en in de Adom-formatie in het zuiden. Soldaten die de opleiding tot tankcommandant niet hebben gevolgd, dienen momenteel in het gemengde Karakal-bataljon en kunnen tijdens hun militaire dienst worden overgeplaatst naar een andere functie.

Na afloop van de proeftraining zullen aanbevelingen worden gedaan voor onderzoek door het Commando van de Grond Strijdkrachten, die samen met stafchef van de IDF generaal Eizenkot zullen beslissen of zij de vrouwelijke gevechtssoldaten zullen blijven trainen en zo ja, in welke hoedanigheid.

Eerste vrouwelijke tankcommandant in de IDF is een feit


Bronnen:

♦ naar een artikel van JNi.Media “Making History: Four Female Soldiers Become Tank Commanders” van 28 juni 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “There will be no mixed tanks” van 28 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.