Waarom verdedigen wij onszelves niet beter tegen de Palestijnse terreur?

Grote stukken land in de Negev-woestijn in de buurt van de Gazastrook, landbouwgrond en natuurreservaten die vroeger de habitat waren van talloze bedreigde planten- en diersoorten, zijn de voorbije weken tot as en rook gereduceerd door Palestijnse vliegers en ballonnen die brandbommen droppen op Israël’s bodem.

Het hele gebied ligt er zwart geblakerd bij door de rook van vuren die sneller opvlammen dan ze door Israëlische brandweermannen kunnen worden geblust. Dit ‘dankzij’ ons machtige leger dat het schijnbare doel nastreeft om oorlogen te voeren zonder iemand pijn te doen. Vandaag vernam ik dat een auto van een van de leiders van de vliegerbommen campagne werd vernietigd door een ‘luchtaanval’, waarschijnlijk door een drone-gelanceerde raket. De auto stond geparkeerd en was leeg. Dat zal ze leren.

Israëlische functionarissen zijn bang voor de juridische gevolgen van het ondernemen van effectieve actie tegen degenen die de vliegers en ballonnen lanceren. Ze zijn bang dat ze naar het Internationale Strafhof worden gesleept (hoewel Israël het verdrag niet heeft ondertekend om het te creëren en zichzelf niet gebonden acht door zijn beslissingen), als het leger een van de ‘burgers’ doodt die ons land verbranden. Degenen jonger dan 18 worden als ‘kinderen’ geteld en zoals je weet is een van de thema’s van anti-IDF-propaganda de valse bewering dat we ons doelbewust op kinderen richten.

Met opzet landbouwgrond verbranden is een oorlogsmisdaad. Aanvallen lanceren vanuit dichtbevolkte civiele gebieden en het inzetten van kindsoldaten zijn oorlogsmisdaden. Hamas en PIJ (Palestijnse islamitische Jihad) malen er natuurlijk niet om. Hun hele strategische plan is om voordeel te halen uit het feit dat Israël zichzelf gebonden acht aan de wetten van oorlog, de Verdragen van Genève en andere verdragen, terwijl ze zichzelf toestaan ​​alles te doen wat de Joden zal doden. En ze doen het niet alleen. Ze krijgen hulp.

Israël is altijd verplicht om een ​​n + 1 frontoorlog te voeren, waarbij ‘n’ de vijanden vertegenwoordigt die op ons schieten, Hamas, PIJ, Hezbollah en de rest. De extra is het internationale diplomatieke en juridische systeem, geleid door onze ‘vrienden’ in de Europese Unie, hun honderden anti-Israël NGO’s, de VN, het Arabisch en het islamitisch blok enz .

We moeten dringend onze houding veranderen. Hoe meer Israël zich onthoudt van zelfverdediging vanwege de angst voor de juridische consequenties, hoe meer het met dergelijke gevolgen zal worden geconfronteerd. Die cyclus moet doorbroken worden, zowel omdat het ons verhindert te handelen als omdat het zwakte uitzendt naar onze vijanden.

De brandbom terroristen moeten worden aangepakt met dodelijke kracht en niet met eindeloos debateren. De legale en diplomatieke paden worden vandaag tegen ons torenhoog opgestapeld, deels vanwege onze eigen wijfelende acties. We moeten daar overheen komen en onszelf verdedigen. Niemand anders zal het voor ons doen.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh ingekort artikel van Vic RosenthalWhy don’t we defend ourselves?” van maandag 18 juni 2018 op de site van Abu Yehuda

Een gedachte over “Waarom verdedigen wij onszelves niet beter tegen de Palestijnse terreur?

 1. De leeuw van JUDEA.

  De slapende & gapende koning van het dierenrijk die maximum met zijn staart zwaait naar irriterende vliegen & insecten…….totdat hij besluit dat hij er genoeg van heeft……. en help dan een ieder die in zijn buurt komt.

  Niet voor niets is de leeuw het symbool van JUDEA.

  JUDEA is Israel, de slapende maar wakende leeuw van het Midden Oosten.

  Hij zal in actie komen wanneer de tijd is gekomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.