Laat Europa zelf de prijs betalen voor zijn verzoeningsbeleid tav Iran

Plaatje hierboven: Ayatollah Ali Khamenei, de feitelijke chef van Iran, bedreigde op vrijdag 15 juni 2018 andermaal Israël: “Het Zionistische regime zal verdwijnen. Alle historische ervaringen impliceren dit met stellige zekerheid. Zonder twijfel zal het Zionistische regime verdwijnen in een niet zo verre toekomst.” [bron]

Vorige week ging Benyamin Netanyahu met een missie naar Europa: om Frau Merkel, Monsieur Macron en Misses May ervan te overtuigen dat de nucleaire deal die ze met Iran hebben gesloten een existentiële bedreiging is voor Israël en het hele Midden-Oosten.

Netanyahu is een volleerde spreker en daarom heeft hij mevrouw May zeker doen denken aan Churchills oorlog tegen verzoening; Frau Merkel met beschouwingen over Duitse onbetaalbare schulden aan het Joodse volk; en Monsieur Macron met de waarden van Liberté, Egalité en Fraternité.

Toch keerde Netanyahu met lege handen terug. Afgezien van marginale concessies met betrekking tot het Internationaal Atoomenergieagentschap dat de nucleaire archieven van Iran controleert, toonde geen van de leiders enige echte sympathie of bezorgdheid over de dreigende nucleaire dreiging voor Israël. Met andere woorden, deze leiders toonden concrete onverschilligheid tegenover een tweede Joodse Holocaust in wording.

Netanyahu mislukte omdat hij geloofde dat Europese leiders kunnen worden overgehaald om zich druk te maken over Joden, over Israël, over mensenrechten in het Midden-Oosten. In werkelijkheid zijn Frau Merkel, Monsieur Macron en Misses May de leiders van een continent dat de Joden nooit zal vergeven voor de Holocaust. Het vooruitzicht dat Israël uit de geschiedenis verdwijnt, is in feite een aantrekkelijk vooruitzicht voor veel Europeanen die Israël zien als een smet op het geweten van hun continent.

Israël moet leren van de fouten uit het verleden. In plaats van te kruipen naar Europeanen voor mededogen en empathie, zou het de discrete maar onmiskenbare boodschap moeten sturen dat voor elke nucleaire raket die in de toekomst Israël vanuit Iran zal raken, Israël er drie zal afvuren naar de naties die de nucleaire aanval van Iran mogelijk hebben gemaakt.

Dit bericht klinkt misschien radicaal, maar het zal waarschijnlijk werken. Inderdaad, als in 1943 de Geallieerden gedreigd hadden om elke Duitse generaal na de oorlog te executeren, tenzij de genocide van Joden werd gestopt, dan zouden de Hongaarse Joden misschien gered kunnen zijn van de Holocaust.

Noord-Europese leiders zijn de slappe leiders van verwende bevolkingsgroepen die vijandig tegenover Israël staan. De enige manier om hen uit hun slaap te halen is hen ervan te overtuigen dat de toekomst van Europa nauw verbonden is met de toekomst van Israël.

Zolang Europese leiders denken dat ze ongestraft Israël kunnen verraden, zullen ze dat doen. Dat is de reden dat deze leiders zouden moeten weten dat hun continent ook een hoge prijs zal betalen voor elke roekeloze verzoening van Iran.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Rafael Castro “Europe must pay for its appeasement of Iran” en een artikel van Elad Benari “Khamenei: The Zionist regime will perish” van 15 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Laat Europa zelf de prijs betalen voor zijn verzoeningsbeleid tav Iran

  1. Niet alleen dat van Iran, maar Europa lijkt een moeder die alle migranten wil opnemen precies of dat is hier het beloofde land, dit terwijl de armoede blijft toenemen !

    Like

  2. Met een geschiedenis zoals Europa de vorige honderd jaar heeft gehad mogen zij beslist niet gezien worden als “vredelievend continent” !! begin jaren 1900 een aantal genocidale oorlogen in Afrika( zuid Afrika-namibie) eerste wereldoorlog(30 miljoen doden) tweede wereldoorlog(60miljoen doden) ontelbare koloniale oorlogjes met ontelbare doden , “politionele acties” in voormalige kolonies, ongevraagde ingrijpingen in binnenlandse strubbelingen buiten Europa en in deze eeuw alweer in NAVO verband betrokken bij massa-moorden die NIETS noord-atlantisch te maken hebben !! Syria- 500.000 doden ! Yemen-100.000 doden!!Afghanistan- ??? doden?? EU/NAVO ligt al een paar jaar Bewust op Ramkoers met Rusland !! hoeveel doden gaat dit opleveren ?? EUROPA is een gemeen achterbaks Canaille dat zich schoonpraat met sprookjes over Vrede&Mensenrechten !! als de Vos de passie preekt:Boer pas op je kippen !!

    Like

Reacties zijn gesloten.