Tien goede redenen voor de VS om de UNHRC te verlaten: UN Watch vs. Amnesty International

Op 19 juni 2018 verlieten de VS officieel de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC). De Amerikaanse ambassadrice Nikki Haley legde de terugtrekking uit de UNHRC in niet mis te verstane bewoordingen uit:

“Als de Mensenrechtenraad landen gaat aanvallen die de mensenrechten hooghouden en diegenen aanvallen die de mensenrechten schenden, dan moeten de VS dit niet geloofwaardig maken,” verklaarde Haley. “We trekken ons terug uit de UNHRC, een organisatie die deze naam niet waardig is.”

Na de Amerikaanse terugtrekking publiceerde Amnesty International een sarcastische tweet over de kwestie. Zie hier:

>Begin van de tweet<

Conclusion: There are none.

>Einde van de tweet<

United Nations Watch (UN Watch) werd in 1993 opgericht door de legendarische mensenrechtenactivist Morris B. Abram, de voormalige permanente vertegenwoordiger van de Verenigde Staten aan de Verenigde Naties in Genève. Het mandaat van de NGO van Genève is om toezicht te houden op de prestaties van de Verenigde Naties door de maatstaf van haar eigen Handvest.

Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, had geen moeite om de spaties voor Amnesty International in te vullen in een reeks tweets die we met zijn toestemming hebben geconsolideerd en hieronder hebben toegevoegd:

1. Leden van de UNHRC zijn China, Cuba, Qatar, Saoedi-Arabië, Venezuela, Egypte, Irak, Verenigde Arabische Emiraten, DR Congo en andere dieven, moordenaars en verkrachters:

2. Lid van de @UNHumanRights Council Alfred de Zayas, ex-secretaris van het VN Mensenrechtencomité, prees Venezuela & plaatste propagandafoto’s om de massale honger te ontkrachten die werd veroorzaakt door het falend beleid van het regime – zelfs nu de ziekenhuizen gevuld zijn met hongerende kinderen:

3. De UNHRC benoemde Idriss Jazairy – die als Algerijnse ambassadeur schaamteloos een gedragscode heeft opgesteld om VN-mensenrechtendeskundigen te bevuilen – als een VN-mensenrechtendeskundige. Zijn rapporten beschrijven de regimes van Rusland, Soedan en Syrië als slachtoffers van westerse sancties:

4. Saoedi-Arabië werd benoemd tot voorzitter van het VN-Mensenrechtenraadpanel dat topambtenaren selecteert, waaronder de VN-deskundige inzake vrouwenrechten, die internationale mensenrechtennormen vormt en rapporteert over schendingen wereldwijd :

5. Niet alleen werd het regime van de Venezolaanse dictator Nicolas Maduro verkozen voor de VN-Mensenrechtenraad, maar zij rolden toen de rode loper uit voor een speciale vergadering en leverden een 40 minuten durende propaganda-toespraak, onder een staande ovatie:

6. De VN-Raad voor de mensenrechten heeft herhaaldelijk de langst bestaande ambtenaar Jean Ziegler, mede-oprichter en ontvanger van de ‘Muammar Qaddafi Mensenrechtenprijs’, herbevestigd en geëerd. UN Watch was de enige die het woord nam en de schande uitsprak:

7. Zes jaar lang had de UNHRC Richard Falk als hun ‘Speciale Rapporteur voor Palestina’, hoewel hij driemaal door de Britse regering veroordeeld werd voor #antisemitism, en door Ban Ki-moon voor zijn ‘belachelijke en beledigende’ 9/11 samenzweringstheorieën:

8. De VN-Mensenrechtenraad geeft straffeloosheid voor de meeste slechtse regimes van de wereld en neemt #zero nulresoluties aan over grove mensenrechtenschendingen gepleegd in Algerije, China, Cuba, Egypte, Gaza, Irak, Nicaragua, Pakistan, Rusland, Venezuela, Zimbabwe …

9. De Goldstone-commissie van 2009 van de UNHRC in de Hamas-Israëlische oorlog huurde dr. Grietje Baars in als hun onpartijdige auteur van de belangrijkste hoofdstukken van het rapport – wetende dat zij een radicale voorstander was van Hamas en voormalig Europese spion van de door IHH door terroristen gesteunde vloot van Gaza:

10. UNHRC beloonde herhaaldelijk het Qaddafi-regime door afgevaardigde Najat Al-Hajjaji te benoemen op belangrijke posten, waaronder voorzitter van de prepcom voor de Durban II-conferentie over racisme. Toen sommigen probeerden om haar misdaden aan te vechten, werd jouw @amnesty vertegenwoordiger in Genève razend kwaad en verdedigde haar:

Waarom stoppen bij 10 ?

11. En @amnesty, Juist omdat de VN-Mensenrechtenraad zo gevaarlijk is in het wereldwijd corrumperen van mensenrechtenprincipes, hebben we altijd gepleit voor gedurfde Amerikaanse stemmen zoals Nikki Haley, Moynihan of Morris Abram om hun racisme, onverdraagzaamheid en antisemitisme aan te klagen:

12. Omdat de VN en de wereld behoefte hebben aan meer van deze heroïsche afwijkende stemmen, niet minder:

De Amerikaanse missie aan de Verenigde Naties: US Mission to the UN


Bronnen:

♦ naar een artikelTen good reasons for the US to leave the UNHRC: UN Watch vs. Amnesty” van woensdag 27 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Tien goede redenen voor de VS om de UNHRC te verlaten: UN Watch vs. Amnesty International

  1. Amnesty International en Israël hebben ook een moeizame relatie, op z’n zachtst gezegd. Er zijn ook minstens tien goede redenen om Amnesty de rug toe te keren. Deze organisatie is een spreekbuis geworden van kwaadaardige geesten.

    Like

Reacties zijn gesloten.