Gazaanse terroristen vuren raketten af naar Israël, de IDF slaat terug

Niet-geïdentificeerde Gaza-terroristen vuurden raketten af ​​naar willekeurige burgerdoelwitten in zuidelijk Israël in de vroege uren van maandagochtend, terwijl ouders en kinderen in hun bed lagen te slapen.

Eerder was er een reeks ‘Red Alert’ alarmen te horen die waarschuwen voor inkomende raketten in de Regionale Raad van Hof Ashkelon en in de industriële zone van Ashkelon. Vele bewoners van de gordel rondom Gaza zijn uitgeput na alert te zijn gebleven of feitelijk achtervolgd door brandstichtings vliegers en ballonnen die eerder op de dag op zondag over de grens waren gelanceerd.

“Drie raketten werden begin maandagochtend afgevuurd vanuit de Gazastrook richting Israël, waaronder één misser die vroegtijdig landde in de Gazastrook zelves,” volgens de IDF-woordvoerder.

Niet-bevestigde berichten van lokale bronnen zeiden dat ten minste één van de raketten leek te zijn onderschept door het anti-raketsysteem van de Iron Dome, maar het Israëlische leger zei later dat twee raketten op Israëlisch grondgebied zijn geland. Momenteel zijn nog geen details bekend over eventule gewonden en of materiële schade.

Ook is niet bekend of de voortijdig in Gaza neergevallen raket, gewonden of schade onder de Palestijnen heeft veroorzaakt. Mocht dat wel zo zijn wordt de schuld daarvoor automatisch bij Israël gelegd en kan de VN weer een nieuwe resolutie tegen Israël produceren. Of wat dacht u? …

Israël slaat terug
IAF straaljagers troffen op maandagmorgen negen militaire doelwitten in twee militaire installaties en in een munitieproductielocatie van de Hamas-terreurorganisatie in de noordelijke Gazastrook.

“De aanvallen zijn uitgevoerd als reactie op brandstichting en explosieve vliegers en ballonnen die in Israël zijn gelanceerd. Dit zijn terroristische acties die Israëlische inwoners in het zuiden van Israël in gevaar brengen en uitgebreide gebieden op Israëlisch grondgebied beschadigen,” zei de IDF-woordvoerder in een verklaring.

‘De IDF heeft de afgelopen dagen verschillende keren gewaarschuwd voor deze lanceringen. De IDF vuurde waarschuwingsschoten af ​​nabij groepen die verantwoordelijk waren voor de brandstichting en vernietiging in Israël, en heeft aanvallen uitgevoerd op infrastructuur die door deze groepen wordt gebruikt,” vervolgde de verklaring.

“Door de intelligentie en operationele capaciteiten van de IDF kan de IDF deze aanvallen zo nodig opvoeren. De IDF is vastbesloten om zo intensief te blijven handelen met toenemende intensiteit tegen deze terreurdaden, met behulp van de verscheidenheid aan hulpmiddelen die tot zijn beschikking staan.”

“De terreurorganisatie Hamas is verantwoordelijk voor alles wat er in en uit de Gazastrook gebeurt, en het zal de gevolgen ervan moeten dragen,” concludeerde de IDF-verklaring.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Gaza Terrorists Fire Overnight Rocket Attacks on Southern Israel” van maandag 18 juni 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks 9 Hamas targets in Gaza – Responding to arson terror and explosive kites and balloons, IAF fighter jets strike nine targets in northern Gaza” van maandag 18 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Juliane Helmhold “Rockets fired toward Israel, IDF strikes terrorist targets” van maandag 18 juni 2018 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.