PLO topman Erekat: ‘Amerikanen willen de Palestijnse Autoriteit opdoeken’

De topman en vredesonderhandelaar van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) Saeb Erekat, zei zaterdag tegen de Stem van Palestina dat de VS proberen de Palestijnse Autoriteit (PA) in Judea en Samaria te doen vallen, zo meldde Wafa.

“Het doel hierachter is om de staatsgreep te handhaven en Gaza gescheiden te houden van de Westelijke Jordaanoever op weg naar het creëren van een mini-staat in Gaza terwijl de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever wordt opgedoekt,” zei hij, en beschuldigde de VS van willen ‘destabiliseren’ en ‘verwarring te creëren’ in de Palestijnse Autoriteit (PA).

Erekat beweerde ook dat de VS het Palestijnse hulpagentschap van de Verenigde Naties, aka de UNRWA, buiten spel tracht te zetten door “directe hulp aan te bieden aan de landen waar de Palestijnse vluchtelingen verblijven en het VN-agentschap buitenspel te zetten”.

“Bovendien plannen ze financiële hulp aan de Gazastrook ter waarde van één miljard dollar voor projecten, ook los van UNRWA en onder de titel van oplossing van een humanitaire crisis. Dit alles is eigenlijk bedoeld om de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen te liquideren,” voegde Erekat eraan toe.

Een woordvoerder van Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), zei zaterdag dat het vredesplan van de VS “Palestijnse rechten” negeert en niet zal slagen, berichtte het persbureau van de PA Wafa. De woordvoerder, Nabil Abu Rudeinah, zei:

“De VS moeten afstand doen van de illusie van het creëren van valse feiten en het vervalsen van de geschiedenis om de deal mogelijk te maken. Een oplossing voor het conflict is alleen mogelijk met het Palestijnse volk en hun nationale leiderschap, gesteund door hun Arabische broeders als geheel en hun regeringen.”


Plaatje hierboven: Ramallah, 27 april 2009. De “tweestatenoplossing” volgens Mahmoud Abbas (links) en zijn rechterhand, toponderhandelaar voor vrede met Israël Saeb Erekat (rechts). Voor de internationale pers tonen zij een ingelijste kaart waarop de grenzen van hun toekomstig Palestina werden vastgelegd. Zoals iedereen kan vaststellen werd in de droom van Abbas en Erekat Israël van de kaart geveegd en vervangen door ‘Palestine’, dus geen Palestijnse staat naast Israël maar letterlijk in de plaats van. Nou ja dàt weten we dan ook weeral.


Bronnen:

♦ naar een artikelSenior Palestinian official: U.S. trying to bring down PA” van 23 juni 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelErekat: US trying to bring down Palestinian Authority” van 23 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

5 gedachtes over “PLO topman Erekat: ‘Amerikanen willen de Palestijnse Autoriteit opdoeken’

  1. De “christenhonden” uit Washington hebben groot gelijk om te Fikkiestijnen van verdere fondsen uit te sluiten !!! als de Brusselse profeten dit voorbeeld volgen is het “Probleem” verschoven naar de “Islamitische Beschaving”

    Like

  2. Hoog tijd!

    De onderhandelingen over de toekomstige grenzen moeten gaan tussen Jordanie & Israel……..en dat is precies wat er staat te gebeuren.

    De ‘top ondehandelaars’ van de PLO hebben zich totaal buiten spel gezet………..gelukkig maar.

    Like

Reacties zijn gesloten.