Hamasleider Al-Zahar: De Joden hebben de Europese samenlevingen beschadigd +video

Tijdens een parlementaire sessie van Hamas in de Gazastrook van 5 juni 2018, ter herdenking van de 51ste verjaardag van de Zesdaagse Oorlog van 1967, gaf leider en oprichter van Hamas, de thans 73-jarige Mahmoud Al-Zahar, een lange lijst van gevallen doorheen de geschiedenis waarin de Joden waren verbannen uit de Europese landen waarin zij woonden. “Deze [Joodse] groepen hebben de samenlevingen waarin zij leefden, beschadigd door woeker, de aanbidding van geld, extreme gierigheid en omkoperij,” zei Zahar.

Hij verwierp de kritiek van parlementslid Yahya Al-Abadseh, die protesteerde dat het verslag van de Wetgevende Raad van Hamas dergelijke zaken niet zou moeten omvatten. “Ik zal het [mijn boek] aan Dr. Al-Abadseh lenen, zodat hij kan zien dat wat in het [rapport] verscheen slechts een druppel in de zee is van wat die mensen in de Europese geschiedenis hebben gedaan,” zei Al-Zahar.

De sessie van 5 juni 2018 werd uitgezonden door Al-Aqsa TV, de nationale Palestijnse omroep van Gaza, en kan hier bekeken worden, ondertiteld door Memri.org.

Mahmoud Al-Zahar:

“Gedurende hun hele geschiedenis hebben de Zionistische Joden de moslims verraden die hen beschermden en die hen behandelden in overeenstemming met de morele waarden van de islam. Dit was een tijd waarin de christenen de Joden uit hun landen deporteerden, in een lange reeks van talloze deportaties – waaruit ik enkele voorbeelden heb gekozen: ze werden in 139 v.Chr. evenals in 19 v.Chr. vanuit Rome gedeporteerd.

Vervolgens werden ze in 1253 vanuit Frankrijk gedeporteerd en vanuit Engeland in 1280. Ze werden in 1348 uit Duitsland en uit Frankrijk in 1360 gedeporteerd. In hetzelfde jaar werden ze uit Hongarije gedeporteerd. In 1370 werden ze uit België gedeporteerd. In 1380 werden ze gedeporteerd uit Slovenië. In 1420 werden ze gedeporteerd uit Oostenrijk en uit Nederland in 1444.

In 1492 werden ze gedeporteerd uit Spanje en in 1882 uit Rusland. Er was een reeks van 120 deportaties van Joden uit Europa. Dit was omdat ze de mensen onder wie ze leefden verraadden en de belangen van de samenlevingen die hen beschutten, tegenwerkten. Ze verraden die samenlevingen waarin ze als spionnen leefden. Ze spioneerden bijvoorbeeld tegen de Perzen voor de Byzantijnen.

Deze [Joodse] groepen bedorven de samenlevingen waarin zij leefden door woekerrente, de aanbidding van geld, extreme gierigheid en omkoping. Die naties beschouwden hen als antichristelijk. De [Joden] leefden in Europa volgens het principe van afwijzing van niet-Joden, die zij heidenen noemen. Ze omarmden het idee dat de Joden de slachtoffers zijn door de geschiedenis heen, om Palestina over te nemen.”

Yahya Al-Abadseh was het niet eens met het verslag en antwoordde:

“Ik hoop dat de broeders die dit rapport hebben geschreven het grootste deel van de eerste bladzijde zullen verwijderen, die gaat over de vervolging van de Joden en hun deportatie vanuit Europese landen. Deze positie doet ons lijken alsof we hun deportatie rechtvaardigen. Dit is niet in overeenstemming met onze waarden of onze overtuigingen. We keuren deze deportaties of hun redenen niet goed.

Ons standpunt is dat in de loop van de geschiedenis, telkens wanneer de Joden werden gedeporteerd, wij moslims deze aanvaardden. De normen van Europa op dat moment kunnen onmogelijk passend zijn geweest, omdat ze gebaseerd waren op racisme en religieus fanatisme. We moeten ons hier niet bij betrekken. Het verslag van de Wetgevende Raad zou dergelijke dingen niet moeten omvatten, zodat niemand kan beweren dat wij de filosofie van de Holocaust ondersteunen.”

Daarop antwoordde Mahmoud Al-Zahar zijn collega:

“Er waren 120 deportaties van Joden. Dit is geen verzinsel en het gaat niet om nazisme of antisemitisme. Dit maakt deel uit van de geschiedenis. Ik heb ooit een boek geschreven met de titel “De Haat van de Joden – Historisch Erfgoed”. Ik zal het aan Dr. Al-Abadseh lenen, zodat hij kan zien dat wat in het [rapport] verscheen slechts een druppel in de zee is van wat die mensen in de Europese geschiedenis hebben gedaan. Dit heeft dus niets te maken met de Holocaust of wat dan ook. Dit is een kwestie van geschreven geschiedenis en niet een persoonlijke mening.”


Met het jaar 1370 te vernoemen als de deportatie van de Joden van België verwijst Al Zahar naar de Jodenvervolging die plaatsvond  tijdens de pestepidemie – die overigens heel Europa trof (1348-1351) en de bevolking zowat halveerde -, waarvoor de Joden de schuld kregen. Twintig jaar later werd deze massacre gevolgd door de Brusselse pogrom van 1370.

Het bloedbad in Brussel was een antisemitische pogrom die plaatsvond op 22 mei 1370 en draaide om een vermeende hostie ontwijding in de Brusselse synagoge. Ongeveer twintig Joden werden vermoord terwijl de rest van de kleine gemeenschap werd verbannen. Na de massacres tijdens de pestepidemie betekende dit voor de toen al fel uitgedunde Joodse gemeenschap de facto het einde van Joodse aanwezigheid in België. Het evenement werd herdacht door lokale christenen als het Sacrament van het Mirakel. De cultus van het vermeende mirakel overleefde tot na de Tweede Wereldoorlog. 

Plaatje hieronder: Joden belanden in 1349 op de brandstapel en werden door de christenen levend verbrand, nadat zij de schuld kregen voor het uitbreken van de pestepidemie (aka de Zwarte Dood). Zij werden beschuldigd van het vergiftigen van de openbare waterbronnen. Een zoveelste antisemitische kwakkel zo zal later blijken. De pest werd in feite veroorzaakt door de bacterie Yersinia pestis, die verspreid wordt door vlooien die met name op de zwarte rat parasiteren. Het gebrek aan hygiëne in de Middeleeuwen deed de rest. 

Joden op de brandstapel in de 14de eeuw [beeldbron: Wikipedia]

In zijn toespraak voor het Europees parlement van 23 juni 2016 beweerde Abu Mazen (nom de guerre van Mahmoud Abbas) dat Israëlische rabbijnen hadden opgeroepen om het Palestijnse water te vergiftigen, een herhaling van dezelfde kwakkel uit de Middeleeuwen: “De Israëliërs doen dit eveneens… sommige rabbijnen in Israël hebben het tegenover hun regering erg duidelijk gemaakt dat onze waterputten zouden vergiftigd moeten worden zodat onze Palestijnen zouden sterven.” 

Mahmoud Abbas, kreeg voor zijn toespraak in het Europese Parlement een staande ovatie van zowat al de vertegenwoordigers van het parlement. De Dwaas van Palestina vond blijkbaar veel weerklank onder de Dwazen van Europa, aka de Jodenhaters van toen die zich in onze moderne tijd opnieuw kunnen vinden in een gemeenschappelijke virulente Israëlhaat.


Bronnen:

♦ naar een artikelSenior Hamas Official Mahmoud Al-Zahar Rejects Colleague’s Criticism of His Antisemitic Rant: The Jews Corrupted European Societies” van 5 juni 2018 (Clip No. 6613 – plus video) op de site van MEMRI.org

Een gedachte over “Hamasleider Al-Zahar: De Joden hebben de Europese samenlevingen beschadigd +video

 1. De pogroms tegen Jodenen & de verdedigers daarvan.
  De uitroeiing van Joden & de ontkenners daarvan.
  De valse beschuldigingen van Joden & de volgers daarvan.

  Het zegt allemaal niets over Joden maar alles over de uitvoerders daarvan.

  Politici, journalisten, docenten, doctoren, professoren, artiesten, kunstenaars, studenten, ignoranten & idioten………ze passen allemaal in de categorie van domme haatvolle individuen die hun persoonlijke problemen niet de baas kunnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.