Herstel van verbrande Israëlische gebieden rondom Gaza zal zeker 15 jaar duren

In wat reeds een routine is geworden, was zondag een zwarte dag in het gebied van de Gaza-gordel met zo’n 30 branden die werden veroorzaakt met vliegers en ballonnen met brandbommen die door terroristen van Gaza het gebied waren ingevlogen.

De voorzitter van het Joods Nationaal Fonds (JNF) van de westelijke regio van de Negev, Danny Ben David, klonk ontmoedigd tijdens een interview met het programma ‘Good Morning South’ van Radio Darom, waarin stond dat het vele jaren zou duren voordat de schade veroorzaakt door de brandstichting kon worden hersteld.

“Eerst zullen we de winter zijn gang laten gaan, om te zien welke bomen uit zichzelf terugkomen. Pas daarna kunnen we de situatie beoordelen en bepalen of het land in staat is om te herstellen van de schade en dan te zien wat er moet gebeuren. We weten dat om het gebied terug in de oorspronkelijke staat te brengen van twee maanden geleden, het minstens 10 tot 15 jaar zal duren,” zei Ben David.

“Op dit moment weten we nog steeds niet hoe we de schade moeten inschatten, maar omdat we het hebben over duizenden dunams, hebben we het over tientallen miljoenen sjekels om het gebied te rehabiliteren”, zei hij. Ben David is dagelijks in het veld met de KKL-teams en helpt de brandweermannen de vele vuren doven.

“Er is een verband tussen alle instanties in het gebied die op het terrein kunnen werken en wij allemaal worden de hele dag door geconfronteerd met hetzelfde probleem. Ik ben me ervan bewust dat er inspanningen van het leger zijn om oplossingen voor dit fenomeen te vinden.” Ben David benadrukte dat er geen speciale richtlijnen zijn voor reizen in gebieden waar de brandbommen terreur met vliegers en ballonnen plaatsvindt; elke persoon, zei hij, moet dat voor zichzelf uitmaken, zei hij.


Bronnen:

♦ naar een een artikel van Hana Levi Julian “Report: Restoration of Burnt Gaza Belt Lands to Continue for Next 15 Years” van 25 juni 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Herstel van verbrande Israëlische gebieden rondom Gaza zal zeker 15 jaar duren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.