Belgische actieheld Jean-Claude Van Damme is weer terug in Israël

De ‘Muscles from Brussels’ mag tegenwoordig dan wel in California wonen, maar deze week neemt Jean Claude Van Damme wat zon in Tel Aviv in. De actie-filmster en krijgskunstenaar bezoekt Israël als onderdeel van de hi-tech delegatie van de Trans-Tasman Business Circle van leiders uit Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore.

De groep bezocht bedrijven en start-ups in Israël, waaronder Check Point, een cyberbeveiligingsbedrijf dat een van Israëls grootste technologiebedrijven is. “Hij was erg aardig, hij stelde veel vragen, hij nam foto’s met iedereen – hij lijkt echt geïnteresseerd in cyber”, zei een woordvoerder van Check Point op woensdag.

De groep bracht ook bezoeken aan verschillende andere bedrijven op het gebied van innovatie, opkomende technologieën en kunstmatige intelligentie. Voordat hij op reis ging, plaatste Van Damme een oude foto van zichzelf in het Heilige Land op sociale media, met de tekst: “Ik ga binnenkort naar Tel Aviv – klaar om het Start-Up Nation & Innovation Eco-systeem te verkennen als onderdeel van de TechFusion-delegatie van de Business Circle onder leiding van de Hon Warwick Smith AM.”

De actiester ontmoette Smith tijdens een recente reis naar Australië en besloot lid te worden van de delegatie om Israëlische zakelijke kansen te verkennen. Ik ben vereerd het bezoek van de Circle aan Israël de komende week te leiden en ben blij dat hij, na een ontmoeting met Jean-Claude in Australië, lid wordt van onze prestigieuze groep bedrijfsleiders over dit meest interessante bezoek aan Israël,” schreef Smith in een verklaring. “Er bestaat geen twijfel over dat Israël een van de meest – zo niet de meest – opwindende innovatiehubs ter wereld is.”

In 2000 filmde Van Damme in Israël de actiefilm The Order, een direct-naar-dvd-film over een archeoloog wiens vader vermist wordt in Israël. In de film speelde ook Charlton Heston en de Israëlische acteur Sasson Gabai.

Van Damme was voor het laatst in 2016 in Israël op een privévakantie en bezocht sites over het hele land. Op een gegeven moment uploadde hij een foto van zichzelf buiten de muren van de Oude Stad en ondertitel deze “Shalom uit Jeruzalem, Israël !!”. Na honderden boze opmerkingen veranderde de filmster de titel in slechts “Hallo van Jeruzalem!”


De Belgische acteur Jean-Claude Van Damme was in maart 2016 in Israël voor een vijfdaagse privévakantie. Van Damme begon zijn verblijf in Tiberias en arriveerde op dinsdag 29 maart 2016  in Jeruzalem. Met een grote keppel op zijn hoofd, ging JCVD bidden aan de Kotel aan de Tempelberg en stak zelfs een briefje met een gelofte in een gat in de muur zoals de traditie is bij de Joden. [beeldbron: Lola Magazine]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Amy Spiro “Jean-Claude Van Damme returns to Israel” van 20 juni 2018 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.