PA: Wij gaan door met het belonen van terreur jegens Joden en Israël

Het in Ramallah gevestigde kabinet van de Palestijnse Autoriteit (PA) veroordeelde woensdag het besluit van de Knesset om de wet verder te promoten om de salarissen die de PA al jaren uitbetaalt aan haar terroristen of nabestaanden, in te houden op de belastinginkomsten die Israël namens de PA int en nadien overdraagt aan Ramallah.

Yusuf al-Mahmoud, een woordvoerder van de PA-regering, zei dat de wet neerkomt op het “stelen” van het geld van het Palestijnse volk en schade toebrengt aan “nationale symbolen en symbolen van de verdediging van vrijheid en waardigheid.” Hij benadrukte dat de PA-regering niet van plan is om de Palestijnen, die hun straffen uitzitten in Israëlische gevangenissen, in de steek te laten en hen en of hun families financieel zal blijven steunen.

De Commité voor Buitenlandse Zaken en Defensie in de Knesset had eerder op woensdag het bewuste wetsvoorstel in een tweede en een derde lezing in de Knesset goedgekeurd. Het wetsvoorstel werd door de commissie goedgekeurd zonder de clausule op te nemen waarop premier Binyamin Netanyahu en de minister van defensie Avigdor Liberman hadden aangedrongen en die de inhouding op een besluit van het kabinet voor politieke veiligheid inhield.

Terreur loont: 158 miljoen dollar
De PA betaalt regelmatig aan terroristen die gevangen zitten in Israël, evenals families van dode terroristen die aanslagen hebben gepleegd tegen Israëliërs. Het beleid van de PA om hogere salarissen aan terroristen te betalen die langere straffen dienen, houdt teven sin dat hoe gruwelijker en hoe dodelijker de terreuraanval is geweest, hoe meer de terrorist door de PA wordt beloond voor het plegen van de moord(en).

Volgens de cijfers van de Palestijnse Autoriteit is de maandelijkse uitkering per gevangene hoger dan die van een actief lid van de PA-veiligheidstroepen. Het budget van de PA voor betalingen aan terroristen in Israëlische gevangenissen is in 2017 omhooggeschoten naar $ 158 miljoen jaarlijks. Ondanks oproepen van zowel Israël als de Verenigde Staten om het betalen van lonen en bonussen aan terroristen te stoppen, heeft PA-voorzitter Mahmoud Abbas herhaaldelijk benadrukt dat “families van martelaren door zullen gaan met hun toelagen volledig te ontvangen.”

De Palestijnse Autoriteit mag dan wel zowat financieel bankroet zijn, maar de ‘martelarenstrijd’ tegen Israël steunen en financieren met Amerikaanse en Europese dollars en euros, blijft vooralsnog de grootste prioriteit voor de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas ‘totdat Palestina is bevrijd’ [lees: Israël is vernietigd]. Eerst terreur en geweld financieren en pas daarna de hongerige magen vullen van eigen volk, luidt het devies in Gaza en Judea & Samaria. Het Westen betaalt toch alles, grijnzen ze in Ramallah.

Plaatje hieroven: Ramallah, 14 augustus 2013. In Ramallah worden 11 Palestijnse massamoordenaars en terroristen als helden onthaald door hun glunderende leider Mahmoud Abbas (midden). Nog eens 15 terroristen van Hamas en Islamitische Jihad stappen van de bus in Gaza. De vreugde onder de Palestijnen was compleet tot grote frustratie van Israël. 

In een zoveelste poging om het vredesproces weer op gang te trekken en de Palestijnen weer naar de onderhandelingstafel te lokken, had Israël als gebaar van goodwill – maar vooral onder zware druk van de Amerikanen en een extreem Israëlvijandige president Barack Obama – 3 x 26 terroristen vervroegd vrijgelaten.

De vredesonderhandelingen draaiden zoals verwacht op niets uit, maar Abbas had intussen wel de buit binnen. De 72 Palestijnse terroristen kregen vorstelijke bonussen uitbetaald en namen meteen de wapens weer op tegen de Joodse staat. Israël had zich andermaal in de luren laten leggen in ruil voor niets. Een zoveelste politieke blunder zo bleek.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA: We’ll continue to support terrorists” van donderdag 28 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.