Europese Unie en VN bereiden een nieuwe aanval voor op de integriteit van Israël

Dat Europa sterk betrokken is bij wat ik heb eerder “de dode Jood industrie” (The Dead-Jew Industry) noemde, staat thans wel buiten kijf. Het vermoorden van Israëlische Joden is tenslotte een lucratieve carrière gebleken voor de Palestijnse Arabieren en Israël doet nog steeds veel te weinig om die internationaal gesubsidieerde terreur te ontmoedigen.

Maar voor het geval dat sommigen het nog altijd niet begrepen hebben, zou ik hen willen verwijzen naar de financiële steun van de Europese Unie aan de onverbeterlijke terrorist Marwan Barghouti, die veroordeeld werd voor 26 moorden en pogingen tot moord, waarvoor hij vijf levenslange gevangenisstraffen moet uitzitten in een Israëlische gevangenis, plus een extra 40 jaar voor het lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Nederland en de EU, onder andere, hopen dat deze veroordeelde moordenaar Mahmoud Abbas zal vervangen als hoofd van de Palestijnse regering. Als dat ooit gebeurt, zou Barghouti, die al zijn strategische plannen voor de toekomst uiteen heeft gezet, de krachten willen bundelen met Hamas om de “gewapende strijd” tegen Israël te hervatten.

Een recent rapport van NGO Monitor, een Israëlische organisatie die de activiteit van de aanhangers van “de dode Jood industrie” controleert, blijkt eens te meer hoe Europa de vlam aanwakkert die op een dag Israël uit de zogenaamde “Westbank” zal drijven en plaats moet maken voor de creatie van een nieuw “Gaza” in het hart van Israël.

NGO Monitor heeft aangetoond dat de EU heeft bijgedragen aan de radicale linkse Israëlische NGO Yesh Din voor een bedrag van 269.975 euros voor de uitvoering van haar nieuwe project van het onderzoek naar het gewelddadig binnendringen van het Israëlische leger in de Palestijnse huizen. Wetend welke snaar te bespelen, is Yesh Din vooral geïnteresseerd in het effect dat deze ‘forced home entries‘ (FHE) heeft op vrouwen en kinderen. Gendergevoeligheid bewandelt tegenwoordig een lange weg, vooral wanneer het gaat om Palestijnse vrouwen.

Meer in het bijzonder, in een voorstel tot subsidie dat werd ingediend in de Verenigde Naties, schetst Yesh Din de toekomstige doelstellingen, dwz. het onderzoek naar reeds veronderstelde strafbare feiten routinematig door Israëlische soldaten begaan tijdens deze ‘forced home entries‘. Het gebrek aan echte strafrechtelijke onderzoeken naar deze vermeende misdaden, luidt de logica, bewijst dat er een “cultuur van straffeloosheid moet zijn binnen het personleel van de Israëlische veiligheidstroepen.” Een dergelijke kans om Israël een zoveelste slag in het gezicht te geven mag niet mankeren, zeker niet door de EU en de VN.

Echter, net zoals deze radicale NGO’s je zelden of nooit de ware redenen vertellen voor het bestaan van de checkpoints, zal Yesh Din ook niet de rechtvaardiging erkennen van deze ‘forced home entries‘. Van hun kant, doen noch de EU noch de VN de moeite om hiernaar te vragen. Toch is de FHE is de praktijk van om het even welke veiligheidsdienst in de hele wereld die met aanzienlijk machtsvertoon binnendringt in het huis van mogelijk gevaarlijke personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terrorisme.

Vaker wel dan niet, vindt FHE dikwijls plaats in het holst van de nacht, ongeacht de identiteit van de niet-betrokken bewoners van de beoogde woning. In Israël, net zoals in elk ander land, wordt FHE uitgevoerd door inlichtingendiensten die de plaats localiseren waar een verdachte zich ophoudt om hem of haar in de boeien te slaan en op te lieden voor verder onderzoek.

Uireraard ligt FHE erg gevoelig, omdat soldaten telkens hun leven riskeren die binnendringen in nauwe kwartieren, waar niet betrokken gezinsleden volledig worden blootgesteld aan de brute kracht van een dergelijke operatie. Het mag geen wonder heten dat NGO’s vinden het FHE een schat aan schendingen van de mensenrechten herbergt. Het is de aard van deze operaties die vrouwen stimuleren om te gaan klagen over vuil spel. Focussen op FHE staat daarom garant voor het gewenste resultaat – de schuld te geven van Israël voor systematische schendingen van de mensenrechten.

Terug in 2016 vertelde Ehud Yaari, naar mijn mening de meest vertrouwde Israëlische journalist die het conflict verslaat, aan iedereen die bereid is te luisteren, dat de Palestijnse Autoriteit, in het besef dat zijn zoektocht naar een eigen staat nergens toe leidde, besloot om haar huidige klemtoon te verschuiven naar de meer lucratieve mensenrechten kwestie. Dit toont de geslepenheid aan van de Palestijnen. Het toont ook aan dat NGO’s zoals Yesh Din, in feite duidelijk samenwerken met de Palestijnse Autoriteit in haar doelstelling om Israël ten gronde te richten.

door Tsvi Sadan


Bronnen:

♦ met dank aan A.F. voor de hint

♦ naar een artikel van Tsvi Sadan “The Next Planned EU/UN Punch to Israel’s Face” van maandag 18 juni 2018 op de site van Israel Today

♦ naar een artikelEuropean Union Funding for “Accountability” Against IDF Soldiers” van 17 juni 2018 en een artikelYesh Din- Volunteers for Human Rights” van 18 juni 2018 op de site van NGO Monitor

3 gedachtes over “Europese Unie en VN bereiden een nieuwe aanval voor op de integriteit van Israël

 1. Het gaat maar door en door….. Zijn die liegers en bedriegers er zelf niet flauw van? Ik in elk geval wél!

  Like

 2. EU & UN kunnen aanvallen.
  De integriteit van Israel gaat daarmee niet verloren, integendeel.

  Het zijn juist de EU & UN die het laatste restje van integriteit verloren hebben en hun ware hypocriete, wrede, racistische, anti Semitische gezicht laten zien…….iedere dag opnieuw en écht niet alleen t.o. Israel maar in hun eigen achtertuinen & zeeën.

  Hun zwakheid & onkunde maakt hen zo gevaarlijk zodat ze moeten grijpen naar dit soort gedrag & middelen.

  Sterke, zelfbewuste landen met kundige & beschaafde mensen hebben dit niet nodig.

  Like

Reacties zijn gesloten.