Toespraak van Mahmoud Abbas over Joden en de Holocaust ‘onaanvaardbaar’ zegt EU

“De toespraak van de Palestijnse president Mahmoud Abbas op 30 april bevatte onaanvaardbaar opmerkingen over de oorsprong van de Holocaust en de legitimiteit van Israël”, zei Maja Kocojancic (plaatje hierboven), woordvoerder voor het buitenlandbeleid van de Europese Unie, een departement dat geleid wordt door Federica Mogherini.

Tijdens een bijeenkomst van de Palestijnse Nationale Raad in Ramallah, stelde de president van de Palestijnse Autoriteit dat “de vervolging van Europese Joden te danken was aan hun sociale activiteiten, met inbegrip van het bankwezen, in plaats van aan hun religie …”

Maja Kocijancic hierover:

“Dergelijke retoriek werkt alleen ten gunste van degenen die geen tweestatenoplossing willen die president Abbas altijd heeft verdedigd. Antisemitisme is niet alleen een bedreiging voor de Joden, maar een fundamentele bedreiging voor onze open en liberale samenlevingen, en de Europese Unie blijft zich inzetten voor de bestrijding van elke vorm van antisemitisme en elke poging tot excuus, rechtvaardiging of de holocaust brutaal bagatelliseren.”

Echter, ondanks zijn toespraken, bewaart de Europese Unie al haar vertrouwen en respect voor Mahmoud Abbas, de opvolger van Yasser Arafat. Het Europees Parlement heeft hem een ​​daverend applaus gegeven, ondanks alle gal die hij spuugde richting Israël en de Joden (in 2009 en in 2016).


Bronnen:

♦ naar een artikelLe discours de Mahmoud Abbas concernant les Juifs et l’Holocauste ‘inacceptable’, déclare l’UE” van 19 juni 2018 op de site van Philosémitisme

♦ naar een bericht van Yossi Lempkowicz “Le discours de Mahmoud Abbas concernant les Juifs et l’Holocauste ‘inacceptable’, déclare l’UE” van 2 mei 2018 op de site van The European Jewish Press