Het lemming effect: Waarom zoveel Joden de kant kiezen van hun toekomstige beulen

Waarom zijn zoveel Joden bereid om de kant te kiezen van onze beulen en voor diegenen die openlijk onze vernietiging zoeken?

Ja, er bestaan ​​lemmingen, hoewel blijkt dat het verhaal over hun onverklaarbare gewoonte massale zelfmoord te plegen door collectief van een klif te springen niets anders is dan een stedelijke mythe. Ondanks dat Walt Disney geloofwaardigheid heeft verleend in zijn beroemde White Wilderness documentaire en Apple het onvergetelijk heeft gemaakt in zijn commerciële video-game ‘Lemmings‘ in 1991, is de natuur niet zo stom. Het was maar een algemeen populaire misvatting gebaseerd op een misverstand over migratie van lemmingen.

Het lemming-effect
Vreemd genoeg is er feitelijk een menselijke parallel – een buitengewoon vreemd menselijk gedrag dat door psychiaters wordt aangeduid als ‘het lemming-effect’ met mogelijk gevaarlijke en fatale gevolgen, en voor veel Joden vandaag is het een gedeelde ziekte geworden.

Het is opmerkelijk dat ‘het lemming-effect’ zo’n enorme opgang heeft gemaakt in het hedendaagse Joodse leven. Wij zijn de mensen die de verpersoonlijking van overleving zijn geweest; we waren de betekenis van Gods eerste boodschap aan Mozes die Zijn volk symboliseerde – een brandende struik die niet werd verteerd. Waarom zijn er tegenwoordig zoveel van ons bereid om onze beulen de hand te reiken en mee te doen met hen die openlijk onze vernietiging zoeken?

Het was niets anders dan ‘het lemming-effect’ in Londen toen een contingent jonge Joden samenkwam buiten het Plein van het Parlement om de Kaddish te reciteren, het Joodse gebed van rouw om de rechtvaardige en heilige overledenen, namens de 62 inwoners van Gaza (waarvan 50 bleken Hamas-terroristen te zijn) – wiens namen individueel met veel respect werden voorgelezen – die deel uitmaakten van de tienduizenden demonstranten die probeerden het hek te doorbreken dat gebouwd was om Israëli’s te beschermen tegen de genocidale bedoelingen van de ‘vreedzame demonstranten’.

Yahya Sinwar, de leider van Hamas in Gaza, kon niet duidelijker zijn over zijn doelen: “We zullen de grens afsluiten en hun harten uit hun lichamen scheuren.” Toen duizenden Palestijnen kwamen opdagen om dat moorddadige doel te bereiken, drongen de media erop aan dat de mars gericht was “tegen de bezetting” en een schreeuw “voor humanitaire hulp” in Gaza – zelfs toen relschoppers de infrastructuur vernietigden die Israël in staat stelt voedsel, medicijnen en voorraden in Gaza te bezorgen.

Joodse lemmingen
“Dit is geen vreedzaam verzet. Is de optie [van de gewapende strijd] afgenomen? Nee,” zei Al-Zahar, voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de Hamas-regering, tijdens een interview met Al-Jazeera. “Integendeel, het groeit en ontwikkelt zich. Dat is duidelijk. Dus als we het hebben over ‘vreedzaam verzet’, bedriegen we het publiek.”

En Joodse lemmingen trapten naïef in deze misleiding. De Londense demonstranten voelden een geestelijke noodzaak om de Kaddisj te zeggen voor hen die een heilige eed hadden afgelegd om hen te vermoorden als ze maar de gelegenheid kregen. In een klassieke perversie van het bijbelse principe dat we zijn om onze levens te behouden door onze potentiële moordenaars eerst te doden, lijkt de progressieve tekst te zijn dat we moeten bidden voor degenen die niet succesvol zijn in het uitvoeren van hun intentie om ons te verslaan.

Nee, zelfs lemmingen zijn niet zo irrationeel – en ze nemen ook geen zelfmoordmaatregelen om hun eigen dood te bespoedigen. ‘Het lemming-effect’ is van toepassing op alle Joden die een zwak van medelijden en medeleven lijken te hebben, alleen gereserveerd voor hun toegewijde vijanden, en niemand te sparen voor hun eigen Joodse gezin. Een ander fascinerend voorbeeld vond de afgelopen maand plaats tijdens een bijeenkomst van mensen wier leven schijnbaar gewijd was aan het behoud van het jodendom.

Op 14 mei op de jaarlijkse graduatieceremonie van het Hebreeuwse Union College in Los Angeles, werd Michael Chabon geëerd met de uitnodiging om het startadres te bezorgen aan de toekomstige leiders van de hervormingsbeweging. Chabon is een beroemde schrijver die bekend staat om zijn haat jegens Israël en minachting voor de Israëlische joden. Inderdaad, dit waren thema’s waar hij in zijn toespraak op sloeg. Maar er was meer.

Veel van zijn opmerkingen waren een aanval op het Jodendom. Bijzonder onsmakelijk voor hem was het idee dat de Jood met de Jood trouwde – wat hij ‘een getto van twee’ noemde. Gemengd huwelijk, zei hij, is ‘de bron van alle menselijke grootheid’. Het Jodendom trekt lijnen, onderscheidingen en grenzen, die allemaal niets minder dan het kwaad vertegenwoordigen.

Kortom, in zijn woorden zou het helemaal geen tragedie zijn als het Jodendom voor altijd zou verdwijnen. En met uitzondering van een enkele afgestudeerde die samen met haar familie – waarvan sommigen in Israël woonden – protesteerde, volgde het hele publiek het recept van de geëerde gastspreker voor wederzijdse zelfmoord met daverend applaus!

Het is pijnlijk om getuige te zijn van deze angstaanjagende illustraties van massale domheid. Maar het is meer dan domheid. Misschien kunnen psychiaters de oorzaken van deze zelfhaat identificeren. In de tussentijd moeten we allemaal erkennen dat zelfs lemmingen niet zo gek zijn – en het is meer dan genoeg tijd voor Joden om af te zien van het zelfmoordgedrag dat onze missie om een ​​’licht voor de naties’ te zijn tart.

door rabbijn Benjamin Blech


Bronnen:

♦ naar een artikel van rabbijn Benjamin Blech “The Lemmings and the Jews” van 10 juni 2018 op de site van Aish.com

Een gedachte over “Het lemming effect: Waarom zoveel Joden de kant kiezen van hun toekomstige beulen

 1. Lemmings zijn Joodse Dhimmies.

  Rubberen klapmessen die ‘erbij willen horen en hiervoor bereid zijn tot alles.

  Probleem is echter dat het nooit werkt.

  Lemmings & Dhimmies worden uitgebuit, leeggezogen tot het einde van hun staat van dienst……. en dan bij het oud vuil gezet.

  Al deze ‘intelligente, intellectuele, liberale, progressieve Joodse lemmings zijn eigenlijk gewoon karakterloze zwakkelingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.