Palestijnse terreur tegen Israëliërs bereikt hoogste piek in afgelopen 2 ½ jaar

Plaatje hierboven: De fabel van de ‘lone wolf’ houdt nog steeds goed stand in het Westen. In Israël daarentegen hebben ze al lang begrepen hoe het écht in elkaar zit …

Afgelopen maand mei kende het grootste aantal terroristische aanslagen in 2,5 jaar tegen Israëliërs, na een toename van bijna 40 procent van de 223 incidenten die in april waren opgetekend.

Van de 365 aanslagen en aanvallen die in mei werden geregistreerd, betroffen 271 brandbommen, zei de Israëlische veiligheidsdienst (Shabak) in zijn maandelijkse rapport, dat deze week werd gepubliceerd. De toename vond plaats in Jeruzalem, Judea en Samaria, evenals langs de grens van Israël met Gaza.

De telling voor mei bereikte haar hoogste piek sinds oktober 2015, toen 620 aanvallen werden geregistreerd. Eén Israëliër stierf als gevolg van een aanval, een soldaat die werd gedood nadat een terrorist zijn helm had verpletterd. Vier andere soldaten raakten gewond, één in een ontploffing in Jeruzalem en drie anderen, evenals één burger, van een raket nabij Gaza.

Hamas heeft wekelijks een aantal dodelijke opstanden georganiseerd langs de grens met Israël, onder het etiket van ‘geweldloze incidenten’, ondanks het feit dat ze brandbommen naar soldaten gooiden en trachten het veiligheidshekken met geweld te doorbreken. Bovendien hebben terroristen van Gaza meer dan tweeduizendvijfhonderd hectaren land aan de grens afgebrand door vliegers en heliumballonnen te sturen die brandbommen en andere explosieven dropten boven akkeland, bossen en natuurgebied.

Het laatste incident vond plaats op zaterdagavond buiten het Palestijnse dorp Husan bij de nederzetting van Beitar Illit in Judea & Samaria. Drie Israëlische soldaten die te voet op patrouille waren raakten gewond nadat ze werden geraakt door een auto met Palestijnse kentekenplaten die met opzet op hen inreed. De soldaten werden ter plekke behandeld en vervolgens naar Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem gebracht voor verdere zorg. De bestuurder van de auto, 21 jaar oud, afkomstig uit het vluchtelingenkamp Deheisheh bij Bethlehem, gad zich uren later aan bij de Israëlische autoriteiten.


Bronnen:

♦ naar een artikelTerrorist attacks on Israelis reach 2.5-year high” van 22 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel3 Israeli soldiers injured in suspected car-ramming attack” van 24 juni 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency

Een gedachte over “Palestijnse terreur tegen Israëliërs bereikt hoogste piek in afgelopen 2 ½ jaar

  1. Statistisch gezien is dit bericht niet relevant, want dit hebben we allemaal via de media kunnen volgen. Relevanter zou een analyse zijn van 4 jaar (met twee presidenten) zonder excessen.
    Zelfs dan verwacht ik een stijging met een progressie na het aantreden dan Trump.
    Veel mensen vergissen zich nogal eens in het beleid van de Amerikanen. Hoewel Trump meer openstaat voor Israël zijn er ook onder Obama al veel veranderingen geweest en zijn de Amerikanen zich meer gaan richten op het oosten. Trump gooit er een schepje bovenop en gebruikt de handelstarieven als wapen. Het bericht moet geplaatst worden naast de uitspraak van Erekat. De Arabieren zullen het alleen bij veel woorden houden. Zal de Europese Unie de portemonnee trekken en dit non-probleem weer steunen? Gaza en Judea / Samaria als één land? Ik hoop dat de Israëli’s wijzer zijn, want dat wordt hommeles. Egypte heeft het al jaren moeilijk om steeds weer andere strijdende partijen in de Sinaï rustig te houden. De bemoeienissen van Europa zijn een plaag.

    Like

Reacties zijn gesloten.