Engeland geeft UNHRC zes maanden om anti-Israël hetze in te tomen

Groot-Brittannië waarschuwde op maandag dat het zal stemmen tegen anti-Israël-resoluties tenzij de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) tegen eind 2018 zijn vooroordelen jegens de Joodse staat inperkt.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, betwistte maandag specifiek het mandaat van de UNHRC om het Israëlisch-Palestijnse conflict bij elke zitting te bespreken onder een bijzonder Agendapunt 7. “Wij zijn het ermee eens dat een specifiek agendapunt dat zich uitsluitend focust op Israël en de bezette Palestijnse gebieden, onevenredig en schadelijk is voor de zaak van de vrede”, zei Johnson.

Johnson sprak bij de opening van de 38ste sessie van de UNHRC in Genève, die duurt tot 6 juli. Het debat over Agendapunt 7 staat gepland voor maandag 2 juli. De VS en Israël hebben lang geijverd voor de eliminatie van Agendapunt 7. Er was enige speculatie dat de VS een beroep zouden doen op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en te vragen dat ze zouden stemmen om Agendapunt 7 te schrappen.

De VS stemmen consequent tegen alle resoluties van Agendapunt 7, terwijl de landen van de Europese Unie zich vaak van stemming onthouden. Maar de regering van de Britse premier Theresa May is steeds luider gaan praten over de kwestie van Agendapunt 7 en de vooroordelen van UNHRC over Israël.

Johnson vertelde de UNHRC maandag dat “tenzij dat de dingen veranderen, we volgend jaar zullen evolueren om tegen alle resoluties te stemmen die zijn geïntroduceerd onder Agendapunt 7.” “Dat betekent niet,” zei Johnson, “dat wij in het VK blind zijn voor de waarde van deze Raad, inclusief het werk dat het zou kunnen doen aan het Israëlisch-Palestijnse conflict onder het juiste agendapunt.”

In contrast hiermee heeft de Hoge Commissaris van de VN voor Mensenrechten Zeid Ra’ad Al Hussein andermaal uitgehaald naar Israël in zijn openingsrede omdat hij zijn onderzoeksambtenaren niet had bijgestaan, waaronder Michael Lynk, de speciale rapporteur van de UNHRC voor de situatie van de mensenrechten in de Palestijnse gebieden. “Dit is het geval geweest voor drie opeenvolgende houders van het mandaat,” zei Zeid.

Israël is het enige land met een aangewezen UNHRC-rapporteur. “Israël heeft in het verleden de toegang tot alle onderzoekscommissies ontzegd”, zei Zeid toen hij er op aandringde om de deur open te zetten voor ambtenaren die betrokken waren bij de UNHRC-enquête over de activiteiten van het IDF langs de grens tussen Israël en Gaza.

“Ik dring er bij Israël op aan om toegang te bieden tot alle mensenrechtenmechanismen – inclusief het onderzoeksorgaan dat de vorige maand een mandaat heeft gekregen – om onpartijdig toezicht en voortgangscontrole en gerechtigheid mogelijk te maken,” zei Zeid. Zeid zal naar verluidt zijn post verlaten aan het einde van augustus en de 38ste sessie van de UNHRC is zijn laatste activiteit.

Honderdduizenden doden in Syrië? Meer dan 5000 Palestijnen gedood, vermist of gevangen in Syrië? Wie kan dàt nog wat schelen! Dat is toch allemaal peanuts! De wereld heeft wel andere katten te geselen zoals bv. Israël de nek omwringen …


Bronnen:

naar een artikel van Tovah Lazaroff “Britain gives UNHRC six months to cease anti-Israel bias” van 18 juni 2018 op de site van The Jerusalem Post

3 gedachtes over “Engeland geeft UNHRC zes maanden om anti-Israël hetze in te tomen

 1. Het plotselingen gedraai van Boris Johnson heeft niet zoveel te maken met GB bezwaar tegen agendapunt 7 (bestaat tenslotte al jaren), maar met de dreiging van de VS om deze Humanistische Antisemieten Organisatie te verlaten en de meebrengende financiele strop op het buro van de overige leden te deponeren.

  En dáár houd de liefde voor “de palestijnen” op.

  En dáár komt de plotselinge ommezwaai vandaan.

  Dus Belgie, voortrekker en dwarsligger voor behoud van agendapunt 7, begin maar vast te sparen want er moet extra belasting geld worden vrijgemaakt…..nee niet voor de problemen hier, maar voor “de palestijnen” daar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Belgie heeft altijd dwars gelegen wanneer het om Israel gaat, ze haten Israel ! Ze noemen hen bezetters en de Palestijnen het slachtoffer, en dat is steeds ook hun berichtgeving dat ze maar verder gaan met hun migratie daar zijn ze de beste in !!!!!

  Like

Reacties zijn gesloten.