Europese Unie financiert juridische vervolging van de IDF (het Israëlisch Leger)

Het 28-landenblok van de Europese Unie (met inbegrip van België en Nederland) financiert juridische stappen tegen IDF. De fondsen gaan naar het linkse programma van gerechtelijke stappen tegen soldaten, die beweert dat schade aan Palestijnse Arabieren niet voldoende is onderzocht.

Onderzoeksorganisatie NGO Monitor heeft onthuld dat de Europese Unie is begonnen met de financiering van een project ter bevordering van persoonlijke juridische procedures tegen IDF-soldaten op verzoek van linkse organisaties.

Het anti-Israëlische plan zal waarschijnlijk de dagelijkse veiligheidsactiviteiten verstoren om terreur te voorkomen. Volgens het rapport van deze zondagochtend in Israël Hayom, hebben de Europeanen tegen het einde van november 2019 ongeveer een kwart miljoen euro aan het plan toegewezen.

Het financieringsverzoek staat ook open voor de daaropvolgende jaren en volgens het plan van de linkse organisaties, zal het doorgaan tot 2021. Het programma, genaamd “Een cultuur van straffeloosheid onder de Israëlische veiligheidsdiensten”, werd geïnitieerd door Yesh Din en wordt gezamenlijk uitgevoerd met Artsen voor Mensenrechten en Breaking the Silence.

Volgens deze linkse organisaties is het rechtssysteem van Israël niet in staat om de illegale aanvallen van soldaten op Palestijnse inwoners afdoende te onderzoeken. “Het militaire rechtssysteem biedt vrijwel volledige straffeloosheid voor Israëlische soldaten en hun gedrag” in gevallen van “gedwongen toegang tot huizen”, staat in het aanvraagdocument.

Volgens het document zal het project Palestijnse Arabische vrouwen camera’s aanbieden die arrestaties en beveiligingsactiviteiten van IDF-soldaten moeten filmen en documenteren. Het document vermeldde ook dat het plan bedoeld was om ‘de voortdurende schendingen van de mensenrechten als gevolg van inbraak in het huis aan te vechten, die vaak willekeurig worden uitgevoerd door de Israëlische veiligheidstroepen.’

Maar wat door deze linkse anti-Israël ngo’s “inbraken van het huis” worden genoemd, zijn in feite terroristische aanhoudingen die uitgevoerd worden door de IDF en de veiligheidsdiensten van de Shin Bet in Judea en Samaria.


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: EU funding legal action against IDF” van zondag 17 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

5 gedachtes over “Europese Unie financiert juridische vervolging van de IDF (het Israëlisch Leger)

 1. Er is niets nieuws onder de zon. Wie heeft de meeste baat bij dit soort acties? De NGO’s zelf: hier in Nederland, in de EU, de Palestijnse gebieden en Israel waar een stel zakkenvullende landveraders actief zijn. De gewone belastingbetaler is de gekoloniaalseerde die het slachtoffer zijn van totalitaire kolonisten-politici en ambtenaren die met andermans geld strooien. De moderne zwarte Piet zal ik maar zeggen in dienst van de linkse moraalridder, de moderne Sint. Volkomen echte rascistische bende.

  Like

 2. Frankrijk gooit jonge asielzoekers in gevangenissen zonder eten/drinken & dekens, vervolgens worden hun schoenzolen kapot gescheurd en worden ze zo aan de Italiaanse grens neergekwakt…………OXFAM.

  Dit is één van de honderden misdaden van Europa tegen de menselijkheid.

  We hebben het natuurlijk niet over hoe NATO soldaten zich gedragen t.o. onschuldige burgers in landen waar ze niets te zoeken hebben bij “militaire” vredesmissies en hoeveel daarbij omkomen……..gewoon omdat niemand ernaar vraagd omdat het niemand interesseert.

  etc.etc.etc.

  Wanneer gaat Europa deze onderzoeken beginnen & bestraffen.

  Géén tijd ……want wat Israel met die arme Palestijnen doet is ”’hemeltergend”’.

  Nee, het is EU gebrek aan moraal & integriteit die hemeltergend en niet meer uit te leggen is.

  Hopelijk zet Shurath Hadin, de Israelische juridische NGO die leugens & onrecht tegen Israel bestrijd, hier fors op in!

  Like

 3. Gedurende haar hele bestaan heeft Europa aan de verkeerde kant van de geschiedenis gestaan….van Colonisatie, Slavenhandel, Inquisitie, Pogroms, Conflicten, Grondstoffen diefstal, Wereld oorlogen tot Racisme & Antisemitisme etc.etc.etc.etc.

  Europeanen hebben een grote mond, een nog grotere ego………..gebaseerd op niets en een gefabriceerde valse voorstelling van hun eigen ‘humaniteit’.

  Geliked door 1 persoon

 4. NGO’s zijn tegen israel en hun beleid, ze zijn in feite Jodenhaters en zouden niet mogen geld mogen krijgen van de EU, ikzelf geef geen geld aan die transhumanisten die voor alle ellende in Europa mee verantwoordelijk zijn en dan noem ik nog niet de Roomse kerk die bekend is geworden door de leegloop in hun kerken !!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoe bedoelt u, ik geef geen geld aan die transhumanisten, dat doen ze van ons belastinggeld, daar kun je toch niet onderuit?

   Like

Reacties zijn gesloten.