Israël vernietigde vrijdagavond het Syrische Pantsir-S1 luchtverdedigingssysteem

Israël vernietigde een Pantsir-S1 (SA-22 Greayhound) mobiel luchtverdedigingssysteem in Zuid-Syrië op vrijdagavond, volgens een bericht in Al Arabiya Al Jadeed. In het rapport wordt gezegd dat het luchtafweersysteem werd bestuurd door Hezbollah en zich in de regio Daraa bevond, in het zuiden van Syrië op zowat 13 kilometer van de grens met Jordanië. De door de Russen gemaakte Pantsir-S1 werd naar verluidt getroffen door een raket die werd gelanceerd vanaf de Israëlische kant van de Golanhoogte.

Vorige week zeiden pro-Assad-troepen (Hezbollah) dat de Pantsir-S1 op de Golanhoogte was geplaatst om de Israëlische luchtaanvallen op Iraanse troepen te stoppen en de vernietiging van de luchtverdediging van Syrië te herstellen. Dit werd cruciaal geacht voor de geplande geplande aanval van Assad op de Syrische rebellen langs de grenzen van Jordanië en Israël.

Iran en Hezbollah hebben Syrische uniformen aangetrokken om actief te blijven in het zuidelijke front van Syrië. De media van de Syrische rebellen berichten de aanval. Vanaf nu zijn er geen mainstream (westerse) nieuwsbronnen die het Al Arabiya-rapport hebben bevestigd. We werken het rapport bij naarmate er nieuwe informatie naar voren komt, met een bevestiging van de betrouwbaarheid ervan.

Russisch Pantsir-S1 (SA-22) systeem op gevechtsvoertuig [beeldbron: V. Kuzmin]


Bronnen:

♦ naar een artikelArab Report: Israel Destroyed Syrian Pantsir-S1 Air Defense System on Friday Night” van 16 juni 2018 op de site van The Jewish Press