Hamas dreigt vandaag moslim Suikerfeest te vieren door zuidelijk Israël in brand te steken

De religie van de vrede inspireert Hamas en Islamitische Jihad tot nieuwe terreuracties tegen Israël. Vandaag vrijdag 15 juni vieren de Palestijnse Arabieren het feest van Eid al-Fitr, in onze kontreien gekend als het Suikerfeest, dat het einde van de vastenmaand Ramadan markeert en dat willen de soennitische Gazanen op een bijzondere wijze vieren.

Vandaar dat Hamas gisteren heeft gedreigd om vandaag zowat 5000 vliegerbommen en heliumbalonnen met brandbommen naar Israël te sturen om zoveel mogelijk Israëlische landbouwgronden, akkers en velden in brand te steken.

Geen mooier islamitisch feest voor de Palestijnen als alles aan de andere kant – de Joodse kant – van de grens  in lichterlaaie staat, vindt Hamas. Alleen als Joden branden is het islamitisch feest geslaagd voor de radicale moslims van Gaza …

“We geven de Israëlische regering een kans om hun beleg op de [Gazastrook] te beëindigen, anders dwingen we de [Joodse] inwoners van de Gaza-gordel om te leven onder een beleg van [brandende] vliegers”, zeiden commandanten van de vliegereenheid van Hamas op een persconferentie.

Brandende vliegers en heliumballonnen gevuld met brandbare materialen hebben voor miljoenen sjekels aan schade berokkend en hebben duizenden hectares landbouwgrond en bosgrond in gebieden grenzend aan de Gazastrook de afgelopen weken in vuur en vlam gezet.

Ondertussen, op donderdagmiddag, vielen IDF-drones een groep Hamas-agenten aan, die ballonnen aan het voorbereiden waren in een trainingskamp, ​​vermoedelijk om vandaag te worden gebruikt.

“Een korte tijd geleden schoot een drone een waarschuwingsschot af bij een ploeg die vuurballonnen aan het voorbereiden waren in de zuidelijke Gazastrook,” zei de woordvoerder van het IDF in een verklaring. Een video van de luchtaanval werd gepost op Arabische sociale media en volgens Arabische rapporten raakte niemand gewond bij het incident.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘We’ll hit Israel with 5,000 incendiary kites, balloons’” van 14 juni 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van TPS/Tazpit News Agency “Hamas Threatens to End Ramadan With Thousands Of Terror Kites into Israel” van 14 juni 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Palestinians prep 5.000 kite bombs to mark end of Ramadan” van 14 juni 2018 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Hamas dreigt vandaag moslim Suikerfeest te vieren door zuidelijk Israël in brand te steken

  1. Een gecarameliseerd suikerfeest………tot Israel hen ook hier weer zal laten zien wie de baas is en dan gaan we weer allemaal gezamelijk via de media huilen met vele ‘speciale sessies van de VN, want terreur & Israeli’s verbranden (het eigenlijke doel) is een Palestijns mensenrecht.

    Like

  2. *Het is vooral Belgie die dit zootje een hand boven het hoofd houd door iedere anti Israel/pro Hamas resolutie te steunen en zich hiermee schuldig maakt aan alle vorige & toekomstige Palestijnse slachtoffers (én Joodse natuurlijk, alhoewel die natuurlijk minder belangrijk zijn).

    Verder is het vooral Belgie dat dwars ligt om ITEM 7 van de UNHRC agenda te verwijderen. Dit puur Anti Semitische artikel dat Israel alléén schuldig maakt voor alle “Palestijnse ellende” en nog veel meer.

    Belgie, de schandvlek van de mensenrechten.

    Like

Reacties zijn gesloten.