Prins William gestenigd door Palestijnse Arabieren tijdens zijn bezoek aan Ramallah

U zult dit nieuws naar alle waarschijnlijkheid niet zien noch te lezen krijgen in uw reguliere media. Echter Arabische mediabronnen (Engelse vertaling) melden dat op zijn rit ten noorden van Ramallah, ‘Palestijnse’ Arabische kinderen stenen gooiden naar de auto van Prins William.

Toen het konvooi van prins William door het Jelazun vluchtelingenkamp ten noorden van Ramallah reed, gooiden Palestijnen naar aloude Arabische en islamitische traditie stenen naar zijn auto. Dit was een zeer gênante gebeurtenis voor de leider van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas en de Palestijnse Autoriteit. Het officiële excuus voor de steniging van Prins William was dat ze de inwoners van het vluchtelingenkamp niet hadden ‘voorbereid’ op de komst van de Prins.

Betreffende de steniging luidt de norm dat deze kinderen stenen gooien naar rijdende auto’s die ze niet leuk vinden, om welke reden dan ook. Dat is niet normaal. Toch stenigen ze de hele tijd Joodse auto’s. Hoewel stenen mensen verwonden en soms doden, blijft de wereldmedia hierover zwijgen. We zien geen melding van dit incident door de reguliere westerse media. Waarom niet? Omdat ze de Arabieren geen slecht figuur willen zien maken door te tonen hoe ze handelen.

We zien de Prins of zijn entourage ook niet in twijfel trekken waarom na meer dan 20 jaar in de Palestijnse Autoriteit nog steeds mensen leven in vreselijke vluchtelingenkampen en dat in eigen gebied. De Palestijnse Autoriteit heeft miljarden dollars aan internationale hulp ontvangen. Ze hebben meer dan 20 jaar de tijd gehad om behoorlijke huizen te bouwen en de vluchtelingenkampen af ​​te breken. Maar dat hebben ze niet gedaan. En de prins vraagt ​​niet eens waarom.

Prins William vraagt ​​ook niet waarom Mahmoud Abbas na 12 jaar nog steeds bestuurt, hoewel zijn ambtstermijn reeds achter jaar geleden verstreken is sinds de laatste verkiezingen van januari 2006 plaatsvonden. Het grootste probleem misschien wel dat de Prins ‘Palestina’ een land noemde. Toch is het dat niet. Zoals de journaliste Melanie Phillips schreef: “Natuurlijk is er geen land dat Palestina heet. Abbas ‘strategie van oorlog tegen Israël is om te beweren dat dit niet enkel in tegenspraak met de waarheid is, maar in flagrante afwijzing van de internationale juridische overeenkomsten van de PA.’

Terwijl het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken dit bezoek ‘apolitiek’ wilde laten schijnen, is de hele reis door de politiek aangetast. Eerst noemt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken de oude stad van Jeruzalem ‘Bezet Palestijns Gebied’ (Occupied Palestinian Territory ala OPT). Vervolgens weigerde prins William de burgemeester van Jeruzalem [Nir Barkat] in Jeruzalem te ontmoeten, en nu dit bezoek in Ramallah.

De droevige ironie is dat de Britse connectie met onze huidige situatie volledig politiek is. Ze zijn de grote schuldige van de hele puinhoop van vandaag, van het ‘Palestijnse’ verhaal. Het waren de Britten die de Balfour-verklaring ondertekenden die Israël aanduidde als het voorouderlijk thuisland voor de Joden. De Britten engageerden zich om het Joodse volk te helpen bij het creëren van de Joodse staat.

In plaats daarvan keerden de Britten zich na het ondertekenen van de verklaring tegen de Joden en hielden ze de Joden tegen om het Britse Mandaat van Palestina binnen te gaan tijdens WOII. Veel Joden zouden gered zijn van de nazi’s in de Holocaust, met een toevluchtsoord in Israël, als de Britten de Joden hadden toegestaan ​​binnen te komen in plaats van hen te arresteren en terug te drijven. Ook als de Britten hadden gehandeld volgens de Balfour-verklaring, zou het nepverhaal dat ‘Palestina’ heet, nooit zijn uitgevonden om Israël te vernietigen.


Ramallah, 27 juni 2018. Prins William op bezoek bij Abu Mazen, nom de guerre van Fatah- en PLO leider Mahmoud Abbas. De Prins deed Abbas een leuk plezier door de Palestijnse gebieden ipv. een luchtkasteel, het ‘een land’ te noemen. “Bedankt dat u mij heeft verwelkomd en ik ben erg blij dat onze twee landen zo nauw samenwerken en succesverhalen hebben gekend met onderwijs en hulp in het verleden“, vertelde hij Abbas [beeldbron: AFP]


Bronnen:

♦ met dank aan Michelle W. voor de hint.

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Prince William Stoned by Palestinian Arabs During his Visit to Ramallah” van woensdag 27 juni 2018 op de site van Israel Unwired

 

10 gedachtes over “Prins William gestenigd door Palestijnse Arabieren tijdens zijn bezoek aan Ramallah

 1. Prins William schijnt een aardige man te zijn maar helaas niet bijster intelligen t.

  Like

 2. De Britten denken nog altijd dat ze belangrijk zijn in de wereld terwijl ze niets anders zijn dan een islamitische provincie en de sharia wet al in vele plaatsen is ingevoerd. Het is geen Europees land meer. Ze zijn net als zweden door de islamieten praktisch volledig ingenomen. Zie wat er in London gebeurt de criminele hoofdstad van de wereld.

  Like

 3. De Britten zullen graag mee willen praten aan de onderhandelingstafel. Ze hebben altijd belangen gehad in de arabische wereld. Het gaat natuurlijk gewoon om politiek. Zeker als de Britten alleen dreigen te staan door de Brexit zien ze terug naar het glorieuze verleden.
  Naar mijn mening leven we in het nu en hebben de Europeanen veel schade berokkend, niet alleen aan de Israëli’s, maar ook aan veel andere burgers die gewoon in vrede met elkaar willen leven.
  Het gaat niet alleen om de Britten. Veel mensen uit het westen die het o zo goed voor hebben kunnen o zo veel verpesten, omdat ze totaal niets van de situatie, de geschiedenis, de cultuur, de achtergrond begrijpen.
  Hoe vaak heb ik niet gehoord dat iemand na korte tijd helemaal omgeturnd werd voor de Palestijnse zaak of voor een extreme versie van de islam. Niks geen jaren studie of relativering.
  Laten we eerst maar eens wachten op het plan Trump, want ik ben best wel benieuwd. Niet in de eerste plaats in het plan, maar in de gevolgen daarvan voor de machtsverhoudingen bij de palestijnen, als ik die hier voor het gemak zo mag noemen.

  Like

 4. De Britse koninklijke stoet werd gestenigd voor hun ‘a-politieke’ blunders.

  “Onze 2 landen die zo nauw samenwerken”.
  “Oost Jeruzalem is bezet Palestijns gebied”.
  “Weigering Jeruzalem’s burgemeester in Jeruzalem te ontmoeten”.
  “Ontmoeting met de Koning der Terreur in onbestaand Palestina”.

  Deze aardige prins had gewoon thuis moeten blijven en de geschiedenis van Israel en “”palestina”” (en de Britse rol daar in), beter moeten bestuderen en dán pas op staatsbezoek naar Israel komen, samen met zijn vrouw…..en de “bezette Palestijnse gebieden” links laten liggen totdat er besloten is wat er daarmee gaat gebeuren.

  Dit héle ‘a-politieke’ bezoek was een overbodig hoofdpijn dossier.

  Het was de foute tijd & narrative en de politiek was de olifant in de koninklijke stoet.

  Geliked door 1 persoon

 5. De Britten hebben rekening te houden met een zeer sterk verdeelde achterban in eigen land, zeker in London, maar ook daarbuiten. Typisch Brits en dat gaat niet altijd goed. De relatie kan met een andere regering beduidend slechter worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.