Zingende antisemieten drijven de spot met de Holocaust en maken van Auschwitz een ‘thema-park’

Al zingend Jodenbashen is weer hip
Een folkzangeres die video’s op YouTube plaatste die Joden beledigden en de Holocaust bespotten, is verbannen van het gebruik van sociale media.

Alison Chabloz‘ geklieder (plaatje hierboven), deels gebaseerd op traditionele Joodse volksmuziek, bevatten teksten zoals: “Is de Holocaust ooit gebeurd? Was het gewoon een hoop leugens? [“Is it a bunch of lies?’] en ook “Het lijkt erop dat sommigen de wollen kant over onze ogen willen trekken.”

Ze had eerder tegen de rechtbank gezegd dat er “geen bewijs” was dat gaskamers werden gebruikt om Joden te doden in de Tweede Wereldoorlog en verwees ook naar het vernietigingskamp van Auschwitz als zijnde een “themapark”.

Chabloz zei dat de liedjes satirisch bedoeld waren. Maar de 54-jarige Zwitsers-Britse zangeres werd vorige maand veroordeeld voor het sturen van aanstootgevende, onfatsoenlijke of dreigende berichten. De rechter van Westminster John Zani ontdekte dat Chabloz wetten had overtreden die’ grove misdaden ‘strafbaar maakten en bedoeld was om Joodse mensen te beledigen, en zei dat ze “geen moment wroeging had betoond voor haar daden.”

Hij veroordeelde Chabloz tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 20 weken, een verbod op sociale media en een jaar gemeenschapsdienst.

Duitse rappers en de Holocaust
Daarentegen hebben twee Duitse rappers die vervolgd werden voor het brullen van wansmakelijke teksten over de Holocaust, volgens een Duitse rechtbank de wet niet overtreden.

De rappers Farid Bang und Kollegah kregen enkele prijzen voor hun meest recente album (JBG3 ‘Jung Brutal Gutaussehend 3’ – Jong brutaal en er goed uitziend 3). Verschillende winnaars stuurden uit onvrede hun prijzen terug en onder andere bondskanselier Angela Merkel reageerde afwijzend.

Met teksten zoals “Mein Körper definierter als von Auschwitz-Insassen” (Mijn lichaam oogt strakker dan dat van een Auschwitz-gevangene) en “(Ich) mache wieder mal ‘nen Holocaust, komm an mit dem Molotow” (Zorg weer voor een Holocaust, kom maar op met die molotov); zorgden ze voor heel wat commotie.

Echter, volgens Ralf Herrenbrück, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Düsseldorf, is de vergelijking met een kampgevangene weliswaar onsmakelijk maar hij betoogde dat er van Holocaustontkenning geen sprake is en dat hun teksten vallen onder de uitingsvrijheid van kunstenaars. >PLOINK!?!!<

Duitse rappers ‘Kollegah und Farid Bang’


Bronnen:

♦ naar een artikelUK judge bans singer from social media over anti-Semitism” van 15 juni 2018 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelDuitse rappers niet vervolgd voor teksten over Holocaust” van zondag 17 juni 2018 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikelStaatsanwaltschaft stellt Ermittlungen gegen Kollegah und Farid Bang ein” van 16 juni 2018 op de site van Der Spiegel Online

Een gedachte over “Zingende antisemieten drijven de spot met de Holocaust en maken van Auschwitz een ‘thema-park’

  1. Dat was toch maar om te lachen ? Ze hadden een stuk in hun frak? Waar maken de Joden zich druk om, die zei men in het Hitlertijdperk ook en we weten hoe het afliep!

    Like

Reacties zijn gesloten.