Ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit: ‘Israël steelt ons water’

Plaatje hierboven: In het Palestijnse Crazy Water Park in Gaza, net als in het dozijn andere Palestijnse pretparken, was er water in overvloed. Het park opende in mei 2010 de deuren en werd in september 2010 afgebrand door gemaskerde mannen. Het pretpark werd door Hamas de facto gesloten, niét omdat er water tekort zou was maar omdat mannen en vrouwen er zich konden mengen en dat willen Allah en zijn Profeet niet hebben … [beeldbron]

Khayrya Rasas, een adviseur van Rami Hamdallah, de premier van de Palestijnse Autoriteit (PA), beschuldigde maandag Israël ervan bewust de Palestijnse rechten op water viseren en te beperken door meer dan 85 procent van de watervoorraden in de regio onder controle te houden.

Rasas beweerde verder dat Israël het recht op water van Palestijnse landeigenaren ontkent en ‘de kolonisten’ toestaat water te consumeren op een niveau dat zeven keer hoger ligt dan de Palestijnse consumptie.

Ze voegde eraan toe dat het Joint Water Committee voor Israël en de Palestijnen een van de obstakels is die de ontwikkeling van de watersector verhinderen, omdat het inactief is en omdat het de goedkeuring van projecten over een overeenkomst voor projecten in verband met de ‘nederzettingen’ inhoudt.

Bovendien beschuldigde ze Israël van het vernietigen van waterputten of het voorkomen van hun opgraving, alles in het kader van een doelbewust beleid gericht op het voorkomen en beperken van de Palestijnse toegang tot de natuurlijke hulpbronnen die een van de grondslagen vormen voor soevereiniteit en onafhankelijkheid.

Israël en de PA hebben vorig jaar een overeenkomst getekend om de activiteit te vernieuwen van het Joint Water Committee, dat in 1995 werd opgericht als onderdeel van de Oslo-akkoorden met het doel de water- en rioleringsinfrastructuur in Judea en Samaria te beheren.

Israël staat de PA consequent economisch bij, zelfs als PA-voorzitter Mahmoud Abbas Israël regelmatig beschuldigt van de financiële ellende van de PA, terwijl hij zes procent van het jaarlijkse budget van de PA besteedt om $ 4,5 miljoen per maand te betalen aan gevangengezette terroristen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA official: Israel stealing our water” van 26 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit: ‘Israël steelt ons water’

 1. Dag Shapira 2012 13:30;
  Daaruit blijkt, dat hun ‘paradijs’, de totale tegenhanger is van de Tuin waarin Adam en Chava meer dan 1 eeuw in hebben geleefd.
  Dus, hun perceptie bestaat uit VERWOESTNG!
  Shavuah Tov en Shalom.

  Like

 2. Ja, we weten het nu wel.
  Zonder Israel was “palestina” het paradijs op aarde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.