Het geldwisselbedrijf van Hamas is op de zwarte lijst gezet als terroristische organisatie

Plaatje hierboven: Een van de dozijnen goudwinkels in de overdekte goudmarkt van Gaza Stad, ook de Al Qissariya markt genoemd. Die goudmarkt bevindt zich in het oudste stadsdeel nabij de Grote Moskee van Omar [beeldbron: Gaza Unplugged nr.123]

Minister van Defensie Avigdor Liberman tekende donderdag een speciaal bevel waarbij de ‘Hamad Company for Money Exchange in Gaza’ voortaan als een terroristische organisatie wordt gemarkeerd. Volgens informatie verzameld door de Israel Security Agency (Shin Bet) in de afgelopen maanden, zijn het bedrijf en zijn eigenaren in belangrijke mate en op unieke wijze behulpzaam bij de terroristische organisatie Hamas.

Het bedrijf, dat actief is in Gaza, fungeert als een sleutelelement in het financieringssysteem van Hamas en wordt gerund door een hoge Hamas-medewerker. Uit de inlichtingeninformatie bleek dat het geldwisselbedrijf in feite een ‘schaduworganisatie’ is voor Hamas, die zijn acties ondersteunt en financiert.

“Hamad Money Exchange is een van de financieringskanalen van Hamas. Door het tot een terroristische organisatie te verklaren, wordt zijn vermogen om met financiële instellingen over de hele wereld te werken geschaad. Dit is een andere stap onder de velen die we nemen om de financieringsbronnen van Hamas te schaden, en we hopen dat andere landen op dezelfde manier zullen handelen en de kraan dichtdraaien die de terreur tegen de staat Israël financiert,” zei Liberman.

Plaatje hieronder: Hamas-militanten verzamelen donaties van Palestijnse supporters, zowel cash geld als juwelen en andere waardevolle voorwerpen; Gaza City, 2004 [beeldbron: Abid Katib/Getty Images]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “Hamas’ money exchange company blacklisted as terror organization” van vrijdag 22 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Scott Baker “Are Hamas Loyalists Growing Rich on the Backs of Poorer Palestinians?” van 23 augustus 2011 op de site van The Blaze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.