Palestijnen in Israël’s buurlanden zijn slachtoffers van Arabische Apartheid

Plaatje hierboven: Het Palestijnse vluchtelingenkamp van Ain Al-Hilweh in Libanon. Smerige sloppenwijken bevolkt door rechteloze Palestijnen die leven in mensonwaardige omstandigheden. Al-Hilweh is een van de zovele broeikassen van de terreur geworden en dat is precies wat de Libanese autoriteiten op het oog hadden. Ipv. de Palestijnen te integreren hebben ze van deze armoezaaiers terroristen gemaakt die alleen nog Joden willen vermoorden.

Libanon is een van de vele Arabische landen waar Palestijnen worden onderworpen aan discriminerende en apartheidswetten en -maatregelen. Het lot van de Palestijnen in de Arabische landen is echter blijkbaar niet van belang voor de internationale gemeenschap en pro-Palestijnse activisten en groepen over de hele wereld.

Onlangs plaatsten de Libanese autoriteiten elektronische beveiligingspoortjes bij alle ingangen van Ain Al-Hilweh, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp in Libanon. Deze maatregel heeft geleid tot een golf van protesten in Ain Al-Hilweh en onder de Palestijnen die in andere vluchtelingenkampen in Libanon wonen, die de installatie van de elektronische poorten als een collectieve straf beschrijven.

Tot een paar jaar geleden had Ain Al-Hilweh een bevolking van 75.000. Met de toestroom van vluchtelingen uit Syrië, die in 2011 begon, verdubbelde de bevolking in het kamp en wordt tegenwoordig geschat op meer dan 160.000.

Ongeveer twee jaar geleden begon het Libanese leger met het bouwen van een veiligheidshekken rond Ain Al-Hilweh in het kader van een poging om jihadistische terreurgroepen te bestrijden waarvan werd gezegd dat ze in het kamp waren geïnfiltreerd. Met de voltooiing van het hekken besloten de Libanese autoriteiten, in een beweging die de Palestijnen heeft verrast, om elektronische poorten te installeren om al degenen die het kamp binnenkomen en verlaten door te lichten. De Libanese autoriteiten zeggen dat de poorten essentieel zijn voor het ontdekken van explosieven en andere soorten wapens.

De inwoners van Ain Al-Hilweh zijn nu bang dat de harde veiligheidsmaatregelen rond hun kamp, ​​inclusief de plaatsing van de elektronische poorten, betekenen dat ze hetzelfde lot kunnen ontmoeten. Dat is waarom ze van plan zijn om hun protesten de komende dagen en weken op te voeren. De Palestijnen in Libanon zouden zich echter vergissen om hoge verwachtingen te vestigen op de internationale gemeenschap of Palestijnse leiders.

De internationale gemeenschap besteedt alleen aandacht aan de Palestijnen als het mogelijk is om Israël de schuld te geven. De enige Palestijnen die de aandacht van de internationale gemeenschap en media lijken te verliezen, zijn de Palestijnen die wonen op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook en die in directe conflicten zijn met Israël.

Palestijnen die in getto’s leven in de Arabische wereld en die worden gedood en ontheemd door Arabische legers trekken geen enkele aandacht van de internationale gemeenschap of de reguliere media. Niemand maakt zich zorgen wanneer een Arabisch land Palestijnen mishandelt, discrimineert en doodt. Maar wanneer er iets gebeurt op de West Bank of in de Gazastrook, worden de internationale media en de gemeenschap plotseling wakker. Waarom? Omdat ze geen gelegenheid willen missen om Israël te veroordelen.

“Libanezen willen niet dat [de Palestijnen] zich in hun land assimileren; Israël zal het hen niet toestaan terug te keren. Ze zijn goed bewapend, sociaal gemarginaliseerd en economisch rechteloos, en zouden door tegenstanders van een mogelijk vredesakkoord [met Israël] gemobiliseerd kunnen worden om dit te ondermijnen”, stond er in 2009 op de site van de “International Crisis Group”.

Op 11 september 1965 besloot de Arabische Liga (AL) om de “identiteit van de Palestijnen te beschermen”. Sindsdien weigeren Arabische landen om het staatsburgerschap aan Palestijnse vluchtelingen te geven. Dat werd in het “Protocol over de behandeling van de Palestijnen in Arabische landen” – ook wel “Casablanca Protocol” genoemd – vastgelegd.

Kortom:

… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven.” [Sir Alexander Galloway aka de voormalige directeur van de UNRWA in Jordanië]


Plaatje hierboven: Jongen in Gaza zeult met hulpgoederen van de UNRWA. Al zeventig jaar lang zijn Palestijnen gedoemd om te teren op buitenlandse hulp omdat de omringende moslimlanden hen weigeren te integreren en ze zelfs in hun eigen gebieden (Gaza en West Bank) door hun eigen leiders in vluchtelingenkampen worden gegijzeld door de schuld en mét de hulp van de internationale gemeenschap.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh ingekort artikel van Khaled Abu ToamehPalestinians: Victims of Arab Apartheid” van 18 juni 2018 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Palestijnen in Israël’s buurlanden zijn slachtoffers van Arabische Apartheid

 1. Juist en nu dit nog even duidelijk maken aan onze Westerse “experts”, journalisten, politici, studenten & andere ignoranten!

  “De Palestijnen”………het zal ze een rotzorg zijn.

  “De Palestijnen” worden pas dan interessant als Israel beschuldigd kan worden.

  Yep, we kennen het mantra………”No Jews No News”!

  Of om het in ABN te zeggen….. “Een schuldige Jood is een ander zijn brood”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.